Αποκηρύσσει τον Παπανδρέου ο Βενιζέλος

09:07 19/4/2012 - Πηγή: AEK365

Στη δημόσια αποκήρυξης της φράσης «λεφτά υπάρχουν» για την οποία έχει πει και είπε και χθες ότι έπληξε την παράταξη και τη χώρα, ο κ. Βενιζέλος με τη συνέντευξή του στο Μέγκα πρόσθεσε χθες ότι ήταν αντίθετος με την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ αλλά και ότι με την δική του παρέμβαση απετράπη το δημοψήφισμα.

Πρόκειται για το ξεδίπλωμα της προεκλογικής τακτικής που θέλει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όχι απλώς να λαμβάνει αποστάσεις από την περίοδο Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου αλλά να προκαλεί ρήξη με την περίοδο αυτή, ευλεπιστώντας σε άνοδο της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ.

Η προσπάθεια να εμφανιστεί ως ο παράγοντας που απέτρεψε το δημοψήφισμα ελέγχεται καθώς αρχικά το βράδυ των Καννών που είχε γίνει και η περιβόητη δήλωση Παπανδρέου πυ απεδείχθη και καταλύτης ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων δεν αντέδρασε, την επόμενη ημέρα είχε προβεί σε μία χλιαρή στήριξη της τότε πρωτοβουλίας Παπανδρέου (συνέντευξη στον ΑΝΤ 1) και δύο ημέρες μετά - και ενώ το κλίμα που είχε προκληθεί ήταν καθολικά κατά του δημοψηφίσματος - με μία γραπτή δήλωση όντως διαφώνησε κάθετα με το δημοψήφισμα.

Φαίνεται όμως ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση του έναντι της περιόδου Παπανδρέου και όπου βγει.

Παράλληλα, επιχειρεί να ενισχύσει το πρωθυπουργικό του προφίλ αλλά και τον ρόλο του ως βασικό παράγοντα μετεκλογικών συνεργασιών, πατώντας στην τακτική Σαμαρά ο οποίος επιδιώκοντας μονοδιάστατα την αυτοδυναμία απορρίπτει κάθεν συζήτηση για συνεργασίες. Αδύνατο σημείο στη χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση Βεςνιζέλου το γεγονός ότι απέφυγε να απαντήσει αν θα δεχθεί πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, αν η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα.

Ο κ. Βενιζέλος εμφάνισε την εμπειρία που απέκτησε από τους τελευταίους εννέα μήνες στο καμίνι των διαπραγματεύσεων ως εχέγγυο για την επόμενη ημέρα και εμνφάνισε εαυτόν έτοιμο να συνεργαστεί «με όποιες πολιτικές δυνάμεις έχουν φιολευρωπαϊκή κατεύθυνση και διεκδικητικό χαρακτήρα».

«Εμένα δε με ενδιαφέρει να είμαι πρωθυπουργός, εμμονή με την πρωθυπουργία έχει ο κ. Σαμαράς» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές αι μεταρρυθμίσεις δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές, νέες περικοπές σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και νέοι φόροι, ενώ επιχείρησε να εμφανίσει ως ανασα την επέκταση του νέου οικονομικού προγράμματος από το καλοκαίρι του 2014 στο καλοκαίρι του 2015.

Επιχειρώντας δε να υπερβεί το πρόβλημα της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου που φυσιολογικά πλήττει το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, στα ήδη λεχθέντα ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει αποβληθεί από το σώμα του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά και έχει διαγραφεί αλλά και ότι αν γνώριζε τα στοιχεία της εξεταστικής του 2011θα είχε πάρει άλλη δημόσια θέση τ 2005, πρόσθεσε και ένα τρίτο στοιχείο.

Ότι επ΄της ουσίας ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι εξεταστικές επιτροπές πρέπει να τελειώσει και πως για να γίνουν αποτελεσματικές πρέπει η σύνθεσή τους να

Keywords
Τυχαία Θέματα