Σταματούν οι έρευνες στο κρουαζιερόπλοιο

18:31 22/1/2012 - Πηγή: AEK365

Λίγες ώρες μετά την ανεύρεση του πτώματος μιας γυναίκας στο κουφάρι του Costa Concordia, οι αρχές αναγκάστηκαν να διακόψουν ξανά τις έρευνες για τους υπόλοιπους 20 αγνοούμενους στο μισοβυθισμένο σκάφος λόγω του κινδύνου για τα σωστικά συνεργεία.

Η συνέχιση των ερευνών θα γίνει όταν εξεταστούν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν. Οι υποβρύχιες έρευνες στο πλοίο είχαν διακοπεί την Παρασκευή και πάλι λόγω μετατόπισης για να επαναληφθούν

εκ νέου το Σάββατο οπότε και εντοπίστηκε ένα πτώμα γυναίκας.

Οι νεκροί από την ναυτική τραγωδία ανέρχονται πλέον σε 12 και οι αγνοούμενοι είναι 20. Οι Αρχές παραδέχονται πλέον ότι οι ελπίδες για επιζώντες είναι πρακτικά ανύπαρκτες: «θα χρειαζόταν ένα θαύμα» για να τους βρούμε ζωντανούς, είπε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Κόσιμο Νικάστρο.

Την ίδια ώρα οι συγγενείς μίας γυναίκας από την Ουγγαρία ανέφεραν στις τοπικές Αρχές ότι βρισκόταν παράνομα στο πλοίο, όταν αυτό βυθίστηκε. Αυτό επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ο συντονιστής των ερευνών Φράνκο Γκαμπριέλι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τζίλιο. Μάλιστα δεν απέκλεισε να βρίσκονταν και άλλα άτομα στο πλοίο που δεν καταγράφονται στις λίστες:

«Η οικογένεια είπε ότι βρισκόταν στο πλοίο μαζί με ένα μέλος του πληρώματος και ότι τους τηλεφώνησε όταν βρισκόταν στο πλοίο. Αλλά δεν είναι στις λίστες ... Αυτό το άτομο αναζητείται από την οικογένειά του αλλά προς το παρόν οι ουγγρικές αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει επίσημα» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα