Στη Marussia ο Τσίλτον

17:59 18/12/2012 - Πηγή: AEK365

Το οδηγικό της δίδυμο συμπλήρωσε σήμερα η Marussia, καθώς ανακοίνωσε τον Μαξ Τσίλτον ως τον... παρτενέρ του Τίμο Γκλοκ. Η ρωσική ομάδα έδωσε... προαγωγή στον 21χρονο Βρετανό, ώστε να καλύψει το κενό του Σαρλ Πικ, ο οποίος πήγε στην Caterham. «Είμαστε χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Μαξ ως πιλότο της Marussia για το 2013.
Ξοδέψαμε πολλές ώρες στο να αξιολογήσουμε τις εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς και

με τα δικά μας μονοθέσια, αλλά και από τη συμμετοχή του σε άλλες διοργανώσεις. Είμαστε σίγουροι για το ταλέντο του. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει δείξει τι μπορεί να κάνει με το μονοθέσιο», δήλωσε το αφεντικό της ομάδας, Τζον Μπουθ, με τον Τσίλτον να νιώθει τυχερός.
«Είμαι πολύ τυχερός που βρέθηκα για έξι γκραν πρι στη θέση δοκιμαστή της Marussia, κάτι το οποίο σήμαινε πολλά. Νιώθω ότι είμαι έτοιμος όσον αφορά στην ταχύτητα, στην κουλτούρα και στο σύστημα που δουλεύουν. Νιώθω πολύ τυχερός που θα ξεκινήσω την καριέρα μου στη Formula1 μαζί με αυτούς τους ανθρώπους».
Ποιος είναι
Ο Μαξ Αλεξάντερ Τσίλτον, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1991 στην περιοχή Ρέιγκεϊτ του Σέρεϊ της Αγγλίας. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε τα καρτ και από το 2007 μέχρι το 2009 συμμετείχε στη βρετανική Formula3 πριν ακολουθήσει το GP2. Φέτος αποτέλεσε τον δοκιμαστή της Marussia, με την οποία από το 2013 θα έχει τη δυνατότητα να τρέχει στους αγώνες της Formula1.

Keywords
Τυχαία Θέματα