Στιγμές που σημάδεψαν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

14:31 31/12/2011 - Πηγή: AEK365

Η Ουρουγουάη επέστρεψε

Έχοντας μια «φουρνιά» καταπληκτικών παικτών, η Ουρουγουάη επέστρεψε στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. Το συγκρότημα του Όσκαρ Ταμπάρες με μπροστάρηδες του Ντιέγκο Φορλάν, Έντισον Καβάνι και Λουίς Σουάρες, κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα που έγινε στην Αργεντινή κι έγινε η πολυνίκης του θεσμού.

Η Μπαρτσελόνα σαρώνει τα πάντα

Η ομάδα του Πεπ

Γκουαρντιόλα κατακτά 5 τίτλους μέσα στο 2011 και ο μοναδικός που της ξεφεύγει από τα χέρια είναι το Κύπελλο Ισπανίας.
Οι Καταλανοί κατακτούν εύκολα το Πρωτάθλημα Ισπανίας και σκαρφαλώνουν στην κορυφή της Ευρώπη, νικώντας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ και το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Πρόσφατα οι «μπλαουγκράνα» βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου, καθώς κατέκτησαν και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ο Φάμπρεγκας στη Μπαρτσελόνα

Το μεγαλύτερο μεταγραφικό σήριαλ των τελευταίων ετών, έφτασε επιτέλους στη λήξη του. Το περασμένο καλοκαίρι ο Σεσκ Φάμπρεγκας επέστρεψε στην ομάδα απ' όπου ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα, αφήνοντας την Άρσεναλ και τον δεύτερο πατέρα του, Αρσέν Βενγκέρ.
Η Άρσεναλ έβαλε στα ταμεία της 34 εκ ευρώ και τελικά στις 15 Αυγούστου ο Φάμπεργκας επέστρεψε στο σπίτι του.

Τα Ελ Κλάσικο

Αναμφίβολα φέτος ήταν η χρονιά της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο ομάδες είναι αυτή τη στιγμή οι κορυφαίες στον κόσμο κι ευτυχώς είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πάμπολλες αναμετρήσεις τους φέτος.
Φυσικά, οι τέσσερις συνεχόμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων μέσα σε 18 ημέρες στα τέλη Απριλίου, ήταν εκείνες που συγκέντρωσαν όλα τα βλέμματα.

Ο Σάμουελ Ετό'ο στη Ρωσία

Μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές εκπλήξεις όλων των εποχών συνέβη μέσα στο 2011. Ο Σάμουελ Ετό'ο έγινε το πρώτο αστέρι παγκόσμιας εμβέλειας, ο οποίος επέλεξε τη Ρωσία και την Ανζί για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Καμερουνέζος άφησε την Ίντερ στις αρχές του χρόνου, επιλέγοντας το εξωφρενικό συμβόλαιο που του προσέφεραν οι Ρώσοι (20 εκ. ευρώ το χρόνο)

Η Γιουνάιτεντ ξεπερνά τη Λίβερπουλ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατακτά το 19ο πρωτάθλημα της στην Αγγλίας και πλέον ξεπερνά κατά ένα τη Λίβερπουλ.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» σηκώνουν την 19η κούπα τους στις 14 Μαΐου κι έτσι γίνονται και τυπικά η πιο επιτυχημένη ομάδα των τελευταίων 20 ετών στο Νησί και όχι μόνο.

Το σίριαλ του Νεϊμάρ

Αυτή τη στιγμή ο Νεϊμάρ είναι το πιο καυτό όνομα στη μεταγραφική αγορά. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης σφάζονται στα πόδια του με την πρώτη να φέρεται πως απέκτησε των παίκτη πρόσφατα. Ο πρόεδρος της Σάντος διέψευσε κάτι τέτοιο και το σήριαλ συνεχίζεται.

Ο θάνατος του Γκάρι Σπιντ

Ο αιφνίδιος χαμός του Γκάρι Σπιντ αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, σόκαραν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο επιτυχημένος πρώην παίκτης και προπονητής, έβαλε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 42 ετών στις 27 Νοεμβρίου.
Ο Σπιντ βρέθηκε νεκρός στο σπ

Keywords
Τυχαία Θέματα