Στην ΑΕΛ το ντέρμπι

21:33 14/9/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ- 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Νέα Σαλαμίνα- ΑΕΚ Κουκλία: 3-1
(Λάλιν 70', Πάντος 81', Βαττής 90'- Βράνιτσαν 72')

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει η Νέα Σαλαμίνα, που επικράτησε με σκορ 3-1 της ΑΕΚ Κουκλιών, σε αγώνα που έγινε στο Αμμόχωστος.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα, κατάφερε να παρουσιάσει ένα δεμένο σύνολο και να την οδηγήσει στη νίκη.

Η Νέα Σαλαμίνα προηγήθηκε στο 70' με την κεφαλιά του Λαλίν, μετά από μπαλιά του Εντιαγέ, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Βρανίκαν ισοφάρισε εκμεταλλευόμενος το λάθος του Ντομπρασίνοβιτς. Ωστόσο 81' ο Πάντος, λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα, με σουτ έδωσε προβάδισμα στους ερυθρόλευκους, που κλείδωσαν το τρίποντο με γκολ του Ηλία Βαττή στο 90'.

Ομόνοια- ΕΝΠ: 4-0
(Σκέμπρι 35', 83', Λεάντρο 48', Πλατινί 85')

Η Ομόνοια πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, επικράτησε με σκορ 4-0 της Ενωσης, σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα που έγινε στο ΓΣΠ. Η ομάδα του Τόνι Σαβέφσκι, κυρίαρχη στην αναμέτρηση, κατάφερε να εξαργυρώσει την υπεροχή της με τέσσερα τέρματα με τέσσερις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, Σκέμπρι στο 36', Λεάντρο στο 50', Γκικίεβιτς στο 85' και Πλατινί στο 87'. Η Ενωση είχε ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα, ωστόσο πλήρωσε τις αμυντικές αδυναμίες που παρουσίασε.

ΑΕΛ- ΑΠΟΕΛ: 2-1
(Ουόν 10', Σα 40'- Γκαούτσο 57' αυτ.)

Η ΑΕΛ επικράτησε με σκορ 2-1 του ΑΠΟΕΛ μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, στο μεγάλο ντέρμπι που έγινε στο Τσίρειο, και πέτυχε το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Λίτο Βιντιγκάλ με δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο με σκόρερ τους Εντβιν Ουόν στο 10' με κεφαλιά και του Ορλάντο Σα στο 40' με πλασέ, πήρε ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές.

Στον αντίποδα, το ΑΠΟΕΛ γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα μόλις στην δεύτερη αγωνιστική, ενώ προβλημάτισε η εμφάνιση της ομάδας, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Παρουσιάστηκαν σοβαρά κενά στην αμυντική γραμμή, ενώ επιθετικά η ομάδα ήταν ανούσια, και ο Πάουλο Σέρτζιο χρειάστηκε να περάσει στο γήπεδο τους Αλωνεύτη και Γκονσάλβες προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας.

Το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να μειώσει στο 57' με αυτογκολ του Γκαούτσο που προσπάθησε να απομακρύνει την σέντρα του Γκονσάλβες, ενώ είχε ευκαιρία στο 90+4' να ισοφαρίσει με τον Μπούντιμιρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα