Στο εδώλιο ο Μπέος

09:11 9/1/2012 - Πηγή: AEK365

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος προκειμένου να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης κατά του πρώην διαιτητή Γιώργου Δαλούκα. Η υπόθεση δεν έχει σχέση με αυτή των στημένων αγώνων για την οποία ο Μπέος έχει προφυλακιστεί αλλά σχετίζεται με τις κασέτες που ήρθαν στο φως

τον Απρίλιο και αφορούσαν τα παιχνίδια Άρης-ΠΑΟ και Μακάμπι Χάιφα-ΟΣΦΠ και τις σχετικές καταγγελίες του Κούγια και του Βοργιά.

Ο Αχιλλέας Μπέος θα δικαστεί για το πλημμέλημα της "απόπειρας εκβίασης με απειλή της δραστηριότητας του εξαναγκαζομένου". Για το παιχνίδι Άρης-ΠΑΟ, ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου είχε ασκήσει ποινική δίωξη στον Μπέο για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος. Η υπόθεση αυτή οδηγήθηκε απ' ευθείας στο ακροατήριο και έχει να κάνει μονάχα με το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός. Για το Μακάμπι-Ολυμπιακός, ο εισαγγελέας άλλαξε και η εν λόγω δικογραφία ανατέθηκε σε άλλον. Η διερεύνηση της υπόθεσης, όμως, δεν προχώρησε, ενώ παρ' ότι είχε ζητηθεί δικαστική συνδρομή από την Ιταλία, καθότι ο διαιτητής του αγώνα ήταν Ιταλός, ανταπόκριση δεν υπήρξε ποτέ.

Ως μάρτυρες στο δικαστήριο έχουν κληθεί ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Βασίλης Τεροβίτσας, ο Κύρος Βασάρας και φυσικά ο Αλέξης Κούγιας και ο Σωτήρης Βοργιάς. Επίσης έχουν κληθεί δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με το εν λόγω ρεπορτάζ. Άγνωστο παραμένει αν θα παραστεί ο Νικόλας Πατέρας τον οποίο ο Αχιλλέας Μπέος έχει κατονομάσει ως υποκλοπέα, ενώ οι δύο άνδρες έχουν ανταλλάξει μηνύσεις. Να σημειωθεί πως η εκδίκαση της υπόθεσης είναι πιθανό να αναβληθεί, καθώς η πλευρά Μπέου θα καταθέσει σχετικό αίτημα, το οποίο δεν αποκλείεται να γίνει δεκτό, ενώ αυτό μπορεί να γίνει και σε... δεύτερο χρόνο, αφού η υπόθεση φέρει τον αριθμό 20, που σημαίνει ότι μπορεί να μην εκδικασθεί σήμερα και η σχετική διαδικασία να αναβληθεί για άλλη ημερομηνία.
Τέλος, να θυμίσουμε ότι η υπόθεση δεν έχει αθλητικό αντίκτυπο καθώς η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο και δεν θα επανεξεταστεί αφού το αδίκημα της "διαστρέβλωσης αγώνα" έχει παραγραφεί, σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα