Στο Γ' γκρουπ ο Ολυμπιακός

09:42 20/5/2013 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα της εφημερίδας GOAL παρουσιάζει το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και τους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού. Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει: "Ξεκαθάρισε εν πολλοίς η εικόνα του νέου Τσάμπιονς Λιγκ για τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό, που θα είναι δεδομένα στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Για τον

Ολυμπιακό δεν υπάρχει πιθανότητα (από τα αποτελέσματα των προκριματικών) να ανέβει στο δεύτερο γκρουπ, όπως δεν γίνεται να υποβιβαστεί στο τέταρτο σε οποιαδήποτε συγκυρία.

Ακόμα κι αν η Ντόρτμουντ κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και τοποθετηθεί επικεφαλής της κλήρωσης (οπότε έτσι θα φύγει από το τρίτο γκρουπ και θα γίνει πιθανός αντίπαλος του Ολυμπιακού), δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα για τους πρωταθλητές Ελλάδας που θα υποδεχθούν απλώς στο τρίτο γκρουπ την Παρί Σεν Ζερμέν και δεν θα υπάρχει πιθανότητα να μπουν στον ίδιο όμιλο με τους πρωταθλητές Γαλλίας.

Με τα τωρινά δεδομένα, ο Ολυμπιακός θα έχει στον όμιλό του από το πρώτο γκρουπ μία εκ των Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ, Πόρτο και Μπενφίκα και από το δεύτερο γκρουπ μία εκ των Ατλέτικο Μαδρίτης, Λιόν, Σαχτάρ, Μίλαν, Σάλκε, Μαρσέιγ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Παρί Σεν Ζερμέν.

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι δύσκολα θα αποφύγει από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας πολύ ισχυρούς υποψήφιους αντιπάλους όπως η Λεβερκούζεν, η Νάπολι, η Αντερλεχτ, η Κοπεγχάγη και η Σέλτικ, ενώ βεβαίως η σύνθεση αυτού του γκρουπ θα εξαρτηθεί κυρίως από την εξέλιξη στον προκριματικό των πρωταθλητών.

Αν ο ΑΠΟΕΛ, για παράδειγμα, καταφέρει να προκριθεί εκμεταλλευόμενος τον υψηλό συντελεστή του, θα είναι κι αυτός υποψήφιος αντίπαλος του πρωταθλητή Ελλάδας από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Ετοιμο το νέο Τσάμπιονς Λιγκ

Μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκαθάρισε εν πολλοίς η σύνθεση του νέου Τσάμπιονς Λιγκ με τις τελευταίες εκκρεμότητες στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το τέταρτο εισιτήριο στην Ισπανία (πίσω από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης) μένει ακόμα ανοιχτό ανάμεσα σε Βαλένθια και Σοσιεδάδ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και το τρίτο στη Γαλλία που θα κριθεί στο φινάλε, με τη Λιόν να έχει πλέον το πλεονέκτημα.

Χθες το βράδυ, πάντως, ολοκληρώθηκε η 22άδα των ομάδων με το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους. Το τελευταίο απευθείας εισιτήριο ήταν αυτό που πήρε η Τσέλσι με τη νίκη της στο φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ επί της Εβερτον που της έδωσε την τρίτη θέση πίσω από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Με αυτόν τον τρόπο κλείδωσε το γκρουπ των επικεφαλής των οκτώ ομίλων της νέας διοργάνωσης που θα είναι οι: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ρεάλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ (αν προκριθεί από τα πλέι οφ, στα οποία επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια), Πόρτο και Μπενφίκα.

Η Μπενφίκα θα χάσει τη θέση της στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, αν η Ντόρτμουντ κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και τεθεί επικεφαλής της κλήρωσης στο Μονακό ως κάτοχος του τροπαίου. Σε αυτήν την περίπτωση, η Μπορούσια θα γίνει υποψήφιος αντίπαλος του Ολυμπιακού, ενώ αν η Μπάγερν κατακτήσει την κούπα, η Ντόρτμουντ θα παραμείνει στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τον πρωταθλητή Ελλάδας.


Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, το Σάββατο «καθάρισε» η Σάλκε στην Μπουντεσλίγκα στο ντέρμπι με τη Φράιμπουργκ που αν τη νικούσε, θα αποτελούσε new entry στη διοργάνωση. Την Κυριακή ως προς την πρώτη 15άδα στη βαθμολογία της UEFA (που έχει 39 εισιτήρια στη διοργάνωση) ξεκαθάρισαν πρώτα οι δύο από το Βέλγιο. Η Ζούλτε Βάρεγκεμ έμεινε με τη... γλύκα, η Αντερλεχτ κατέκτησε το πρωτάθλημα και μπήκε στους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού, αφού θα τοποθετηθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Στη Ρωσία η ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξασφάλισε τον τίτλο και την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του νέου Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Ζενίτ θα ξεκινήσει από τον πρώτο προκριματικό των μη πρωταθλητών και θα είναι ισχυρή και στους δύο γύρους.

Η Ζούλτε Βάρεγκεμ στην πρώτη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει δύσκολο έργο στον προκριματικό των μη πρωταθλητών, αφού λόγω χαμηλού συντελεστή θα είναι στους αδύνατους από τον πρώτο της προκριματικό, πιθανότατα στο ίδιο γκρουπ με την ελληνική ομάδα που θα κατακτήσει την πρωτιά στα πλέι οφ.

Στην Ουκρανία η Μέταλιστ Χάρκιβ με τη νίκη της επί της Ντνίπρο εξασφάλισε την προτελευταία αγωνιστική το δεύτερο εισιτήριο πίσω από την πρωταθλήτρια Σαχτάρ. Η Ντιναμό Κιέβου... τιμωρήθηκε από τον γνωστό μας Μάρκο Νε (πέτυχε το νικητήριο γκολ της Ταβρία Σιμφεροπόλ στη νίκη της με 3-2!) και δεν παίρνει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ μετά από είκοσι χρόνια!

Τελευταία εκκρεμότητα που ρυθμίστηκε χθες το βράδυ ήταν στην Ιταλία, με τη Μίλαν να κατακτά με δραματικό τρόπο την τρίτη θέση πίσω από Γιουβέντους και Νάπολι που θα είναι απευθείας στους ομίλους.

Ως προς τις 15 πρώτες χώρες στη βαθμολογία της UEFA, οι μοναδικές εκκρεμότητες (πλην Ισπανίας και Γαλλίας) είναι: το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο μέσω των πλέι οφ, το δεύτερο εισιτήριο στην Ελβετία και ποια ομάδα θα είναι πρώτη-δεύτερη στην Αυστρία ανάμεσα σε Σάλτσμπουργκ και Αούστρια Βιέννης".

Keywords
Τυχαία Θέματα