Στο κόλπο και η Σπαρτάκ

21:03 23/10/2012 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE- 7ος ΟΜΙΛΟΣ 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΠΑΡΤΑΚ- Μ.- ΜΠΕΝΦΙΚΑ: 2-1
Γήπεδο: Λουζνίκι
Την πρώτη της νίκη πέτυχε η Σπαρτάκ που επικράτησε με 2-1 της Μπενφίκα και ξαναμπήκε στο κόλπο της πρόκρισης.
Η Σπαρτάκ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς κι έφτασε κοντά στο γκολ μόλις στο 1ο λεπτό, με τον Αρτούρ να διώχνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπιλιαλέντινοφ μετά από τη σέντρα του Άρι. Η Ρωσική ομάδα αιφνιδίασε την Μπενφίκα και άνοιξε το σκορ στο 3'. Ο Χουράδο έσπασε πολύ όμορφα αριστερά

στον Καριόκα κι εκείνος πλάσαρε από κοντά τον Αρτούρ κι έκανε το 1-0. Η Μπενφίκα ισορρόπησε το ματς στη συνέχεια και στο 12ο λεπτό από λάθος των Ρώσων σε αράουτ, ο Ροδρίγο βρέθηκε έξω από την περιοχή μετά από γύρισμα του Σάλβιο, έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Ρεμπρόφ έδιωξε σε κόρνερ. Η Σπαρτάκ όμως ανέβασε ξανά στροφές και με πρώτο βιολί τον Χουράδο συνέχισε απειλεί. Μάλιστα στο 24' έφτασε μια ανάσα από το 2-0, καθώς ο Ανανίντζε σέντραρε από δεξιά, ο Άρι έκανε την προβολή στο 2ο δοκάρι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αρτούρ. Η Μπενφίκα είχε ένα καλό σουτ στο 31ο λεπτό, με τον Μάτιτς, αλλά ο Ρεμπρόφ απομάκρυνε με τα πόδια και στο 33' κόντρα στη ροή του αγώνα, ισοφάρισε. Ο Σάλβιο έκανε όμορφη σέντρα από δεξιά και ο Λίμα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 1-1. στο 37' ο Ανανίντζε δεν πλάσαρε καλά από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 40' ο Αρτούρ έδιωξε εντυπωσιακά το μονοκόμματο σουτ του Κομπάροφ μέσα από την περιοχή. Τελικά οι Ρώσοι πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ στο 43ο λεπτό, καθώς ο Κομπάροφ σέντραρε από δεξιά και ο Ζαρντέλ κατά λάθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Η Μπενφίκα μπήκε πιο ορεξάτη στην επανάληψη αλλά έκανε πολλά λάθη στην τελική πάσα και στο 55' παραλίγο να δεχτεί και 3ο γκολ. Ο Ανανίντζε έκανε όμορφη ενέργεια και γύρισμα από αριστερά, ο Άρι προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι αλλά ο Αρτούρ έπεσε και μπλόκαρε. Στο 68ο λεπτό το σουτ του Μεκέεφ έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 69' ο Σάλβιο μετά από τραγικό λάθος του Μακέεφ, βγήκε μόνος μρ τον Ρεμπρόφ και κατάφερε να αστοχήσει. Ο γκολκίπερ της Σπαρτάκ σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Καρντόσο στο 85ο λεπτό, όπως και το σουτ του άσου της Μπενφίκα 3 λεπτά μετά.
ΣΠΑΡΤΑΚ: Ρεμπρόφ, Παρέχα, Σούτσι, Μακέεφ, Καριόκα, Χουράδο, Κάλστρομ (79' Μπριζγκάλοφ), Ν.Κομπάροφ, Μπιλιαλέντινοφ (79' Βέλιτον), Ανανίντζε (58' Κ.Κομπάροφ), Άρι
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Περέιρα, Γκαράι, Ζαρντέλ, Σέζαρ (65' Γκαϊτάν), Μάτιτς (89' Τζον), Πέρες, Λίμα, Σάλβιο, Ροδρίγο (65' Καρντόσο), Μελγαρέχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα