Στο πλευρό του Ρούνεϊ το... θύμα του

10:35 29/10/2011 - Πηγή: AEK365

Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο Γουέιν Ρούνεϊ στην προσπάθεια να μειωθεί η ποινή των τριών αγωνιστικών που του επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA για την εν ψυχρώ κλωτσιά στον Μίοντραγκ Τζούντοβιτς. Ο σύμμαχος αυτός δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Τζούντοβιτς ο οποίος με επιστολή του στον Μισέλ Πλατινί ζητά την μείωση της ποινής του Άγγλου επιθετικού.

Το περιστατικό συνέβη στην διάρκεια του αγώνα τους Μαυροβουνίου με την Αγγλία για τα προκριματικά του EURO 2012

και στην επιστολή του, που δημοσίευσε η εφημερίδα "Soviet Sport", ο Τζούντοβιτς αναφέρει: "Δεν αξίζει την τιμωρία των τριών αγωνιστικών γιατί ήταν σε έντονη ψυχολογική φόρτιση την ώρα του ματς καθώς του είχαν παρουσιαστεί οικογενειακά προβλήματα πριν το παιχνίδι. Και δεν υπήρχε κανένα σημάδι επιθετικής συμπεριφοράς του Ρούνεϊ κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Η κλωτσιά του εκείνη την στιγμή ήταν μια πράξη περισσότερο απελπισίας παρά θυμού. Και το πιο σημαντικό από όλα είναι η ίδια η απολογία του παίκτη. Ο Ρούνεϊ κατάλαβε το λάθος του και νιώθει ενοχές. Και η UEFA που δίνει τόσο μεγάλη σημασία στο Fair Play, πρέπει να δει αυτή την σπάνια περίπτωση που ένας παίκτης κατηγορεί μόνο τον εαυτό του για την αποβολή. Κατά την γνώμη μου ο Ρούνεϊ δεν θα πρέπει να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τα τελικά του EURO ούτε για ένα παιχνίδι".

Σε απάντηση της, η UEFA ξεκαθάρισε πως η επιστολή βρίσκεται στην κατοχή της Πειθαρχικής Επιτροπής υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ο Πλατινί δεν μπορεί να κάνει κάτι μιας και η Επιτροπή είναι ανεξάρτητη.

Keywords
Τυχαία Θέματα