Στο Πόρτλαντ το Παγκόσμιο κλειστού του 2016

17:27 16/11/2013 - Πηγή: AEK365

Το Πόρτλαντ θα φιλοξενήσει την πρώτη μεγάλή διοργάνωση στίβου στις ΗΠΑ, ύστερα από την Ινδιανάπολη το 1987 (1ο Παγκόσμιο κλειστού στίβου).
Οπως αποφάσισε σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία, στο Μονακό, το Πόρτλαντ θα αναλάβει να διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2016. Για την ίδια διοργάνωση υποψηφιότητα είχε καταθέσει και το Μπέρμιγχαμ, που θα αρκεστεί με το Παγκόσμιο Κλειστού του 2018. Η ανάθεση της διοργάνωσης

του 2018 στη βρετανική πόλη, κρίθηκε ως η ιδανική προκειμένου να αξιοποιηθούν και οι δύο υποψηφιότητες.
«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύο πολύ καλές υποψηφιότητες. Επιλέχθηκε το Πόρτλαντ για τη διοργάνωση του 2016, γιατί ήταν σημαντικό για την ανάπτυξη του χώρου μας να επιστρέψει μια μεγάλη διοργάνωση στις ΗΠΑ και διότι η Μ. Βρετανία μετά το Λονδίνο έχει αναλάβει σπουδαίες διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Ανοιχτού του 2017», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της IAAF Λαμίν Ντιάκ.
Οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν φέτος και το Παγκόσμιο Πρωτάθλήμα Εφήβων - Νεανίδων στο Γιουτζίν.

Στο Μονακό θα γίνει αύριο (16/11) η βράβευση των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς. Στους άνδρες, ο Γιουσέιν Μπολτ θα διεκδικήσει για πέμπτη φορά και τρίτη διαδοχική τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή.
Αντίπαλοι του θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους Μπόχνταν Μπονταρένκο (Ουκρανία) με φετινό ρεκόρ 2,41 μ. και ο παγκόσμιος πρωταθλητής σε 5.000 μ. και 10.000μ. στην ίδια διοργάνωση, Μο Φάρα.
Στις γυναίκες, τον τίτλο διεκδικούν η νικήτρια της Μόσχας σε 100 μ.- 200 μ. Σέλι Αν Φρέιζερ (Τζαμάικ) και οι επίσης παγκόσμιες πρωταθλήτριες σε σφαιροβολία και 400 μ. εμπ. αντίστοιχα, Βάλερι Βίλι (Ν. Ζηλανδία) και Ζουζάνα Χέζνοβα (Τσεχία).

Keywords
Τυχαία Θέματα