Την σκόρπισε στους... έξι ανέμους

18:55 14/9/2013 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 5η αγωνιστική

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Αμβούργο 6-2

Γήπεδο: Signan Iduna Park

Την 5η νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές πέτυχε η Μπορούσια Ντόρτμουντ η οποία επικράτησε με 6-2 του Αμβούργου σε ένα παιχνίδι πλούσιο σε γκολ και θέαμα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε τέρματα του Ομπαμεγιάνγκ (19') και του Μκιταριάν (22'). Ωστόσο το Αμβούργο δεν το έβαλε κάτω και έφτασε στην ισοφάριση με τον Γκιν Λαμ να

μειώνει αρχικά με πολύ ωραίο γκολ στο 26' και τον Βέστερμαν να ισοφαρίζει στο 49ο λεπτό.
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ βγήκε αμέσως μπροστά για το τρίτο γκολ αλλά το Αμβούργο είχε σε μεγάλη βραδιά τον Άντλερ που έδιωξε σουτ του Ρόις (55') και του Μκιταριάν(59'). Τελικά την λύση την έδωσε και πάλι ο Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος στο 65' έκανε το 3-2 και από εκεί και έπειτα το Αμβούργο κατέρρευσε και η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε πάρτι.
Η φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε άλλα τρία γκολ, δυο από τον Λεβαντόφσκι (72', 81') και ένα από τον Ρόις στο 74ο λεπτό για το τελικό 6-2.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Γκρόσκροϊτς, Σούμποτιτς (61' Παπασταθόπουλος), Χούμελς, Σμέλτσερ (79' Ντουρμ), Νούρι Σαχίν, Μπέντερ, Ομπαμεγιάνγκ, Μκιταριάν (79' Χόφμαν), Ρόις, Λεβαντόφσκι
Αμβούργο: Άντλερ, Σόμπιχ (46' Γίρασεκ), Τζουρού, Βέστερμαν, Αρσλάν, Ρινκόν (68' Καλχάνογλου), Ντικμέιερ, Γκιν Λαμ, Φαν Ντερ Φάαρτ (85' Λασόγκα), Μπέιστερ, Ζούα

Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο 2-0
Γήπεδο: Allianz Arena

Η πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου επέστρεψε στις επιτυχίες εντός συνόρων επικρατώντας, έστω και δύσκολα, με 2-0 του Ανόβερου. Η εικόνα των Βαυαρών στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλή και μάλιστα κινδύνευσε σοβαρά να βρεθεί πίσω στο σκορ πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο όταν ο Για Κόναν σημάδεψε το δοκάρι του Νόιερ. Η Μπάγερν είχε μόλις μια καλή στιγμή με τον Μίλερ στο 37ο λεπτό. Στην επανάληψη ανέλαβε δράση ο Άριεν Ρόμπεν με τον Ολλανδό να βρίσκει στο 51' τον Μάριο Μάντζουκιτς που πλάσαρε σωστά για το 1-0 ανακουφίζοντας τους οπαδούς στην "Allianz Arena". Στο 64ο λεπτό η Μπάγερν Μονάχου διπλασίασε τα τέρματα της με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ρόμπεν ο οποίος σούταρε, ο Ζίλερ έδιωξε και στην επαναφορά ο Φρανκ Ριμπερί διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Σημαντική βραδιά για τον Μάνουελ Νόιερ καθώς κράτησε ανέπαφη την εστία του για 100η φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Το Ανόβερο πάλεψε αλλά μετά από δυο σερί νίκες ηττήθηκε.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Φαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ (68' Ντάντε), Αλάμπα, Λαμ, Ρόμπεν, Μίλερ, Κρόος (86' Κίρχοφ), Ριμπερί, Μάντζουκιτς
Ανόβερο: Ζίλερ, Σακάι, Μαρσέλο, Σανέ, Ποκονιόλι, Αντρεάσεν (74' Σουλτζ), Στιντλ, Μπίτενκουρτ, Πριμπ (82' Σλάουντραφ), Σόμπιχ, Για Κόναν (66' Σμίντεμπαχ)

Μάιντς-Σάλκε 0-1
Γήπεδο: Coface Arena

Ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ έκανε ιδανικό ντεμπούτο με την φανέλα της Σάλκε καθώς με δικό του γκολ η ομάδα του Ρουρ έφυγε με τους βαθμούς της νίκης από την έδρα της Μάιντς. Ο Γκανέζος χαφ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 34ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φαρφάν και χάρισε στην Σάλκε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα. Η Μάιντς μετά από το φοβερό ξεκίνημα με τις τρεις σερί νίκες, σήμερα γνώρισε δεύτερη σερί ήττα.

Μάιντς: Μίλερ, Πόσπεχ, Σβένσον, Νοβέσκι, Παρκ, Σότο (76' Σαχίν), Μπαουμγκάρτλινγκερ, Νικολάι Μίλερ, Μόριτς (76' Γκέις), Μότινγκ, Οκαζάκι (54' Πόλτερ)
Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Ματίπ, Αόγκο, Χόγκερ (69' Τζόουνς), Νόιστεντερ, Φαρφάν (90' Μέγιερ), Μπόατενγκ (82' Γκορέτσκα), Ντράξλερ, Σαλάι

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 3-1
Γήπεδο: BayArena

Την 4η νίκη της σε 5 αγωνιστικές σημείωσε η Μπάγερ Λεβερκούζεν που επικράτησε με 3-1 της Βόλφσμπουργκ. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν δεν υπήρχε ο Μπενάλιο. Το σημερινό είναι το 17ο σερί εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Βόλφσμπουργκ στο οποίο η Λεβερκούζεν βρίσκει δίχτυα.
Στο 24' ο Ρόλφες με ωραία μπαλιά βρήκε τον Σίντνεϊ Σαμ που πλάσαρε σωστά για το 1-0. Η απάντηση για την Βόλφσμπουργκ ήρθε στο 39ο λεπτό με τον Ίβιτσα Όλιτς να πιάνει σουτ στην κίνηση και να ισοφαρίζει αλλά στην επανάληψη η Μπάγερ κυριάρχησε χάνοντας σωρεία ευκαιριών. Τελικά στο 65' ο Στέφαν Κίσλινγκ με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Μπενάλιο και έκανε το 2-1 και στις καθυστερήσεις ο περσινός πρώτος σκόρερ της Bundesliga διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Χίλμπερτ (74' Ντονάτι), Φολσέιντ, Σπάχιτς, Μπένις, Κάστρο, Ρέιναρτς, Ρόλφες, Σαμ (88' Κρούσε), Μιν Σον (80' Καν), Κίσλινγκ
Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Τρας, Νάλντο, Κνόχε (82' Κούτσκε), Ροντρίγκεζ, Για Κο (59' Μεντόγεβιτς), Λουίς Γκουστάβο, Βιεϊρίνια, Ντιέγκο, Σάφερ (71' Πέρισιτς), Όλιτς

Άουγκσμπουργκ-Φράιμπουργκ 2-1
Γήπεδο: SGL Arena

Μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές όπου γνώρισε ισάριθμες ήττες, η Άουγκσμπουργκ πήρε μπρος και σήμερα πέτυχε Τρίτη συνεχόμενη νίκη επικρατώντας της Φράιμπουργκ με 2-1. Όλα κρίθηκαν στην επανάληψη καθώς στο 46ο λεπτό ο Αντμίρ Μεχμέντι, που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή, έκανε το 0-1 για την Φράιμπουργκ αλλά οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ολική ανατροπή. Στο 62' ο Χαλίλ Αλτιντόπ αξιοποίησε μπαλιά του Όστρολεκ και ισοφάρισε για την Άουγκσμπουργκ και ένα λεπτό πριν το τέλος ο Τομπίας Βέρνερ, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 74', χάρισε την νίκη στους γηπεδούχους. Μετά από πέντε αγωνιστικές η Φράιμπουργκ παραμένει χωρίς νίκη.

Άουγκσμπουργκ: Μάνινγκερ, Φερχό, Κάλσεν Μπράκερ, Κλαβάν, Όστρολεκ, Μπάιερ, Χαν, Φογκτ (58' Μόραβεκ), Άλτιντοπ (86' Φετς), Χολζχάουσερ (74'Βέρνερ), Μόλντερς
Φράιμπουργκ: Μπάουμαν, Χόφλερ (45' Χον), Ντιανέ, Κίντερ, Σοργκ, Φερνάντες, Σούστερ, Σμιντ, Κοκελίν, Γκέντε (45' Μεχμέντι), Φρέις (76' Χάνκε)

Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-3
Γήπεδο: Weser Stadion

Στις δυο πρώτες αγωνιστικές η Βέρντερ Βρέμης είχε δημιουργήσει ελπίδες στον κόσμο της για κάτι καλύτερο φέτος με τις δυο σερί νίκες που πέτυχε αλλά μετά επήλθε η απογοήτευση καθώς ακολούθησαν τρεις συνεχόμενες ήττες με τελευταία την σημερινή από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης μέσα στην Βρέμη με σκορ 0-3. Στο 14ο λεπτό ο Βάκλαβ Κάντλετς από μπαλιά του Οσίπκα έβαλε μπροστά την Άιντραχτ και στο 26ο λεπτό τα πράγματα έμοιαζαν να γίνονται καλύτερα για τους φιλοξενούμενους καθώς η Βέρντερ έμεινε με δέκα παίκτες.
Συγκεκριμένα, ο Φράνκο Ντι Σάντο αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Οσίπκα. Στο 34ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ για την Άιντραχτ και πάλι με τον Κάντλετς ωστόσο η Βέρντερ, αν και με δέκα παίκτες, έχασε τεράστια ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Στο 58ο λεπτό ο Χαντ ανατράπηκε από τον Ρους, ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι ανέλαβε και να το εκτελέσει αλλά ο Τραπ σταμάτησε τον Χαντ και έτσι έμεινε το 0-2. Ο εφιάλτης για την Βέρντερ ολοκληρώθηκε στο 77ο λεπτό όταν ο Σεμπάστιαν Πρεντλ με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Έτσι η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έφτασε τις δυο νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές.

Βέρντερ Βρέμης: Μίλιτς, Φριτζ, Πρεντλ, Λουκιμίγια, Καλντιρόλα, Μακιάντι, Κρος (45' Γκέμπρε Σελασιέ), Εκίσι (45' Ιγκνόφσκι), Χαντ (77' Πέτερσεν), Ελία, Ντι Σάντο
Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Γιούνγκ, Ζαμπράνο, Άντερσον, Οσίπκα (85' Ντάκπα), Ρας, Άιγκνερ, Ρόντε, Μπαρνέτα, Ινούι (61' Φλουμ), Κάντλετς (81' Λάκιτς)

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ (16:30) και Μπραουνσβάιγκ-Νυρεμβέργη (18:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα