«Στόχος το Ευρωπαϊκό»

22:12 11/7/2012 - Πηγή: AEK365

Με τέσσερα Πανελλήνια ρεκόρ συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα του Ενιαίου πρωταθλήματος κολύμβησης που διεξάγεται στον κολυμβητικό χώρο του ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή 117 Σωματείων από όλη την Ελλάδα.

Ο κολυμβητής του ΓΣ Περιστερίου Απόστολος Χρήστου, μετά το χθεσινό Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. ύπτιο Παίδων, κατάφερε σήμερα

να πετύχει ακόμη δύο στο αγώνισμα των 50μ. ύπτιο Παίδων (26.21) και αγωνιζόμενος πρώτος στη σκυτάλη 4χ100μ. Μικτή Ατομική στο στυλ 100μ. ύπτιο Παίδων (57.42). Ο νεαρός αθλητής μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την επιτυχία του:

«Το περίμενα. Το είχα πετύχει και νωρίτερα. Σήμερα έκανα καλύτερη επίδοση. Το κατάφερα μέσω της προπόνησης που έκανα τον τελευταίο καιρό και ήταν αναμενόμενο. Στόχος μου για του χρόνου είναι να συμμετάσχω στο Πανευρωπαϊκό, να καταφέρω να σπάσω τα Πανελλήνια ρεκόρ και να έχω και μια καλή εικόνα στο εξωτερικό με τις ελληνικές αποστολές. Χρειάστηκε σκληρή δουλειά και αφοσίωση και πολύ υπομονή για να καταφέρω να φτάσω εδώ που έφτασα. Πιστεύω το άξιζα γιατί δούλεψα σκληρά φέτος».

Το δεύτερο Πανελλήνιο ρεκόρ σημειώθηκε από τον Νίκο Κουζή του ΑΝΟ Γλυφάδας στο αγώνισμα των 400μ. ελεύθερο Παμπαίδων Α'(4:06.66).

«Το περίμενα. Είχα δουλέψει πάρα πολύ σκληρά αυτό το χρόνο, αλλά το τελευταίο διάστημα τόσο εγώ όσο και ο προπονητής μου βλέπαμε ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα είχα πολύ άγχος αλλά πλέον μετά το Πανελλήνιο ρεκόρ είμαι πολύ χαρούμενος και πάω για τον επόμενό μου στόχο που είναι τα 1500μ. Φυσικά είναι πολύ δύσκολο αλλά είμαι έτοιμος να κυνηγήσω ακόμη ένα ρεκόρ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και τα επόμενα χρόνια και έχω ήδη αρχίσει να ονειρεύομαι ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, τον Μίλτο Κανελλόπουλο που δουλεύουμε τόσα χρόνια μαζί και μου έχει σταθεί σε κάθε δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο νεαρός κολυμβητής.

Ο Νίκος Μουζάς από τον ΓΣ Περιστερίου πέτυχε το τρίτο Πανελλήνιο ρεκόρ της ημέρας στα 100μ. πρόσθιο Παμπαίδων Α' (1:07.91). Ο αθλητής αμέσως μετά την απονομή δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Πριν έρθω στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα είχα σαν στόχο μου το Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν περίμενα μία τόσο καλή επίδοση. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ο πιο σημαντικός στόχος μου από όλη τη χρονιά πραγματοποιήθηκε. Δούλεψα πολύ και πιστεύω ότι μου άξιζε να φτάσω ως εδώ. Πλέον συνεχίζω να δουλεύω με το κεφάλι κάτω και επόμενος στόχος μου είναι η συμμετοχή μου στα Αλεξάνδρεια του χρόνου και η βελτίωση της επίδοσης μου. Πρότυπο μου από την ελληνική κολύμβηση είναι ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, τον οποίο έχω ξεχωρίσει πολύ καιρό τώρα και τον θεωρώ τον καλύτερο Έλληνα κολυμβητή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογό μου, τον προπονητή μου Νίκο Ορφανίδη και πάνω απ' όλα τους γονείς μου που με στηρίζουν σε κάθε μου προσπάθεια».

Από τη μεριά του ο Τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Β. Ελλάδος, Τάσος Παπαδόπουλος, έκανε έναν σύντομο απολογισμό σχετικά με την πορεία των αγώνων: «Έχουμε σχ

Keywords
Τυχαία Θέματα