Στον τελικό η ΑΕΛ

19:12 17/4/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ- ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΑΕΛ- Ομόνοια: 1-0 (0-0)
(Βόου 45')

Ενα γκολ του Τζίλι Βοού με κεφαλιά στο 45' αποδείχθηκε αρκετό για την ΑΕΛ να εξασφαλίσει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου. Οι γαλαζοκίτρινοι του Ζόρζε Κόστα επικράτησαν με σκορ 1-0 της Ομόνοιας, στον επαναληπτικό της

ημιτελικής φάσης που έγινε στο Τσίρειο, και έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν στον τελικό της 22ης Μαϊου αλλά και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είναι η πέμπτη φορά την τελευταία δεκαετία που η ΑΕΛ θα δώσει παρών στον τελικό, και ελπίζει να φτάσει στο τρόπαιο μετά από 24 χρόνια.

Η Ομόνοια που γνώρισε την ήττα μετά από συνολικά 12 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, και απώλεσε την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο για τρίτη σερί φορά, και πλέον επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα, και την κατάκτηση μιας θέσης που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι πράσινοι υστέρησαν πολύ σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις τους αφού δεν μπόρεσαν να απειλήσουν πέραν από μιας μεγάλης ευκαιρίας με τον Χριστοφή στο 47'. Η ομάδα του Τόνι Σαβέφσκι ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Νούνο Ασίς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα