Κόλλησε ο ΑΠΟΕΛ

17:13 23/11/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ- 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αλκή- ΕΝΠ: 1-1
(Λαίφης 6'- Τσιακλής 35')

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο ΓΣΖ μεταξύ της Αλκής και της Ενωσης καθώς έμειναν στο 1-1. Αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί καμιά ομάδα, αφού δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη.
Ο Τσιακλής άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 33΄ ενώ για την Αλκή ισοφάρισε ο Λαΐφης στο 66΄. Αυτός είναι ο πρώτος βαθμός της Αλκής στο πρωτάθλημα που έφτασε στο -11. Στο -1 είναι η Ένωση,

η οποία έδειξε ότι δεν έχει τις δυνατότητες για να παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία.

Δόξα Κ.-ΑΠΟΕΛ: 1-1
(Φερνάντες 41'- Μαντούκα 67')

Το ΑΠΟΕΛ ήθελε πάση θυσία τη νίκη, ωστόσο κόλλησε στην ισοπαλία 1-1 με την Δόξα στο Μακάρειο, και έχασε την ευκαιρία να μειώσει την διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας.
Δραματικά τα τελευταία δευτερόλεπτα, καθώς σε χρόνους καθυστερήσεων αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο τερματοφύλακας της Δόξας, Κίνγκσον, και χρειάστηκε να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια ο Λεάντρο. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μαντούκα εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, όμως η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Το ΑΠΟΕΛ είχε δοκάρι και στο 2ο λεπτό με κεφαλιά του Χαραλαμπίδη.
Η Δόξα κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να πάρει προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Ρικάρντο Φερνάντες στο 41' με πλασέ. Το ΑΠΟΕΛ έπαιξε επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να εξαργυρώσει την υπεροχή του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαντούκα στο 67', παράβαση που κέρδισε ο Σωτηρίου από ανατροπή του Κίνγκσον.
Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 87' με τον Χαραλαμπίδη να αστοχεί από θέση βολής, ενώ μεγάλη ευκαιρία είχε και ο Λεάντρο λίγο νωρίτερα στο 85'. Το ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπόρδα στο 90+3'.

Απόλλων Λ.- ΑΕΛ: 0-1
(Μοντέιροα 90')

Γαλαζοκίτρινο βάφτηκε το λεμεσιανό ντέρμπι, καθώς η ΑΕΛ πήρε το τρίποντο με γκολ του Μοντέϊρο στο 89ο λεπτό. Η ομάδα του Ιβάιλο Πέτεφ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, ήταν η ομάδα που έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη και κατάφερε στο φινάλε να την πάρει, και να μειώσει την διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας στο -3.

Ο Απόλλωνας πραγματοποίησε απογοητευτική εμφάνιση και έδειξε πως είχε στόχο να μην χάσει παρά να κερδίσει. Η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου, είχε επιθετικό πρόβλημα με την απουσία του Γκαστόν Σανγκόϊ, και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκανε καμιά ουσιαστική ευκαιρία μπροστά στην εστία του Φεγκρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα