Στους 16 με Μουνιαΐν

21:58 23/2/2012 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE- ΦΑΣΗ ΤΩΝ 32- ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ- ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ: 1-0 (1-2)
Γήπεδο: Σαν Μαμές
Χάρη στα δύο γκολ του Μουνιαΐν (ένα εντός κι ένα εκτός) η Μπιλμπάο πήρε την πρόκριση επί της Λοκομοτίβ, καθώς επικράτησε με 1-0 μέσα στην Ισπανία.
Οι Βάσκοι περιμένουν αντίπαλο από το Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ- Άγιαξ.
Μόλις στο 2ο λεπτό η Λοκομοτίβ απείλησε με το σουτ του Καϊσέδο, το οποίο απομάκρυνε ο Ιραϊθόθ, ενώ στο 7' ο Ιραόλα αστόχησε από πολύ καλή θέση.
Στο 12' μετά από κόρνερ του Σουσαέτα, ο Μαρτίνεθ πλάσαρε άστοχα από πολύ κοντά, ενώ στη συνέχεια το ματς δεν ήταν καθόλου καλό και είχε μόλις ένα ακόμη καλό σουτ στο 45ο λεπτό από τον Καϊσέδο, με την μπάλα να περνά άουτ.
Στο 51ο λεπτό η κεφαλιά του Γιορέντε μετά από κόρνερ, πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 60' ο Αμορεμπιέτα είδε τη 2η κίτρινη κάρτα και άφησε την Μπιλμπάο με 10 παίκτες.
Παρόλα αυτά οι Ισπανοί κατάφεραν στο 62ο λεπτό να ανοίξουν το σκορ. Ο Ινίγκο Πέρες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιορέντε πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έσπασε στον Μουνιαΐν που με πλασέ από κοντά έκανε το 1-0.
Από εκεί και πέρα η Μπιλμπάο κλείστηκε πίσω και κράτησε με νύχια και με δόντια τη νίκη.
Μάλιστα στο 88ο λεπτό μετά από κόρνερ του Πέρες, ο Γιορέντε έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Αμορεμπιέτα, Ιραόλα, Ιτουράσπε (46' Ινίγκο Πέρεθ), Σουσαέτα (46' Σαν Χοσέ), Ντε Μάρκος, Αντέρ (66' Εκιθα), Μαρτίνεθ, Τοκέρο, Γιορέντε, Μουνιαΐν.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ: Γκουιέρμε, Μπουρλάκ, Σίσκιν, Γιανμπάεφ, Σαπατέρ, Ταράσοφ, Γκλουσάκοφ, Τορμπίνσκι (66' Ομπίνα), Οζντόεφ (66' Σίτσεφ), Μπελιάεφ (80' Ντα Κόστα), Καϊσέδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα