Συγκέντρωση υπέρ Εφραίμ και στην Κύπρο (VIDEO)

10:26 29/12/2011 - Πηγή: AEK365

Ο προφυλακισμένος ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, έχει υποστηρικτές και στην Κύπρο όπως φάνηκε από την χθεσινή πολυπληθής συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Λευκωσία. Παρουσία του Μητροπολίτη Λεμεσού, Αθανάσιου, κληρικοί και πλήθος πιστών ζητούσαν με πλακάτ και συνθήματα την αποφυλάκιση του Εφραίμ.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λεμεσού τόνισε: "Σήμερα ο Χριστός γεννάται στον Κορυδαλλό, όπου ο ηγούμενος Εφραίμ βρίσκεται φυλακισμένος γιατί θέλησε να προασπίσει τα συμφέροντα της Εκκλησίας. Κάθε άνθρωπος που αγαπά τον Θεό, βαδίζει τον δρόμο του με υπομονή. Αυτό που περνά ο γέροντας Εφραίμ είναι δωρεά χάριτος του Θεού".

Λαϊκοί και κληρικοί κρατούσαν αναμμένα κεριά, ενώ χορωδία ιεροψαλτών έψελνε εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων. Το πλήθος των πνευματικών παιδιών και υποστηρικτών του ηγουμένου Εφραίμ τον επευφημούσε αναφωνώντας ''άξιος, άξιος''. Πολλοί κρατούσαν φωτογραφίες του ηγουμένου και πλακάτ, ενώ στην εκδήλωση αναγνώστηκαν μηνύματα συμπαράστασης προς τον ηγούμενο Εφραίμ από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαία, της Εκκλησίας Κύπρου, Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα