Συμβουλές (και)… επί προσωπικού

16:13 14/10/2012 - Πηγή: AEK365

Κατά την ανάλυση που έκανε πριν από τη σημερινή προπόνηση ο Έβαλντ Λίνεν με τους ποδοσφαιριστές του για το φιλικό με το Αιγάλεω, προχώρησε και σε κάποιες οδηγίες... επί προσωπικού. Για την ακρίβεια, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα κάποια λάθη που έγιναν από συγκεκριμένους παίκτες, προκειμένου να αναλύσει σε όλους την αγωνιστική του φιλοσοφία.
Αρχικά, ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε γενικώς στην λειτουργία που θέλει να έχει η μεσαία γραμμή της ομάδας: «Δεν πρέπει να κρατάμε πολύ ώρα τη μπάλα στο κέντρο. Στο συγκεκριμένο

κομμάτι του γηπέδου πρέπει να έχουμε γρήγορη σκέψη. Να μην δίνουμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να μας πιέσει και να κερδίσει την κατοχή, γιατί τότε δημιουργούνται προβλήματα στην άμυνά μας. Όταν έρχεται η μπάλα, πρέπει να λειτουργούμε γρήγορα. Αν δεν μπορούμε να την περάσουμε μπροστά, τη δίνουμε αμέσως πίσω. Αν δεν μπορούμε να τη δώσουμε ούτε πίσω, καλύτερα να την πετάμε έξω. Από το να τη χάσουμε, είναι προτιμότερο να τη βγάλουμε έξω».
Στη συνέχεια, ο Λίνεν αναφέρθηκε στους δύο (βασικούς όπως όλα δείχνουν) αμυντικούς χαφ της ομάδας, τον Κορδέρο και τον Ρίκκα. Στον Ισπανό τόνισε ότι: «Παίζεις γρήγορα, αλλά δεν πρέπει να παίζεις συνέχεια με κοντινές μπαλιές πίσω ή δίπλα σου. Όταν έχεις χώρο, πρέπει να γυρίζεις με μέτωπο στο αντίπαλο τέρμα και να παίζεις κάθετα», ενώ με αφορμή μια λάθος πάσα του Ρίκκα, επεσήμανε πως: «Δεν πρέπει να σηκώνουμε τη μπάλα ψηλά αν δεν υπάρχει λόγος. Σε κάποια φάση έκανες μια ψηλή μπαλιά για το κεφάλι του Παυλή. Τι να την κάνει εκεί; Πρέπει να προτιμούμε να παίζουμε τη μπάλα κάτω».
Επίσης, μεταξύ των ποδοσφαιριστών στους οποίους έδωσε... προσωπικές συμβουλές ο Λίνεν, ήταν οι δύο νεαροί στόπερ της ομάδας, ο Μπουγαϊδης και ο Τσουμπρός. Και στους δύο έδωσε ουσιαστικά την ίδια οδηγία: Να μην κάνουν αβίαστα φάουλ έξω από την περιοχή. «Δεν κάνουμε αβίαστα φάουλ έξω από την περιοχή. Σε μια φάση ο αντίπαλος πήγε να πάρει μια κεφαλιά και τον έσπρωξες, ενώ δεν υπήρχε λόγος», είπε στον Τσούπρο, ενώ αναφερόμενος στον Μπουγαϊδη τόνισε: «Και εσύ σε μια φάση βγήκες πολύ έξω από την περιοχή και έκανες ένα φάουλ που δεν χρειαζόταν. Δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε στον αντίπαλο τόσο εύκολα την ευκαιρία να εκτελεί στημένα έξω από την περιοχή μας».
Τέλος, ο Γερμανός τεχνικός τόνισε στον Τσίτα πως όταν η ομάδα βρίσκεται σε φάση άμυνας, πρέπει και ο σέντερ φορ να συμμετέχει πιο ενεργά στην ανασταλτική λειτουργία, ενώ έκανε παρατήρηση στον Παυλή επειδή πάνω στην ένταση του ματς φώναξε σε μια φάση στον Φέτση να διώχνει πιο γρήγορα τη μπάλα από την περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα