Συνέλαβαν τον «Τρελό» Μεξικανό

15:37 21/5/2012 - Πηγή: AEK365

Στη σύλληψη του «Τρελού Μεξικανού» προχώρησαν οι αρχές της χώρας. Πρόκειται για τον Ντανιέλ Ελισόνδο, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 49 ανθρώπων, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν αποκεφαλισμένες, διαμελισμένες και πεταμένες σε έναν αυτοκινητόδρομο την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ελισόνδο είναι στέλεχος του καρτέλ των Zetas και θεωρείται ότι είναι ο επικεφαλής του δικτύου διακίνησης ναρκωτικών των Zetas στην Καδερέιτα, , μια βιομηχανική πόλη έξω από το Μοντερέι, όπου βρέθηκαν και οι σοροί. Τη σύλληψή του

ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Η σφαγή θεωρείται μια από τις χειρότερες ακρότητες που έχουν διαπραχθεί στην διάρκεια του «πολέμου των ναρκωτικών», ο οποίος ξεκίνησε το 2006, όταν ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κήρυξε την έναρξη μιας προσπάθειας να παταχθεί το οργανωμένο έγκλημα στο Μεξικό, διατάσσοντας το στρατό να αναλάβει αστυνομικό ρόλο.

Η αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα στον αυτοκινητόδρομο, περίπου 29 χλμ. ανατολικά του Μοντερέι, την 13η Μαΐου. Καθώς έλειπαν τα κεφάλια, τα χέρια και τα πόδια, μπορούν να αναγνωριστούν μόνο με τη χρήση DNA. Μία εβδομάδα αργότερα, κανένα από τα θύματα δεν έχει αναγνωριστεί, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Η αστυνομία δεν εντόπισε κάποια μαζική εξαφάνιση στην περιοχή και εκτίμησε πως τα θύματα ίσως είναι μετανάστες από την κεντρική ή τη νότια Αμερική που περνούσαν από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ. Κακοποιοί απαγάγουν συχνά μετανάστες για λύτρα, και σκοτώνουν πολλούς εάν δεν πληρωθούν.

Συνολικά τουλάχιστον 55.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια βίας που σχετίζονται με τις δραστηριότητες των συμμοριών στο Μεξικό από το 2006, ενώ πάνω από 5.000 έχουν εξαφανιστεί την ίδια περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα