Πόσο εύκολα «ληστεύεται» ένας τίτλος στην Ελλάδα

Αφιέρωμα στις σημαντικότερες αδικίες που χάρισαν με το έτσι θέλω το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, χωρίς να το αξίζει...
«Ληστεία! Όλοι κάτω! Εκτός από όσους φορούν ερυθρόλευκα!»
Για «κλοπή» 20 (;) εκατομμυρίων μιλάει σήμερα μερίδα του αθλητικού Τύπου, εξαιτίας του κανονικού γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου που δε μέτρησε. Ξεχνάνε φυσικά πως ο Παναθηναϊκός
τερμάτισε στο +18 από την ΑΕΚ στην κανονική περίοδο και πως θα είχε στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδος, αν δεν είχαν προηγηθεί δεκάδες αδικίες και πολλά μικρά σκάνδαλα που όλα μαζί συνέθεσαν το παζλ της φετινής Σούπερ Λίγκας.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο αδικήθηκε κατάφορα φέτος, αλλά μία από τις μεγαλύτερες «κλοπές» σημειώθηκε στο παιχνίδι με την «Ένωση». Στις 11 Μαρτίου 2012 η ΑΕΚ νίκησε τους «πράσινους» με 2-0. Το σκορ άνοιξε ο Καφές από θέση εμφανώς οφσάιντ, ενώ στο ίδιο ματς δεν δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στον Χριστοδουλόπουλο.

Όσο οι διαιτητές προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να κόψουν τους ξέφρενους ρυθμούς της ομάδας του Ζεσουάλδο Φερέιρα, τόσο το... απόρθητο κάστρο Γεώργιος Καραϊσκάκης λειτουργούσε με τους δικούς του κανόνες:

* Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0
Διαιτησία βγαλμένη από τις χειρότερες μέρες της (πρώτης) παράγκας. Πέναλτι και αποβολή ανύπαρκτη, γκολ οφσάιντ του Τζιμπούρ που και ο Βαγγέλης Μαρινάκης να ήταν επόπτης θα σήκωνε τη σημαία. Ανύπαρκτα οφσάιντ έκοβαν τετ α τετ του Καμαρά. Γενικά από την αρχή μέχρι το τέλος διαιτησία προκλητικά ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό.

* Ολυμπιακός – Ατρόμητος 1-0
Η ομάδα του Πειραιά κερδίζει με τον αγαπημένο της τρόπο όταν το κοντέρ δείχνει να κολλάει σε χαμηλό σκορ. Με πέναλτι. Ανύπαρκτο. Κανονικά ήταν και κίτρινη κάρτα στον Φουστέρ για θέατρο. Ο Τοροσίδης, παράλληλα, έπρεπε να αποβληθεί στο ίδιο ματς.

* ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός 1-1
Ευτυχώς, σε αυτό το παιχνίδι δεν υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος. Αλλά επιχειρήθηκε. Ο Τζιμπούρ έφευγε μόνος του απέναντι στον Καπίνο. Όταν δέχτηκε την πάσα ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ.

* Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0
Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Για να κερδίσει ο Ολυμπιακός έπρεπε να μείνει ο Εργοτέλης με 9 παίχτες. Οι κίτρινες κάρτες ήταν ανύπαρκτες. Δόθηκαν κάρτες ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν υπήρχε επαφή. Ο διαιτητής στέρησε, παράλληλα, πέναλτι στους Κρητικούς.

Ο ΟΣΦΠ ευνοήθηκε και σε παιχνίδια εκτός έδρας με κραυγαλέα παραδείγματα τις δύο αναμετρήσεις στην Κρήτη με ΟΦΗ και Εργοτέλη, αλλά και με τον Πανιώνιο και τον Πιερικό στο Κύπελλο Ελλάδος.

Δεν ήταν μόνο η διαιτησία που ευνοούσε τον Ολυμπιακό, αλλά όλα τα θεσμικά όργανα. Η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα λειτουργούσαν ως εκπρόσωποι των Πειραιωτών. Άλλαζαν μέχρι και τις ημερομηνίες αγώνων, ώστε ή να βολεύεται ο ΟΣΦΠ ή οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού (Λεβαδειακός, ΠΑΟΚ) και δεν υπήρχε κανένας αντίλογος! Αποφασίζομεν και διατάζομεν!

Φυσικά, για να αλλοιωθεί ολοσχερώς το πρωτάθλημα χρειάστηκε να αδικηθεί –σε τεράστιο βαθμό σε ορισμένες περιπτώσεις- ο Παναθηναϊκός. Χρειάστηκ
Keywords
Τυχαία Θέματα