ΣΥΡΙΖΑ: Καμία επιχορήγηση σε ΠΑΕ-ΚΑΕ

18:23 13/6/2012 - Πηγή: AEK365

Την κατάργηση κάθε άμεσης ή έμμεσης, μέσω των ερασιτεχνικών σωματείων, επιχορήγησης των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε το πρόγραμμά του για τον αθλητισμό.

Παράλληλα, προτείνει να δοθεί το δικαίωμα συμμετοχής στις ανώτερες αγωνιστικές κατηγορίες σε αθλητικά σωματεία χωρίς την υποχρέωση μετατροπής τους σε ανώνυμες εταιρείες.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,

Νίκος Χουντής τόνισε ότι ο αθλητισμός είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής του, καθώς αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα όπως η υγεία ή η παιδεία. Ο κ. Χουντής επισήμανε ότι το μνημόνιο και η νεοφιλελεύθερη λογική του αρνείται τον αθλητισμό ως κοινωνικό δικαίωμα, ενώ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει όσα θα έπρεπε για τον αθλητισμό και «γι' αυτό πρέπει να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο».

Παρουσιάζοντας το αθλητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της αθλητικής επιτροπής του Συνασπισμού Τζούλιος Συναδινός τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος του κόμματος είναι «η δημιουργία ενός Ενιαίου, Κοινωνικού και Δημοκρατικού Συστήματος Αγωγής και Αθλητισμού, του οποίου η αποτελεσματικότητα θα κρίνεται από την αύξηση του αριθμού των αθλουμένων». Στην κατεύθυνση αυτή προτείνεται μεταξύ άλλων:

Η θέσπιση αυτοτελούς κονδυλίου για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η προνομιακή στήριξη του αθλητισμού στα σχολεία και στα πανεπιστήμια και η αναδιανομή των αθλητικών πόρων υπέρ του «αθλητισμού για όλους» και του ερασιτεχνικού αθλητισμού με σαφή προσδιορισμό ποιοι πόροι μοιράζονται, σε ποιους φορείς, με ποιον τρόπο και με ποια αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, ώστε οι αθλητικές υπηρεσίες να παρέχονται δωρεάν στους νέους από την τοπική αυτοδιοίκηση, το δημόσιο σχολείο και τους ερασιτεχνικούς συλλόγους.
Η δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμών στα πλαίσια της ΓΓΑ για τον αυστηρό έλεγχο των εσόδων - εξόδων των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών και την οικονομική διαφάνεια.
Ο επαγγελματικός αθλητισμός όσον αφορά τις οικονομικές λειτουργίες, εμπίπτει άμεσα, στο σύνολό του, στις αρμοδιότητες των υπουργείων Οικονομικών και Εμπορίου. Καταργείται η κρατική χρηματοδότηση σε αθλητικές ανώνυμες εταιρείες.
Μέτρα εκδημοκρατισμού με την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιο εκλογικό σύστημα για όλους τους αθλητικούς φορείς όλων των βαθμίδων. Περιορισμός σε δύο των θητειών των προεδρείων των αθλητικών ομοσπονδιών και ανανέωση των συμβουλίων κατά 30% σε δύο θητείες.
Σύνδεση της φυσικής αγωγής στην εκπαίδευση με την υγεία. Τρεις ώρες φυσικής αγωγής τουλάχιστον την εβδομάδα στο ωρολόγιο πρόγραμμα.
Καθιέρωση του θεσμού του συνηγόρου του φιλάθλου που υπάρχει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.
Ο κ. Συναδινός αναφέρθηκε στην ανάγκη διάσωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, καταφέρθηκε εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, ενώ αποκάλυψε ότι μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί μόνο το 30% του ποσού της επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και επικαλούμενος ενημέρωση από τον ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή τόνι

Keywords
Τυχαία Θέματα