ΣΥΡΙΖΑ: Σκοπός να απαλλάξουμε απ'τη θηλιά

18:53 31/5/2012 - Πηγή: AEK365

Αύριο, Παρασκευή , πρόκειται να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο του προεκλογικό πρόγραμμα.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 έδωσε το περίγραμμα των βασικών θέσεων του οικονομικού σκέλους του προγράμματος τονίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι «να απαλλάξουμε τη χώρα από τη θηλιά, που με μαθηματική βεβαιότητα οδηγεί στη δραχμή» και να αντικαταστήσουμε το μνημόνιο

με ένα εθνικό σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την αναδιανομή του εισοδήματος και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση.

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο πρώτος νόμος που θα ακυρωθεί είναι αυτός για τα εργασιακά θέματα, τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας.

Ερωτηθείς για την έκθεση της Κομισιόν που ζητά ταχύτερη εφαρμογή των μέτρων, προκειμένου να συνεχίσει η καταβολή των δόσεων, ο κ. Παπαδημούλης παρατήρησε ότι η έκθεση προκάλεσε αντιδράσεις από παντού και σημείωσε ότι δεν συνάδει στο γενικότερο πλαίσιο αλλαγής που υπάρχει στην ΕΕ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι εάν μια κυβέρνηση είναι ικανή να βάλει διαφορετικά στο τραπέζι του διαλόγου όλα τα ζητήματα, θα μπορέσει να πετύχει και διαφορετικές ρυθμίσεις για το λαό.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας επίσης στον ΒΗΜΑ 99,5 επανέλαβε ότι ισχύει η πρόταση κατάργησης του μνημονίου.

«Η δανειακή σύμβαση μας επιβάλλει να πληρώνουμε περίπου 1 δισ. τόκους τον μήνα, ανεξάρτητα αν η ελληνική οικονομία βυθίζεται σε μεγαλύτερη ύφεση ή βρίσκεται σε περίοδο ανάκαμψης. Αν συνεχιστεί η περίοδος ύφεσης, ενώ μας δίνουν 1 δισ. ευρώ και κάτι το μήνα και πληρώνουμε τους τόκους 1 δισ. ευρώ το μήνα, είμαστε σε ένα αέναο σύστημα στο οποίο δεν υπάρχει διέξοδος.

» Αντίθετα, αν επαναδιαπραγματευθούμε σε λογική βάση, την αναχρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να βγει από την κρίση, και στη συνέχεια να πληρώνει τις υποχρεώσεις της, φαντάζει πιο λογικό και πιο διαπραγματεύσιμο».

Παράλληλα, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι ουδείς ζητά να μην τηρήσει η χώρα τις υποχρεώσεις της.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πρόβλημα για την πληρωμή μισθών και συντάξεων, εκτίμησε ότι τα χρήματα φθάνουν για μισθούς και συντάξεις.

Ο Παναγιώτης Σκουρλέτης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι εάν εφαρμοστεί το μνημόνιο, η Ελλάδα σύντομα θα θυμίζει την μεταπολεμική περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα