Στον τελικό με εξάρα

00:56 8/2/2012 - Πηγή: AEK365

COPA DEL REY- ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ- ΜΙΡΑΝΤΕΣ: 6-2 (2-1)
Γήπεδο: Σαν Μαμές

Το 24ο κύπελλο στην ιστορία της θα διεκδικήσει η Μπιλμπάο, καθώς επικράτησε και στο δεύτερο ημιτελικό με τη Μιραντές (6-2) και τσέκαρε το πρώτο εισιτήριο του τελικού. Για την Μπιλμπάο αυτός θα είναι ο 36ος τελικός της στο Copa del Rey.

Άξια συγχαρητηρίων και η Μιραντές που κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού.

Η Μπιλμπάο έμαθε από τα παθήματα των προηγούμενων αντιπάλων της Μιραντές και από τα πρώτα λεπτά καθάρισε την πρόκριση,

μη δίνοντας ελπίδες στην αντίπαλό της.
Μόλις στο 11ο λεπτό ο Σουσαέτα έκανε την μπαλιά για τον Μουνιαιν, ο οποίος με αριστερό πλασέ έκανε το 1-0 για την Μπιλμπάο.

Πριν καλά καλά προλάβει να αντιδράσει η Μιραντές, η Μιλμπάο πέτυχε δεύτερο γκολ τρία λεπτά αργότερα.
Οι Γιορέντε, Μουνιαιν και Ιραόλα συνδυάστηκαν απίστευτα, με τον Σουσαέτα να κάνει από κοντά το 2-0.

Το ματς τελείωσε και τυπικά στο 22', καθώς ο Ιραόλα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Αουρτενέτσε με κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Στο 38ο λεπτό ο Ναουζέτ πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Αμορεμπιέτα, ενώ στο 42ο λεπτό ο Γιορέντε αστόχησε από ιδανική θέση.

Η Μιραντές μείωσε στο 58ο λεπτό, καθώς το σουτ του Μουσίκα σταμάτησε στο δοκάρι του Ιραϊθόθ και στη συνέχεια ο Μπλάνκο έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.
Η Μπιλμπαό πέτυχε και 4ο γκολ στο 71', με φοβερό σουτ του Φερνάντο Γιορέντε, ενώ το 5-1 διαμόρφωσε στο 75' και πάλι ο Γιορέντε από κοντά μετά από σέντρα του Ντε Μάρκος.

Η Μιραντές έκανε το 5-2 στο 86ο λεπτό με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Αϊτόρ Μπλάνκο στο ματς, αλλά η Μπιλμπάο πέτυχε κι έκτο τέρμα στο 89'.

Ο Ντε Μάρκος έκανε τη σέντρα και ο Κανέδα κατά λάθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Μιραντές είχε και δοκάρι στο 90+2' με τον Λαμπάρι, αλλά και μία τεράστια ευκαιρία δύο λεπτά νωρίτερα με τον Μουνέτα.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Μαρτίνεθ, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε, Ιτουράσπε (59' Σαν Χοσέ), Αντέρ (74' Ινίγκο Πέρες), Ντε Μάρκος, Σουσαέτα, Μουνιαΐν (79' Νταβίντ Λόπεθ), Γιορέντε.
ΜΙΡΑΝΤΕΣ: Ναουζέτ, Γκαρμέντια, Κανέδα, Μπλάνκο, Γκαρσία, Μάρτινς (68' Γκάρο), Ιρίμπας (56' Μπορέλ), Μούζικα, Λαμπάρντι, Ινφαντέ, Αρόγιο (46' Μουνέτα).

Keywords
Τυχαία Θέματα