Τα φώτα στο Μιλάνο

15:43 27/3/2012 - Πηγή: AEK365

ΜΙΛΑΝ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
"Σαν Σίρο", Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Το πιο σπουδαίο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ είναι, αναμφίβολα, αυτό ανάμεσα στην Μίλαν και την Μπαρτσελόνα με τις δυο ομάδες να συναντώνται ξανά μετά την φάση των ομίλων. Στόχος και των δυο ομάδων είναι να αποσπάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στο "Καμπ Νου".
Η Μίλαν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση καθώς παραμένει πρώτη στην Serie A και θέλει την 5η νίκη της κόντρα στην Μπαρτσελόνα με τον Μασιμιλιάνο

Αλέγκρι να μην υπολογίζει στους τραυματίες Τιάγκο Σίλβα, Πάτο, Αμπάτε και Κασάνο καθώς και στον τιμωρημένο Φαν Μπόμελ.
Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να μειώσει στους έξι βαθμούς την διαφορά από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης και πάει στο Μιλάνο για να επαναλάβει ό,τι και στην φάση των ομίλων όταν και είχε κερδίσει με 3-2. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει στους Βίγια, Αμπιντάλ και Κορέια ενώ έπειτα από καιρό βρίσκεται στην αποστολή ο Αφελάι.
Στις 13 προηγούμενες συναντήσεις των δυο ομάδων, η Μπαρτσελόνα έχει πέντε νίκες, η Μίλαν τέσσερις ενώ οκτώ παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς νικητή. Η Μίλαν ως γηπεδούχος απέναντι στην Μπαρτσελόνα μετρά δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, ενώ συνολικά στην έδρα της απέναντι σε ισπανικές ομάδες έχει έντεκα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες. Η Μπαρτσελόνα επί ιταλικού εδάφους έχει πέντε νίκες, έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες.

ΜΑΡΣΕΪΓ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
"ΒΕΛΟΝΤΡΟΜ", Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Η Μπάγερν Μονάχου μετά την Βασιλεία φιλοδοξεί να αποκλείσει και την Μαρσέιγ στην προσπάθεια που κάνει να είναι παρούσα στον τελικό που θα γίνει τον Μάιο στην έδρα της. Οι Βαυαροί βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση μετά και την πρόκριση στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου με τον Γιούπ Χάινκες να ελπίζει πως οι παίκτες του θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα παραγωγικότητας με αυτά των τελευταίων αγώνων. Ο Γερμανός τεχνικός δεν υπολογίζει στον τραυματία Βαν Μπούιτεν με τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ να βρίσκεται μεν στην αποστολή αλλά να είναι αμφίβολο αν θα καθίσει έστω στον πάγκο.
Η Μαρσέιγ επιζητεί την διάκριση μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ μιας και στην Γαλλία έχει να κερδίσει από τις 29 Ιανουαρίου με συνέπεια να βρίσκεται στην ένατη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι τιμωρημένοι Μανταντά και Ντιαβάρα και ο Ρεμί που είναι αμφίβολος είναι τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ντιντιέ Ντεσάν.
Οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν. Σε δέκα αναμετρήσεις με γερμανικές ομάδες ως γηπεδούχος, η Μαρσέιγ μετρά πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Η Μπάγερν επί γαλλικού εδάφους έχει τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες.
Πρόσωπο της βραδιάς θα είναι ο Φρανκ Ριμπερί που επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στην Μασσαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα