ΤΑΚ ή Β’ εθνική…

17:22 25/5/2012 - Πηγή: AEK365

Μέσα στα παρκέ η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο της στην Α1. Έτσι, αναγκάζεται να ζει ακόμη τον «εφιάλτη» να παίζει σε κατηγορίες «ξένες» για την ιστορία της… Άλλωστε, μιλάμε για την ομάδα που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα, με την μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του ’60 και την τεράστια επιτυχία στο Καλλιμάρμαρο το 1968. Το «χθες» μπορεί να φέρνει νοσταλγία, αλλά το «τώρα» προκαλεί (μόνο) πόνο στους πιστούς φίλους της Βασίλισσας. Σε αυτούς τους λίγους που δεν

την άφησαν μόνη ούτε φέτος στα Λιόσια και σε όλα τα «παράξενα» γήπεδα της Ελλάδας (Λευκάδα, Σέρρες, Λαγκαδάς, Πέραμα, Ερυθραία κ.α.).

Η Α1 μοιάζει ουτοπικό σενάριο. Πρέπει δύο ομάδες της Α1 να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής και οι φήμες για Περιστέρι και Ηλυσιακό, είναι απλά… όνειρο κάποιων στην ΑΕΚ. Οπότε άπαντες πρέπει να δουν την πραγματικότητα ρεαλιστικά. Αρχές Αυγούστου η ΑΕΚ πρέπει να δηλώσει στην ΕΟΚ σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί την νέα σεζόν. Τα δεδομένα δείχνουν ότι θα είναι είτε στην Α2, είτε στην Β’ εθνική… Το aek365 αναλύει το γιατί.

Με δεδομένη την απροθυμία του μεγαλομετόχου Γιάννη Φιλίππου να στηρίξει την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ, τότε το… βάρος πέφτει στους ώμους της Ερασιτεχνικής στην μετά – Γεωργατζόγλου εποχή. Οι λύσεις είναι δύο για τους ανθρώπους της «Μάνας ΑΕΚ», που θα συναντηθούν για το θέμα του μπάσκετ την επόμενη εβδομάδα. ΤΑΚ και Α2 ή Β’ εθνική…

Για να συνεχίσει να παίζει η ΑΕΚ στην Α2 πρέπει να γίνει ανάκληση λειτουργίας της ΚΑΕ για ένα χρόνο και να μετατραπεί σε ΤΑΚ, ώστε να «κερδίσει» ένα χρόνο για να δει του χρόνου το καλοκαίρι τι θα κάνει. Όμως, αυτή η λύση δεν είναι δραστική. Και απλά «μεταφέρει» το πρόβλημα ένα χρόνο μετά.

Η άλλη λύση που συγκεντρώνει αρκετές προτιμήσεις πια στην Ερασιτεχνική για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, είναι ο υποβιβασμός κατ’ επιλογή στην Β’ εθνική. Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ αναφέρουν ότι ίσως χρειαστεί να μείνει δύο χρόνια η ομάδα στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία μπάσκετ, για να «καθαρίσει» από τα χρέη της και να ανέβει δυνατή και αναγεννημένη.

Αυτό θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα, με κάθε απόφαση να έχει δυσκολίες και κόστος μια και μιλάμε για την ΑΕΚ. Όλα αυτά εκτός αν δεν βρεθεί επενδυτής, που μοιάζει όνειρο απατηλό. Τα χρέη της ΚΑΕ φτάνουν πια τα 14 εκατ. ευρώ, με τον Φιλίππου να αναφέρει μέσω του Λαμπρόπουλου στους ανθρώπους της Ερασιτεχνικής όταν αν καλυφθεί το 1,7 εκατ. ευρώ από τις διοικήσεις Δρόσου – Καραμανλή αυτός θα αναλάβει τα υπόλοιπα 12,3 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ πάει για ακόμη ένα δύσκολο καλοκαίρι και δεν αποκλείεται για δεύτερη σερί χρονιά να υποβιβαστεί και από τα σαλόνια της Α1 να φτάσει μέχρι τα… αλώνια της Β’ εθνικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα