Τάτος: «Πέρναγα δύσκολα στον Ολυμπιακό»

11:36 2/2/2013 - Πηγή: AEK365

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Αρη, ανέλυσε ο Ανδρέας Τάτος. Ο 24χρονος μέσος, τόνισε πως δεν περνούσε καλά στον Ολυμπιακό, επιζητώντας ένα καινούριο ξεκίνημα. Μίλησε, επίσης, για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα των οργανωμένων οπαδών των κιτρίνων:

-Ξεκινώντας τη συζήτηση μας, θέλουμε να μας πεις, ποιοί ήταν οι

κυριότεροι λόγοι που, (αυτή τη δύσκολη περίοδο, για όλους), επέλεξες Αρη;

«Ο Αρης, σ' οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκεται δεν παύει να 'ναι, μια απ' τις κορυφαίες ομάδες της χώρας και το να φορέσεις, κάποια στιγμή, τη φανέλα του, είναι ένα κίνητρο για όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ακριβώς, αυτά είχα στο μυαλό μου, όταν αποφάσιζα ν' αποδεχτώ τελικά την πρόταση του Αρη και σας λέω ειλικρινά, ότι, ήδη, νοιώθω πάρα πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου. Έχει αλλάξει, πλέον, η ψυχολογία μου κι αναπνέω μ' άλλον αέρα, πια. Είναι αλήθεια, ότι στον ολυμπιακό, όλο αυτό το διάστημα, δεν είχα τη κατάλληλη ψυχολογία. Πέρναγα δύσκολα.»

-Είναι πολύ σπουδαίος τομέας για την απόδοση ενός ποδοσφαιριστή, ο παράγοντας «ψυχολογία» και χαιρόμαστε που ακούμε απ' το στόμα σου, ότι η έλευση σου εδώ, σ' έκανε να αισθανθείς έτσι.

«Μα, κι ο ποδοσφαιριστής, πάνω απ' όλα, είναι άνθρωπος, κι είναι αδύνατο να μην επηρεάζεται, απ' αυτά που βλέπει να συμβαίνουν γύρω του. Είναι «νόμος», στον αθλητισμό ότι χωρίς ψυχολογία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.»

-Τα κίνητρά σου, μας τα 'πες. Θέλουμε, τώρα, να μας πεις αν είχες κάποιους ενδοιασμούς ή επιφυλάξεις, δεδομένης της κατάστασης που βρίσκεται αυτή την εποχή, η ομάδα μας.

«Δεν ένοιωσα σε καμιά περίπτωση ότι παίρνω ένα ρίσκο. Ο Αρης είναι μια μεγάλη ομάδα, που, όπως προείπα, οποιαδήποτε προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει, την σέβονται όλοι. Έχει τεράστια ιστορία, πολύ βαριά φανέλα κι έναν απίστευτο κόσμο που τον ακολουθεί παντού. Ανέκαθεν, μου άρεσε σαν ομάδα και μου ήταν πολύ συμπαθής .Σας διαβεβαιώνω, μάλιστα, ότι δε βλέπω τον ερχομό μου εδώ, σαν ένα απλό πέρασμα, αλλά, σαν κάτι πολύ περισσότερο. Ένα προσωπικό στοίχημα, αν θέλετε, ν' αναγεννηθώ, ποδοσφαιρικά, φωνάζοντας, ότι είμαι ακόμα εδώ.»

-Οι «σχέσεις» μας με τον Ολυμπιακό, εδώ και χρόνια είναι γνωστές σε όλους. Πως αντέδρασε στη δική σου πρόθεση να πας στον Αρη;

«Ήταν, καθαρά, μια προσωπική απόφαση που δεν μπορούσε κανείς να μου επιβάλει, ιδιαίτερα, όταν εγώ, επέμενα τόσο πολύ, σ' αυτήν. Δεν θα 'θελα να μιλήσω, όμως, για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, δεν μου 'πε τίποτα. Απλά, περίμενε.»

-Τι περίμενε;

«Δεν ξέρω, τι να σας πω...»

-Η γνώμη σου για τον Τάσο Κάκο;

«Θα τον χαρακτήριζα, γενικά, σοβαρό και καλό διαιτητή αλλά και παράλληλα, επιθετικό, αφού, την ώρα του παιχνιδιού, νομίζει ότι, είναι αυτός και κανένας άλλος. Σαν κάποιους δημοσίους λειτουργούς, που, απ' τη θέση που βρίσκονται, κάνουν κατάχρηση εξουσίας.»

Κλείνοντας, ο Ανδρέας Τάτος, τοποθετήθηκε και για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Είναι η πρώτη φορά που θ' αγωνιστώ σ' ένα τέτοιου είδους παιχνίδι και φυσικά το περιμένω κι εγώ απ' τη πλευρά μου με την ίδια ανυπομονησία. Η αδρεναλίνη σε τέτοια ματς, χτυπάει στο κόκκινο και σίγουρα όλα αυτά που θα ζήσω, θ' αποτελέσουν, για μένα, μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Το μόνο που θα πω, είναι ότι εύχομαι, εκείνη τη μέρα να 'μαστε, αυτοί που πρέπει και να γιορτάσουμε στο τέλος της συνάντησης, μαζί με τον κόσμο μας μια σημαντική νίκη. Θα 'ναι μια πολύ μεγάλη μάχη, που πρέπει να 'μαστε εμείς αυτοί που, στο τέλος, θα βγούμε νικητές.»

Keywords
Τυχαία Θέματα