Ούτε τότε, Ολυμπιακέ... (VIDEO)

09:46 2/2/2013 - Πηγή: AEK365

Ήταν μία όμορφη ρουτίνα εκείνη την εποχή... Ερχόταν ο Ολυμπιακός στη Φιλαδέλφεια και έχανε από το... Ρέντη. Στις 2/2 του 1998 οι "ερυθρολεύκοι" είχαν μία ελπίδα να παραπάνω να πάρουν έστω το... Χ μέσα στο σπίτι της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός ερχόταν με "αέρα" και η ΑΕΚ είχε πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ο Ντέμης

Νικολαϊδης είχε σοβαρό πρόβλημα στη μέση του. Ξεκίνησε το ματς με ένεση, αντέχοντας μόνο ένα ημίχρονο. Ο Μπατίστα δέχθηκε στα πρώτα λεπτά χτύπημα και με το ζόρι έβγαλε κι αυτός το ημίχρονο, ενώ ο Σαβέφσκι όντας τραυματίας μπήκε ως αλλαγή.

Η λύση όμως για την ΑΕΚ ήρθε από τον πάγκο. Βεριντιάνο Μαρτσέλο το όνομά του: Μπήκε στο ημίχρονο στη θέση του Μπατίστα, ο Δώνης στη θέση του Ντέμη και οι δύο τους συνδυάστηκαν εξαιρετικά στο 66', όταν μετά από πάσα του "τρένου" ο Βραζιλιάνος νίκησε από κοντά τον Τοχούρογλου. 1-0 σε μία χρονιά, με τον Ντουμιτρίου η ΑΕΚ στον πάγκο της, που είχε κερδίσει μέσα - έξω τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ήταν το παιχνίδι που είχε αναγκάσει τον προπονητή του Ολυμπιακού τότε Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά και πολλούς ερυθρόλευκους να λένε μετά τον αγώνα "αφού δεν κερδίσαμε ούτε τώρα την ΑΕΚ στην έδρα της με τόσες απουσίες, δεν θα την κερδίσουμε ποτέ". Να σημειώσουμε ότι η ΑΕΚ τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καλιτζάκη στο 89'.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μαχαιρίδης, Κασάπης, Μαλαδένης, Νικολαϊδης (46' Δώνης), Κοπιτσής, Μπατίστα (46' Μαρτσέλο), Γκρέταρσον, Καλιτζάκης, Μανωλάς, Σέμπουε (64' Σαβέφσκι).

Ολυμπιακός: Τοχούρογλου, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Ανατολάκης (84' Πουρσανίδης), Ίβιτς, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Πασσαλής, Καραπιάλης, Γκόγκιτς (76' Γιαννακόπουλος), Γεωργάτος

Keywords
Τυχαία Θέματα