Τελικά πρέπει να παίχτηκε μεγάλη μπάλα στην ψαροταβέρνα...

20:26 11/7/2014 - Πηγή: AEK365

Ενα πολύ ενδιαφέρον ρεπροτάζ φιλοξενεί η ιστοσελίδα http://newsta.gr/ που ασχολείται εξειδικευμένα με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης για την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα αποκαλύπτει πως η παράταξη της κυρίας Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν εξαίρεσε το γήπεδο του ΠΑΟ από τις καταγγελίες της στην ανακοίνωση που εξέδωσε αλλά κατηγόρησε τον νυν περιφερειάρχη για το συγκεκριμένο

έργο! Φαίνεται πως τελικά παίχτηκε μεγάλη μπάλα στην ψαροταβέρνα "Γιάννης" του Πειραιά. Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ με τίτλο: «Βραχυκύκλωμα αλά ΑΕΚ» στο ΣΥΡΙΖΑ και για τη «Λεωφόρο».

Μετά την υπόθεση της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ , όπου για να καταλήξει σε οριστική θέση έπρεπε να συνεδριάσει τρεις φορές η ηγεσία του με τη συμμετοχή Τσίπρα και έπειτα από ψηφοφορία να ξεκαθαρίσει τη θέση του ( 12- 9 κατά της πρότασης Μελισσανίδη) , ο ΣΥΡΙΖΑ , παίζει « καθυστέρηση» και στο θέμα του γηπέδου του ΠΑΟ, της «Λεωφόρου».
Μη έχοντας προφανώς ξεκάθαρη θέση , απέφυγε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιο να διατυπώσει οποιαδήποτε πρόταση . Και επικαλούμενος προσχηματικά το γεγονός ότι η παρούσα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής απέρχεται την 1η Σεπτεμβρίου , αποχώρησε η παράταξή του από τη συζήτηση .
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , ισχυρίστηκαν ότι η απερχόμενη ηγεσία Σγουρού , δεν έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις πέραν υπηρεσιακών θεμάτων . Βεβαίως είναι η ίδια παράταξη που απαίτησε την προηγούμενη φορά απόφαση κατά της αξιολόγησης των εργαζομένων στο Δημόσιο , θεωρώντας πραφανώς ότι αυτό είναι « υποδυέστερης» πολιτικής σημασίας και καθαρά « υπηρεσιακού χαρακτήρα». Με την έναραξη της συνεδρίασης το στέλεχος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ , «Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο» , Ερμίνα Κυπριανίδου , τόνισε ότι η συζήτηση και λήψη απόφασης επί θεμάτων όπως της σύναψης ή όχι προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου για την αναβάθμιση του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, που συνεπάγονται σημαντική δέσμευση οικονομικών πόρων, δυο μήνες πριν από την επίσημη ανάληψη καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής, δεν είναι ορθό. Κατηγόρησε μάλιστα την απερχόμενη πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής ότι προσπαθεί να δεσμεύσει οικονομικούς πόρους, επιβάλλοντας συγκεκριμένες αποφάσεις στη νέα- από 1η Σεπτεμβρίου - Περιφερειακή Αχή .
Η κυρία Κυπριανίδου , έκανε λόγο για μια απαράδεκτη πολιτικά πρακτική που αγνοεί το πρόσφατο αποτέλεσμα των εκλογών και βρίσκεται στον αντίποδα κάθε έννοιας μιας χρηστής διοίκησης. Γι' αυτό λοιπόν, δήλωσε ότι η παράταξη αποχωρεί σ' ένδειξη διαμαρτυρίας, «καταγγέλλοντας την «απαράδεκτη, αντιδημοκρατική μεθόδευση», εκ μέρους της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής». Αποτέλεσμα ήταν η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης να γίνει χωρίς οι εκπρόσωποι της νεοεκλεγείσας διοίκησης της Περιφέρειας να εκφράσουν άποψη, κάτι που συνέβη και στο ζήτημα της ανάπλασης του γηπέδου της λεωφόρου. Ενός θέματος που ήταν η αιτία να ασκηθεί έντονη κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Μεταξύ των επιχειρημάτων των παρατάξεων της μειοψηφίας ήταν ότι η Περιφέρεια πρόκειται να δαπανήσει το ποσό των 7 εκατ. Ευρώ, σε περίοδο κρίσης, για ένα έργο που βάζει ως προτεραιότητα την κατασκευή σουιτών και νέων κερκίδων, τη στιγμή που εγκαταστάσεις του ερασιτεχνικού Παναθηναϊκού βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.
Στον αντίποδα των παραπάνω, αυτό που επισημάνθηκε από την πλευρά της διοίκησης, ήταν ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει δώσει προτεραιότητα σε έργα αθλητικών υποδομών, ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που δεν είναι επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ, ενώ σημειώθηκε επίσης ότι το τελικό ύψος του έργου μετά την έκπτωση, δεν θα είναι πάνω από 4 με 4,5 εκατ. Ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα