Τέσσερα και λίγα ήταν…

23:42 14/6/2012 - Πηγή: AEK365

EURO 2012 - Γ' Όμιλος - 2η Αγωνιστική

ΙΣΠΑΝΙΑ- ΙΡΛΑΝΔΙΑ: 4-0
ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα Γκντανσκ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Η Ισπανία έδειξε γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και κέρδισε με 4-0 την Ιρλανδία, σε ένα ματς που θα μπορούσε να είχε πετύχει τα διπλάσια γκολ.

Οι Ισπανοί έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς όσους και οι Κροάτες και παίρνουν σίγουρα αν κερδίσουν την ομάδα του Μπίλιτς ή αν αναδειχθούν ισόπαλοι με 2-2 και πάνω... Στην τελευταία περίπτωση μένουν έξω οι Ιταλοί ακόμη κι αν κερδίσουν.
Μοναδική περίπτωση αποκλεισμού για την Ισπανία να χάσει από την Κροατία και να κερδίσει με πολλά γκολ η Ιταλία την Ιρλανδία, που έμεινε ήδη εκτός συνέχειας.
Η Ιρλανδία προσπάθησε να πιάσει στον ύπνο την Ισπανία και είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 2' με τον Κοξ, το οποίο απομάκρυνε δύσκολα ο Κασίγιας.
Ωστόσο οι Ισπανοί στο 4' σαν σε προπόνηση άνοιξαν το σκορ.
Ο Σίλβα κόπηκε από τον Γουόρντ, η μπάλα όμως έφτασε στον Τόρες που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή άφησε άγαλμα α τον Γκίβεν.
Η Ισπανία συνέχισε να πιέζει και στο 7' ο Γκίβεν μπλόκαρε το σουτ του Σίλβα μέσα από την περιοχή, ενώ στο 8' χάθηκε ακόμη μια τεράστια ευκαιρία για τους «φούριας ρόχας».
Ο Τσάβι έκανε την μπαλιά, ο Αρμπελόα γύρισε με το κεφάλι από δεξιά στη μικρή περιοχή, αλλά το πλασέ του Τόρες στην κίνηση δε βρήκε στόχο.
Οι Ιρλανδοί προσπάθησαν να απειλήσουν με ένα μακρινό σουτ του Άντριους στο 9' και με μια κεφαλιά του Νταν στο 10' αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια η Ισπανία ξεκί9νησε το γνωστό πάσινγκ γκέιμ της και ανάγκασε την Ιρλανδία να κλειστεί στα καρέ της.
Οι Ιρλανδοί έφτυναν αίμα να κερδίσουν την μπάλα και οι Ισπανοί έφταναν στην περιοχή τους για πλάκα δίνοντας την αίσθηση πως μπορούν να σκοράρουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν.
Στο 16' ο Γκίβεν δεν ανησύχησε από το σουτ του Πικέ, αλλά στο 23' χρειάστηκε να κάνει μεγάλη επέμβαση στο δυνατό σουτ του Ινιέστα έξω από την περιοχή.
Ο καταιγισμός των Ισπανών συνεχίστηκε και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη.
Στο 25' η κεφαλιά του Σίλβα κόντραρε και έφυγε κόρνερ, όπως και το σουτ του Αλόνσο στην εξέλιξη της φάσης.
Από το νέο κόρνερ ο πικέ έπιασε μόνος του την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει πολύ άουτ.
Οι Ισπανοί έριξαν ταχύτητα στο επόμενο τέταρτο, αλλά το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν εφιαλτικό για την Ιρλανδία.
Στο 41' το σουτ του Ινιέστα μέσα από την περιοχή κόντραρε σε σώματα, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γκίβεν μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια το πλασέ του Τσάβι.
Ακολούθησε στο 44΄το διαγώνιο σουτ του Αρμπελόα, με τον Γκίβεν να διώχνει και τον Τσάβι να μην μπορεί να σκοράρει στη συνέχεια, ενώ στο 45' το μονοκόμματο σουτ του Αλόνσο πέρασε μόλις άουτ,
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ινιέστα έπιασε πανέμορφο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γκίβεν έδιωξε καταπληκτικά.
Η Ισπανία μπήκε και στην επανάληψη δυνατά και στο 48' ο Γκίβεν είπε όχι σε διαγώνιο σουτ του Αρμ
Keywords
Τυχαία Θέματα