«Θα τα πάμε καλά»

19:52 16/7/2012 - Πηγή: AEK365

Την αισιοδοξία για την πορεία της ομάδας της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξέφρασε μέσω του Νova ΣΠΟΡ FM 94, 6 o Απόστολος Γκούντουλας.

Οι συνθήκες προετοιμασίας τον καιρό που μεσολάβησε μπορεί να μην ήταν ιδανικές, αλλά ο Έλληνας κωπηλάτης πιστεύει πως η αποστολή της χώρας μας έχει όλα τα φόντα να τα πάει καλά.

Αναλυτικά όσα είπε στον Βασίλη Σαμπράκο και την εκπομπή "Insiders"

Για το «κουπί» που τραβάνε τόσο οι αθλητές όσο

και οι πολίτες της Ελλάδας: «Εμείς τραβάμε το κυριολεκτικό κουπί, αλλά το μεταφορικό κουπί είναι πιο σημαντικό».

Για τις υποδομές της κωπηλασίας: «Σε αντίθεση με άλλα αθλήματα που έχουν κακές εγκαταστάσεις η κωπηλασία είναι σε καλύτερη μοίρα. Βεβαία, μπορεί να μην έχει εκμεταλλευτεί το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο, όμως τα πράγματα σε εμάς είναι καλά. Σε αυτό μπορεί να μας βοήθησε το γεγονός πως ποτέ η κωπηλασία δεν είχε μεγάλα κονδύλια».

Για το πόσες ώρες προπονούνται καθημερινώς;

«Οι ώρες που σπαταλάμε καθημερινά για την προπόνησή μας είναι γύρω στις επτά».

Για το αν κάποιος που κάνει πρωταθλητισμό μπορεί να έχει κανονική ζωή; «Εξαρτάται. Αν θέλει κανείς να πρωταγωνιστήσει σε κορυφαίο επίπεδο δεν υπάρχει χρόνος. Αν και στις μικρότερες κατηγορίες μπορείς να συνδυάσεις το Πανεπιστήμιο και την κωπηλασία. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα για τον καθένα».

Για το οικονομικό κομμάτι: «Αν είσαι νέος και σου αρέσει πολύ το άθλημα δεν το πολυσκέφτεσαι. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου θέλεις να έχεις και ένα οικονομικό όφελος».

Για το πώς βλέπει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: «Με πολύ ωραίο τρόπο. Όταν δουλεύεις σε βάθος οκταετίας μέρα με την μέρα χαίρεσαι όλο και περισσότερο όταν φτάνεις στο τέλος. Πιστεύω πως έχουμε κάνει καλή δουλειά όλο αυτό τον καιρό και θα τα πάμε καλά στο Λονδίνο».

Για το πώς τους βλέπουν οι ξένοι αθλητές: «Δεν είχαμε νιώσει κάποια αλλαγή μέχρι το 2010. Ωστόσο από τότε η προποπαγάνδα που υπάρχει από ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι μεγάλη. Με αποτέλεσμα αρκετοί ξένοι αθλητές να έχουν λάθος εικόνα για εμάς και την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα