«Θέλω τρόπαια με Ρόμα και Τότι…»

16:35 9/9/2013 - Πηγή: AEK365

Τα στοιχεία που βγαίνουν από τα λόγια του; Αυτά που βγάζει μέχρι στιγμής και η ομάδα στο χόρτο. Ρεαλισμός, πειθαρχεία, ισορροπία και προοπτική.
Παρατίθεται μεταφρασμένη τη συνέντευξη του τεχνικού της Ρόμα:
Πώς θα περιγράφατε την ποδοσφαιρική σας φιλοσοφία;
«Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα θέαμα και ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο να δει θέαμα. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα είναι πιο χαρούμενος αν κερδίζουμε τα παιχνίδια. Προσωπικά πιστεύω ότι με το να παίζουμε καλά, έχουμε και περισσότερες πιθανότητες να κερδίζουμε , προσφέροντας και θέαμα».
Ο προκάτοχός

σας, Ζντένεκ Ζέμαν, έχει μια φιλοσοφία παρόμοια για το ποδόσφαιρο, σαν διασκέδαση. Είναι μια οπτική διαφορετική από τη δική σας;
«Δεν με απασχολεί τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι για να κερδίσεις έναν αγώνα χρειάζεται να σκοράρεις γκολ, αλλά ταυτόχρονα να έχεις ένα σταθερό αμυντικό πλάνο».
Στη Λιλ κερδίσατε το νταμπλ το 2011 παρόλο τον ανταγωνισμό με πολύ πλούσιες ομάδες. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας σας;
«Το χρήμα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα... μα χρειάζεται να ξέρεις πώς να το ξοδέψεις. Για μια ομάδα σαν τη Λιλ που δεν έχει το μπάτζετ της Παρί, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι θα φέρνεις νέους παίχτες και θα αξιοποιήσεις αυτούς που έχουν δυνατότητες. Το άλλο σημαντικό πράγμα είναι να υπάρχει ομαδικό πνεύμα, να είμαστε όλοι μια ψυχή και αυτό εξασφαλίζει ότι όλοι κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση».
Τώρα είναι πιθανό να συμβεί κάτι ανάλογο με τη Ρόμα;
«Αυτό που έχω δει μέχρι στιγμής είναι ότι έχουμε ένα ρόστερ καλών παιχτών που δουλεύουν καλά μαζί. Από αυτή την άποψη, έχουμε μια πολύ καλή βάση πάνω στην οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε».
Στη Λιλ είχατε «το Συμβούλιο των Σοφών», αποτελούμενο από 5-6 παίχτες που συμβουλευόσασταν για θέματα της ομάδας και των αποδυτηρίων. Θα κάνετε κι εδώ το ίδιο;
Ναι, θα κάνουμε κι εδώ το ίδιο, μα δεν έχω ακόμα διαλέξει αυτό το γκρουπ παιχτών. Θέλω να περιμένω μέχρις ότου θα έχω μια εικόνα καλύτερη για το πώς αλληλεπιδρούν οι παίχτες και ποιοι είναι οι περισσότερο σε αρμονία με τη συλλογική διάθεση της ομάδας. Έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις στην επιτυχία αν οι παίχτες αισθάνονται πρωταγωνιστές του σχεδιασμού.
Υπάρχει ένα ρίσκο αποξένωσης όσων δε θα συμμετέχουν σ 'αυτό;
«Όχι, αυτό δεν είναι σημαντικό. Υπάρχουν 5 παίχτες που συμμετέχουν στο συμβούλιο, αλλά οι υπόλοιποι 20 είναι εξίσου σημαντικοί για μένα, αλλά και εξίσου σημαντικοί για την «καθημερινή ζωή» της ομάδας. Οι παίχτες που θα αποτελούν το συμβούλιο, θα πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από τους υπόλοιπους για την εμπειρία τους, την ποιότητά τους αγωνιστικά και την ποιότητα του χαρακτήρα τους».
Ένας παίχτης που αναμένεται να είναι σε ένα τέτοιο «συμβούλιο», είναι ο Τότι. Πώς είναι η συνεργασία μαζί του;
«Ο Φραντσέσκο πέρα από ένας θαυμάσιος παίχτης, ένας πρωταθλητής, είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Για μένα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίχτες στην ιστορία αυτού του σπορ! Ειλικρινά θα μου άρεσε πολύ να κερδίσω κάτι μαζί του στη Ρόμα».
Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι η παρουσία του είναι «δίκοπο μαχαίρι». Ο Τότι είναι ένα είδωλο για το κοινό και τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Θα είναι δύσκολο για σας να τον αφήσετε έξω αν δεν παίζει καλά;
«Όχι. Για μένα είναι σημαντικό να είμαι πάντα ξεκάθαρος με τον παίχτη. Επομένως, με τον Φραντσέσκο, όπως και με οποιονδήποτε άλλον, το σημαντικό είναι να είμαστε ξεκάθαροι στην περίσταση».
Το πρώτο σας ντέρμπι στη Ρώμη, είναι στο 2ο μισό του Σεπτέμβρη. Μετά τον χαμένο τελικό του περασμένου Μαϊου οι οπαδοί της Λάτσιο έκαναν μια κηδεία για την ομάδα σας κοντά στο Ολίμπικο...
«Η κλήρωση του πρωταθλήματος μας δίνει τη δυνατότητα να «σηκωθούμε» πολύ γρήγορα»!

Keywords
Τυχαία Θέματα