Ρίχτερ σε Ιόνιο και Κρήτη

15:57 9/9/2013 - Πηγή: Bam

«Ρίχτερ» αναστάτωσης στα Επτάνησα και την Κρήτη, τη Δευτέρα. Δεν αναφέρθηκαν υλικές ζημιές. Καθησυχάζουν τους κατοίκους οι σεισμολόγοι.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές από τα 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (2:18 μ.μ.) στο Ιόνιο. Το επίκεντρο εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ στις 07:59 το πρωί στο Τυμπάκι

Ηρακλείου Κρήτης.

Τρόμαξαν λίγο πριν τις 2:30 το μεσημέρι οι κάτοικοι της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς. Αιτία, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα δύο νησιά.

Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 44 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.

Μεγαλύτερο μέγεθος - 4,4 Ρίχτερ- είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο.

Είναι όπως φαίνεται η … μέρα του Εγκέλαδου. Στις 07:59 το πρωί κουνήθηκε και η Κρήτη.

Οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατέγραψαν δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός προερχόταν από απόσταση 350 χιλιομέτρων νότια - νοτιανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στην υποθαλάσσια περιοχή, 40 χιλιόμετρα νοτιανατολικά από το Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης.

Αν και υποθαλάσσια, η δόνηση έγινε αισθητή σχεδόν σε ολόκληρη την Κρήτη, τόσο στα βόρεια όσο και στα νότια παράλια του νησιού.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα