Θρίαμβος των κενών εγκεφάλων

21:41 10/2/2013 - Πηγή: AEK365

Περισσότερα σε Ο Παναθηναϊκός ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα καλύτερος του Ολυμπιακός και επικρατώντας με 81-78, στον τελικό της ντροπής του Ελληνικού, στέφθηκε Κυπελλούχος για 14η φορά στην ιστορία του. Η διακοπή μιας ώρας στο παιχνίδι λογω των επεισοδίων που προκάλεσαν οι ανεγκέφαλοι οπαδοί δεν έδειξε να επηρεάζει τις δύο

ομάδες που επέστρεψαν με όρεξη στο παρκέ.

Το ματς

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-5 και με 3-12, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ρίχνει από νωρίς όλα του τα χαρτιά στο τραπέζι (11 παίκτες είχαν παίξει σε 13 λεπτά!). Το σκορ ανέβηκε στο 5-17, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με τον ΠΑΟ στο +8 (15-23). Στα 2.58'' που παίχθηκε μπάσκετ στη δεύτερη περίοδο (πριν τη διακοπή) οι "ερυθρόλευκοι" φορτώθηκαν με φάουλ (από δύο οι Χάινς, Σλούκας και Πάουελ) το σκορ έφτασε στο 17-26 και κάπου εκεί ο Λάσμε έκανε φάουλ στον Άντιτς, είχαν μια κοκορομαχία και χρεώθηκαν αμφότεροι από ένα αντιαθλητικό.

Το πρόβλημα το είχε ο Παναθηναϊκός, καθώς αυτό ήταν το τρίτο φάουλ του Γκανέζου. Κάπου εκεί τέλειωσε το πρώτο... παιχνίδι.
Η διακοπή -θεωρητικά- συμφέρει αυτόν που κυνηγάει στο σκορ, αλλά στον... δεύτερο τελικό, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε, μέχρι να πάνε στ' αποδυτήρια για την (νέα) ανάπαυλα.

Ο Καπόνο επιστρατεύτηκε και πέτυχε το πρώτο μετά τη διακοπή καλάθι, ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά από το 17-26 στο 17-33, με τον Διαμαντίδη να φορτώνει τον Πάουελ με τρία φάουλ.
Ο Άντιτς ήταν ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που απειλούσε με συνέπεια, αλλά ο Διαμαντίδης δεν σταμάτησε να φορτώνει με φάουλ τους αντιπάλους του, στέλνοντας και τον Λο στον πάγκο με τρία φάουλ.

Το 17-33 έγινε 20-37, για να κάνει ένα μικρό σερί ο Ολυμπιακός και να μειώσει σε 27-37, πριν κλείσει το πρώτο μισό (τρομάρα μας) με σκορ 30-41. Στο τέλος του πρώτου μέρους βρήκε περιορισμένο χώρο δράσης ο Σπανούλης, που έκλεισε το ημίχρονο με 2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4 ασίστ και τρία λάθη!

Κανείς δεν περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα πετάξει... πετσέτα από το ημίχρονο. Το αντίθετο. Με τον Βασίλη Σπανούλη να φωνάζει "παρών", σκληρή άμυνα και τον Χάινς να είναι ο συγκριτικά καλύτερος ψηλός του Μπαρτζώκα, οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν μέχρι και στο καλάθι (43-45).

Ήταν εμφανές ότι ο Ολυμπιακός είχε περισσότερους παίκτες στο ροτέισον, όμως ο Λάσμε σήμανε την αντεπίθεση για τους "πράσινους" (με καλάθι και φάουλ), ο εξαιρετικός Γκιστ και ο Ούκιτς έδωσαν πολύτιμες λύσεις, αν και την εικόνα διαφοροποίησε το λάθος του Περπέρογλου.
Την ώρα που ο Παναθηναϊκός ανακτούσε το χαμένο έδαφος, χρεώθηκε με φάουλ και στη διαμαρτυρία με τεχνική ποινή, ο Διαμαντίδης είχε 4/4, ο Ούκιτς πέτυχε καλάθι και οι "πράσινοι" ξέφυγαν με 43-56.

Στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Μπαρτζώκας δοκίμασε σχήμα με τρεις κοντούς, που απλά μείωσε τη διαφορά σε 53-62.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Λο πέτυχε το πρώτο του καλάθι στην τέταρτη περίοδο (!), αλλά έγινε ο παίκτης που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Με 10 πόντους έβαλε τον Ολυμπιακό για τα γερά στο κόλπο, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έπαιζε στον ρυθμό του Ούκιτς.

Οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 37', με τρίποντο του Σλούκα, αλλά οι "πράσινοι" απάντησαν με επτά πόντους και πέρασαν με 72-78. Ήταν η ώρα για τα δύο μεγάλα καλάθια του Λο (76-78), τη στιγμή που στο χρονόμετρο απέμεναν 25.8 δευτερόλεπτα για τη λήξη.

Μια αιωνιότητα, για ένα ματς... ΜΑΤΣΑΡΑ (αν δεν υπήρχαν οι αλήτες). Ο Μπαρτζώκας έδωσε εντολή για φάουλ, ο Χάινς έκανε το πέμπτο του, αλλά στη φάση χτύπησε ο Σλούκας, που αντικαταστάθηκε.
Ο Λάσμε είχε 2/2, αλλά ο Λο πέτυχε άλλο ένα μεγάλο καλάθι (78-80). Ξανά στις βολές ο Λάσμε, αυτή τη φορά 1/2 (78-81), ο Διαμαντίδης έκανε έξυπνα το τέταρτο ομαδικό φάουλ στα 12'' και έβγαλε την μπάλα στα έξι δεύτερα από τα χέρια του Λο κι ο Σπανούλης επιχείρησε από τα εννέα μέτρα το τρίποντο της ισοφάρισης, χωρίς τύχη.


Τα δεκάλεπτα: 15-23, 30-41, 53-62, 78-81.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Λο 16 (2), Σπανούλης 12 (2), Παπανικολάου 2, Πρίντεζης 6 (1), Πάουελ 2, Σλούκας 10 (2), Γκετσεβίτσιους, Περπέρογλου 2, Άντιτς 17 (4), Σερμαντίνι 4, Χάινς 8.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Ούκιτς 18 (3), Διαμαντίδης 19 (1), Ματσιούλις 3 (1), Γκιστ 11 (2), Λάσμε 14, Μπανκς, Μπράμος, Καπόνο 8, Τσαρτσαρής, Σχορτσιανίτης 6, Σκορδίλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα