Θρησκευτικά τα κίνητρα των επιθέσεων στη Βοστώνη

12:17 23/4/2013 - Πηγή: AEK365

Θρησκευτικά φαίνεται πως ήταν τα κίνητρα των δύο αδελφών που πραγματοποίησαν τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 19χρονος Τσετσένος, Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

Ωστόσο, όπως δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι, δεν φαίνεται τα δυο αδέλφια να είχαν επαφές με ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις και πιθανότατα έδρασαν μόνοι τους.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μια ανώνυμη κυβερνητική πηγή υποστήριξε πως «οι προκαταρκτικές ανακρίσεις με τον Τσερνάεφ έδειξαν πως οι δύο αδελφοί

μπορούν να θεωρηθούν τζιχαντιστές που ριζοσπαστικοποιήθηκαν μόνοι τους», έξω από οποιαδήποτε οργάνωση.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ δήλωσε στους ερευνητές ότι ο αδελφός του κατηύθυνε τις φονικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας και πως καμιά διεθνής τρομοκρατική οργάνωση δεν πήρε μέρος σ' αυτές, μετέδωσε το CNN.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ παραδέχθηκε στους ανακριτές πως συμμετείχε στην τοποθέτηση των βομβών.

Ο τραυματισμένος Τζοχάρ Τσαρνάεφ πραγματοποίησε την κατάθεσή του τη Δευτέρα, επικοινωνώντας με τους αστυνομικούς γραπτώς.

Οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο Τσαρνάεφ 19χρονο (για «χρήση και συνωμοσία για την χρήση όπλου μαζικής καταστροφής» και για εκ προθέσεως φθορά ξένης περιουσίας με εκρηκτικά που προκάλεσε τον θάνατο)επισύρουν ακόμα και την ποινή του θανάτου.

Ο 19χρονος, φοιτητής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή, κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής. Ο 26χρονος αδελφός του σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα