«Τι έκανες Τούρκε;»

10:38 6/3/2013 - Πηγή: AEK365

Στις σημερινές βρετανικές και ισπανικές εφημερίδες κυρίαρχη θέση, όπως είναι φυσικό, έχει ο θρίαμβος της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1 μέσα στο "Ολντ Τράφορντ". Ο Τούρκος Τσακίρ έχει την τιμητική του για την αποβολή του Νάνι με τον αγγλικό Τύπο να τον περνά γενεές δεκατέσσερις ενώ το ίδιο έκανε και ο Τύπος στην Καταλονία.
Η Daily Mail γράφει: "Τι έκανες Τούρκε; Την έκλεψαν. Ο διαιτητής από την Κωνσταντινούπολη αρνήθηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μια θέση στα προημιτελικά με κόκκινη κάρτα

στον Νάνι". Ωστόσο στην συνέχεια, σε άρθρο της η εφημερίδα σημειώνει το εξής: "Επειδή ο winger σου αποβάλλεται, είτε δίκαια είτε όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δεχτείς δύο γκολ στα επόμενα 12 λεπτά".
Το BBC αναφέρει πως "οι φιλοδοξίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ έληξαν υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες που άφησαν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τους παίκτες του οργισμένους στο Old Trafford".
Το SkySports σημειώνει πως "ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε στο Old Trafford για να πετάξει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των 10 παικτών εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, με την Ρεάλ Μαδρίτης να θριαμβεύει με 2-1 και συνολικό σκορ 3-2".
Από την πλευρά της, η εφημερίδα Telegraph γράφει: "Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε το νικητήριο γκολ και η Μάντεσεστερ Γιουνάιτεντ πετάχτηκε εκτός του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ο Νάνι δέχτηκε αμφιλεγόμενη κόκκινη κάρτα".
Η εφημερίδα Guardian επισημαίνει πως "η αυστηρή κόκκινη κάρτα στον Νάνι άλλαξε το παιχνίδι, με την Ρεάλ να επιστρέφει από το 1-0 και να προκρίνεται".
Στον Τούρκο διαιτητή στάθηκε και η SUN: "Σε μία νύχτα όπου ο κόσμος σταμάτησε για να παρακολουθήσει τις μεγαλύτερες ομάδες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ήταν ένας Τούρκος διαιτητής που έκλεψε τα πρωτοσέλιδα". Έναν... καλό λόγο για τον Τσακίρ είχε και η εφημερίδα Independent η οποία έγραψε το εξής: "Στην καθημερινή του δουλειά, ο Τούρκος διαιτητής Κουνείτ Τσακίρ είναι ένας ασφαλιστής, χωρίς αμφιβολία ένας άνθρωπος δοσμένος σε νηφάλιες κρίσεις σχετικά με τις αυθαίρετες, παράλογες ατυχήματα που έρχονται από το πουθενά και πλήττουν την καθημερινότητα του κόσμου. Την νύχτα που πέρασε, ήταν ένας υπάλληλος από την Κωνσταντινούπολη που έφερε την καταστροφή".
Η εφημερίδες της Καταλονίας έκαναν λόγο για βοήθεια του διαιτητή προς την Ρεάλ Μαδρίτης με την El Mundo να σημειώνει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο το εξής: "Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε με βοήθεια". Η Sport από την μεριά της έγραψε: "Δώρο στη Μαδρίτη. Η άδικη αποβολή του Νάνι στο 1-0 έκρινε την αναμέτρηση".
Σε αντίθεση με τις βρετανικές και καταλανικές εφημερίδες, διθυραμβικά είναι τα σχόλια στις εφημερίδες της Μαδρίτης για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο με την MARCA να γράφει: "Καρδιά Πρωταθλητή. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε το Ολντ Τράφορντ, μία βδομάδα από το όνειρο στην πορεία για το δέκατο". Στην συνέχεια σημειώνει πως "ο Μόντριτς άλλαξε το ματς και έκρινε το ματς με μια σουτάρα. Αυστηρή αποβολή του Νάνι στο 55'. Ο Ντιέγο φύλαξε γενναία την μικρή περιοχή από τη Μάντσεστερ". Στο πρωτοσέλιδο υπάρχει ξεχωριστή αναφορά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: "Σερ Κριστιάνο. Αποθεώθηκε στο Θέατρο των Ονείρων, σημείωσε το καθοριστικό γκολ και δεν το πανηγύρισε".
Με κεντρική φωτογραφία τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης να πανηγυρίζουν η AS γράφει: "Μεγάλη Εβδομάδα". Στην συνέχεια σημειώνει το εξής: "Μετά τη Μπαρτσελόνα, χτύπησε και στο Μάντσεστερ. Ο Φέργκιουσον αρνήθηκε να μιλήσει, ο Φίλαν, βοηθός του, είπε: Η αποβολή κατέστρεψε το ματς και τα άλλαξε όλα. Μουρίνιο: Ο Ντιέγο Λόπες ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Η Ρεάλ Μαδρίτης κυριάρχησε μετά την αποβολή του Νάνι. Η είσοδος του Μόντριτς έφερε την επανάσταση στον αγώνα".

Δείτε τα πρωτοσέλιδα του ξένου αθλητικού Τύπου ΕΔΩ!

Keywords
Τυχαία Θέματα