Τη ημερολόγιο του 2012 (Μέρος 3ο)

19:21 31/12/2012 - Πηγή: AEK365

2 Σεπτεμβρίου

Αίρεται από την κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου η απαγόρευση στο να φορούν μπούρκα οι γυναίκες τηλεπαρουσιάστριες. (Al Jazeera)

Έπειτα από τη λαϊκή οργή, με προσωρινή απόφαση εισαγγελέα στη Νότια Αφρική αποσύρονται οι κατηγορίες εναντίον 270 ανθρακωρύχων, οι οποίοι κατηγορούνταν για το θάνατο 34 απεργών συναδέλφων τους, οι οποίοι εκτελέστηκαν από πυρά της αστυνομίας.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου δηλώνει ξανά ότι ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι

Μπλερ και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Γ. Μπους πρέπει να δικαστούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη για το ρόλο τους στον Πόλεμο στο Ιράκ.

4 Σεπτεμβρίου

Σε επίθεση αυτοκτονίας σε κηδεία στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν σκοτώνονται τουλάχιστον 25 άτομα.

Από βουτιά λεωφορείου σε χαράδρα ανάμεσα στο Μαρακές και στο Ουαρζαζατέ στο Μαρόκο, σκοτώνονται τουλάχιστον 42 άτομα και 25 τραυματίζονται.

5 Σεπτεμβρίου

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διακόπτει τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για θέματα άμυνας και εθνικής ασφάλειας, επικαλούμενος εκ των έσω διαρροές πληροφοριών.

Από έκρηξη σε κατάστημα πυροτεχνημάτων του τουρκικού στρατού στο Αφιονκαραχισάρ της Τουρκίας, χάνουν τη ζωή τους 25 στρατιώτες και τραυματίζονται άλλοι 4.

Στις γαλλικές Άλπεις εκτελεστές σκοτώνουν τρία μέλη βρετανικής οικογένειας και έναν ποδηλάτη.

6 Σεπτεμβρίου

Ο Μπαράκ Ομπάμα αποδέχεται το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματός του για να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό Μιτ Ρόμνεϊ στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου.

8 Σεπτεμβρίου

Σε επίθεση αυτοκτονίας ενός 14χρονου εναντίον του αρχηγείου της Διεθνούς Δύναμης (ISAF) στην Καμπούλ, σκοτώνονται τουλάχιστον 6 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν παιδιά του δρόμου. Την ευθύνη για την επίθεση αναλαμβάνουν οι Ταλιμπάν.

9 Σεπτεμβρίου

Η Αρμενία στους άνδρες και η η Ρωσία στις γυναίκες αναδεικνύονται νικητές στην 40ή Σκακιστική Ολυμπιάδα, που ολοκληρώνεται στην Κωνσταντινούπολη.

Στο τένις, η Αμερικανίδα Σερένα Γουίλιαμς κατακτά το μονό του Αμερικανικού Όπεν, επικρατώντας στπν τελικό της Βικτόρια Αζαρένκα από τη Λευκορωσία με 6-2, 2-6, 7-5.

10 Σεπτεμβρίου

Το Κοσσυφοπέδιο αποκτά πλήρη κυριαρχία.

O τενίστας Άντι Μάρεϊ νικά τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν με 7-6 (10), 7-5, 2-6, 3-6, 6-2 και γίνεται ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει τίτλο Γκραντ Σλαμ στο απλό έπειτα από 35 χρόνια.

11 Σεπτεμβρίου

Ένοπλοι εισβάλλουν στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη, το οποίο καταστρέφεται και λεηλατείται. Σκοτώνεται ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη, Κρίστοφερ Στίβενς, μαζί με 3 ακόμα άτομα.

Διαδηλωτές στο Κάιρο καταδικάζουν την ταινία "Innocence of Muslims" που προωθεί ο Αμερικανός πάστορας Τέρι Τζόουνς , κάνοντας λόγο για "ταπείνωση του Μωάμεθ με πρόφαση την ελευθερία του λόγου". Αναρριχώνται στους τοίχους της αμερικανικής πρεσβείας και σκίζουν την αμερικανική σημαία, την οποία αντικαθιστούν με μια μαύρη σημαία που έχει πάνω ισλαμικά σύμβολα.

Επιβεβαιώνεται από αποταξινομημένα έγγραφα ότι οι ΗΠΑ αγνόησαν σκόπιμα τη σοβιετική εμπλοκή στη Σφαγή του Κατίν το 1940, πιθανότατα για να προστατευτεί η στρατηγική συμφωνία της Ουάσιννγκτον με τη Μόσχα του Ιωσήφ Στάλιν. (AP via New York Daily News)

12 Σεπτεμβρίου

Επιθέσεις σε διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ το 2012:

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις.

Ο Σαμ Μπασίλε, υποτιθέμενος σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ιδιωτικής κινηαμτογραφικής παραγωγής "Innocence of Muslims", η οποία πυροδότησε τις επιθέσεις, κρύβεται , ενώ ένα δεύτερο άτομο διεκδικεί την παραγωγή της ταινίας που προκάλεσε τη διεθνή οργή των Μουσουλμάνων.

Δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά αρχεία αναφορικά με την ποδοσφαιρική τραγωδία του Χίλσμπορο του 1989. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η αστυνομία είχε ευθύνες και μάλιστα προσπάθησε να τις μετακυλήσει στους οπαδούς της Λίβερπουλ. Από ποδοπατήματα και πανικό στο γήπεδο κατά τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα στη Νότιγχαμ Φόρεστ και τη Λίβερπουλ σκοτώθηκαν 96 οπαδοί της δεύτερης και άλλοι 776 τραυματίστηκαν. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ζητά συγνώμη για τα γεγονότα.

13 Σεπτεμβρίου

Εκρήγνυται το ηφαίστειο Φουέγκο στη Γουατεμάλα, η ενεργοποίηση του οποίου οδηγεί στην απομάκρυνση περισσότερων από 33.000 ατόμων από τα σπίτια τους.

Διαδηλωτές εισβάλλουν στην αμερικανική πρεσβεία στη Σαναά της Υεμένης. Η αστυνομία πυροβολεί προειδοποιητικά στον αέρα και 4 άτομα σκοτώνονται. Το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας αναφέρει 224 τραυματίες σε διαδηλώσεις γύρω από την αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο.

Έπειτα από έρευνες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας ανατρέπει το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας που καταγράφηκε ποτέ στη Γη, που κατείχε η Ελ Αζίζια της Λιβύης από τις 13 Σεπτεμβρίου 1922. Το ρεκόρ κατέχει πλέον η Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, όπου στις 10 Ιουλίου 1913 το θερμόμετρο έδειξε 56,7 βαθμούς Κελσίου.

14 Σεπτεμβρίου

Οργισμένοι διαδηλωτές εναντίον της ταινίας "Innocence of Muslims" επιτίθενται εναντίον των πρεσβειών της Γερμανίας και της Βρετανίας στο Χαρτούμ του Σουδάν, με αποτέλεσμα το θάνατο 7 ατόμων στην πόλη αυτή, στην Τύνιδα και στο Κάιρο. Επίσης, σκοτώνεται από σφαίρες από καουτσούκ 1 Αιγύπτιος μανάβης. Διαδηλωτές στην Τρίπολη, πυρπολούν εστιατόρια και πυροδοτούν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τις οποίες σκοτώνεται 1 διαδηλωτής και άλλα 25 άτομα τραυματίζονται.

Μήνυση εναντίον των υπευθύνων του περιοδικού Closer καταθέτουν ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ έπειτα από τη δημοσίευση φωτογραφιών της Δούκισσας που την εμφανίζουν γυμνή από τη μέση και πάνω, στη διάρκεια των διακοπών της την περασμένη εβδομάδα.

15 Σεπτεμβρίου

Δεκάδες χιλιάδες άτομα διαδηλώνουν εναντίον του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.

16 Σεπτεμβρίου

Σε βομβιστική επίθεση Κούρδων μαχητών του PKK στην επαρχία Μπινγκόλ της Τουρκίας, σκοτώνονται τουλάχιστον 8 αξιωματικοί της αστυνομίας. (BBC)

Διαδηλωτές εναντίον της Ιαπωνίας λεηλατούν γιαπωνέζικες επιχειρήσεις στην Κίνα, ενώ βάζουν φωτιά σε εργοστάσιο της Panasonic στο Κινγκντάο.

Οι ΗΠΑ διατάσσουν την αποχώρηση όλου του μη αναγκαίου προσωπικού από τις πρεσβείες τους στο Σουδάν και την Τυνησία και προτρέπουν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στις χώρες αυτές.

17 Σεπτεμβρίου

Βίαιες αντιδράσεις σε Αφγανιστάν και Ινδονησία για την ταινία "Innocence of Muslims".

18 Σεπτεμβρίου

Η πρώτη μεταμόσχευση μήτρας από μητέρα σε κόρη στην ιστορία πραγματοποιείται στο Γκέτεμποργκ.

20 Σεπτεμβρίου

Η συριακή αντιπολίτευση αναφέρει ότι εκείνη τη μέρα σκοτώθηκαν πάνω από 180 άτομα.

Συλλαμβάνεται ο Ντάνιελ "Ελ Λόκο" Μπαρέρα, Κολομβιανό αφεντικό του υποκόσμου.

Αντιδράσεις και παραιτήσεις προκαλούν οι αποκαλύψεις για βασανιστήρια και βιασμούς στις φυλακές της Γεωργίας.

22 Σεπτεμβρίου

Η Καθολικη εκκλησία της Αυστραλίας επιβεβαιώνει ότι πάνω από 600 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από ιερείς από το 1930. Ακτιβιστές τονίζουν ότι το πραγματικό νούμερο είναι κοντά στις 10.000.

Ο υπουργός σιδηροδρόμων του Πακιστάν προσφέρει 100.000 δολάρι σε όποιον σκοτώσει τον δημιουργό του "Innocence of Muslims".

23 Σεπτεμβρίου

Στη Νότιο Αφρική πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών στο μποξ, Κόρι Σάντερς σκοτώνεται κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας.

24 Σεπτεμβρίου

Τα βιβλιοπωλεία στην Κίνα σταματούν να πουλούν βιβλία Ιαπώνων συγγραφέων και όσα αναφέρονται στην Ιαπωνία λόγω της κρίσης στις σχέσεις των δύο χωρών.

Παραιτείται ο πρωθυπουργός του Καζακστάν Καρίμ Μασίμοφ.

25 Σεπτεμβρίου

Πεθαίνει ο Αμερικάνος τραγουδιστής Άντι Γουίλιαμς σε ηλικία 84 ετών.

26 Σεπτεμβρίου

Στη Δαμασκό ελεύθερος σκοπευτής σκοτώνει τη δημοσιογράφο Μάγια Νάσερ την ώρα που δίνει το ρεπορτάζ.

27 Σεπτεμβρίου

Συλλαμβάνεται στο Μεξικό ο Ιβάν Βελάσκες Καμπαγέρο, εκ των αρχηγών της συμμορίας "Σέτας".

Ένοπλος σκοτώνει τέσσερα άτομα σε εταιρία στη Μινεσότα και αυτοκτονεί.

Το Curiosity βρίσκει στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν απόδειξη ότι κατά το παρελθόν στον Άρη υπήρχε τρεχούμενο νερό.

28 Σεπτεμβρίου

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία του στη Λιβύη υπήρχε τελικά οργανωμένο σχέδιο.

30 Σεπτεμβρίου

Στο Μπανγκλαντές εξαγριωμένοι μουσουλμάνοι καίνε ναούς και σπίτια Βουδιστών Ο λόγος είναι πως κυκλοφόρησε η φήμη ότι ένας Βουδιστής ανέβασε στο Facebook μια προσβλητική για το Ισλάμ φωτογραφία.

1 Οκτωβρίου

Ο Παλαιστίβιος ποδοσφαιριστής Μαχμούντ Σαρσάκ απορρίπτει την πρόσκληση της Μπαρτσελόνα να παρακολουθήσει το Ελ Κλάσικο αφού μαθαίνει πως έχει προσκληθεί και ένας Ισραηλινός στρατιώτης. Εκπρόσωπος της Χαμάς ζητά από τα ΜΜΕ της χώρας να μην μεταδώσουν το ματς.

2 Οκτωβρίου

Ένοπλοι σκοτώνουν τουλάχιστον είκοσι φοιτητές στην πόλη Μούμπι της Νιγηρίας.

4 Οκτωβρίου

Για δεύτερη συνεχή ημέρα, οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το έδαφος της Συρίας, σε αντίποινα για το πρόσφατο πλήγμα με τους 5 νεκρούς στο Ακτσάκαλε.

Δεκάδες, μέλη του Σωματείου Τρίαινα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά καταφέρνουν να περάσουν από την κεντρική είσοδο του Υποργείου Εθνικής Άμυνας. Οι διαδηλωτές αποπειράθηκαν να μπουν μέσα στο κτήριο και ακολούθησαν συμπλοκές με τα ΜΑΤ και περισσότερες από 100 προσαγωγές.

Ο Γερμανός πολλάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα Μίκαελ Σουμάχερ ανακοινώνει την οριστική του αποχώρηση από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

6 Οκτωβρίου

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας αναφέρει ότι ένας στρατιώτης της Βόρειας Κορέας αυτομόλησε στη Νότια αφού πρώτα σκότωσε δύο από τους ανωτέρους του.

Δικαστήριο του Βατικανού καταδικάζει σε 18μηνη φυλάκιση τον πρώην μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ Πάολο Γκαμπριέλε για την κλοπή και τη διαρροή απόρρητων εγγράφων.

7 Οκτωβρίου

Πεθαίνει η Γεωργιανή Αντίσα Κβίτσαβα, μια γυναίκα που θεωρείται το γηραιότερο πρόσωπο όλων των εποχών, καθώς φέρεται να πέθανε σε ηλικία 132 ετών. Ωστόσο, η ηλικία της αμφισβητήθηκε.

Στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές προσέρχονται οι πολίτες στη Βενεζουέλα, με τον Ούγκο Τσάβες να αντιμετωπίζει τον Ενρίκε Καπρίλες.

Ο Γάλλος οδηγός Σεμπαστιάν Λεμπ κατακτά για 9η συνεχή χρονιά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, πετυχαίνοντας ρεκόρ νικών.

8 Οκτωβρίου

Μεταδίδεται ότι ο Ούγκο Τσάβες κέρδισε 4η θητεία έπειτα από τη νίκη του με ποσοστό 54,47% στις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, κατά τις οποίες η συμμετοχή έφτασε επίπεδα ρεκόρ.

9 Οκτωβρίου

Το Ναυτικό του Μεξικό επιβεβαιώνει ότι ο ηγέτης της συμμορίας Λος Σέτας, Εριμπέρτο Λασκάνο Λασκάνο, σκοτώθηκε χθες σε ανταλλαγή πυρών. Η σορός του εκλάπη από ενόπλους.

Σε 25.000 υπολογίζονται οι διαδηλωτές στην Αθήνα, ενώ η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

10 Οκτωβρίου

Δικαστήριο της Μόσχας αποφασίζει την αποφυλάκιση ενός από τα 3 μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot κατά την εκδίκαση της έφεσης.

12 Οκτωβρίου

Το Νόμπελ Ειρήνης για το 2012 απονέμεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

14 Οκτωβρίου

Ο Αυστριακός Φέλιξ Μπαουμγκάρντνερ κάνει άλμα από τη στρατόσφαιρα και γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που σπάει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο.

15 Οκτωβρίου

Πεθαίνει σε ηλικία 89 ετών στο Πεκίνο ο πρώην Βασιλιάς της Καμπότζης Νοροντόμ Σιχανούκ.

17 Οκτωβρίου

Φεύγουν η NIKE και όλοι οι χορηγοί του ποδηλάτη Λανς Άρμστρονγκ, στον απόηχο του σκάνδαλου αναβολισμού. Ο Αμερικανός παραιτήθηκε και από την προεδρία του ιδρύματος κατά του καρκίνου, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος ο Λανς το 1997.

18 Οκτωβρίου

Έντεκα χρόνια μετά τις Επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ταυτοποιείται το 1.634ο θύμα, η 52χρονη Άννα Λάβερτι. Σε 2.753 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των θυμάτων από τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη, ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμα κανένα σημάδι από 1.119 θύματα.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις εναντίον στα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα.

21 Οκτωβρίου

Την πρώτη του εμφάνιση έπειτα από πολλούς μήνες κάνει ο Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα.

22 Οκτωβρίου

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πλήττει τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 άτομα.

Έξι Ιταλοί επιστήμονες και ένας πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης καταδικάζονται για κατά συρροήν ανθρωποκτονία σε φυλάκιση 6 ετών, επειδή εσφαλμένα είχαν καθησυχάσει τον κόσμο πριν το μεγάλο σεισμό της Λ' Ακουίλα το 2009.

Σε απομακρυσμένες φυλακές-στρατόπεδα στο Περμ και στη Μορντόβια, εκτοπίζονται τα 2 από τα τρία μέλη του γυναικείου ρωσικού συγκροτήματος Pussy Riot Μαρία Αλιόχινα και Ναντέζντα Τολονίκοβα.

Αφαιρούνται από τον Αμερικανό Λανς Άρμστρονγκ και οι 7 τίτλοι του Γύρου της Γαλλίας και του επιβάλλεται ισόβιος αποκλεισμός με απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας. (BBC) (Al Jazeera)

23 Οκτωβρίου

Κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο η 23η ταινία του Τζέιμς Μποντ με τίτλο Skyfall.

Ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, γίνεται ο πρώτος αρχηγός κράτους που επισκέπτεται τη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από 5 χρόνια.

26 Οκτωβρίου

Σε νέες φυλετικές ταραχές ανάμεσα σε Βουδιστές και σε Ροχίνγκια Μουσουλμάνους σκοτώνονται τουλάχιστον 64 άτομα στη δυτική Βιρμανία.

Σε φυλάκιση 4 ετών για οικονομική απάτη καταδικάζεται ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. (AGI)

27 Οκτωβρίου

Σε σειρά επιθέσεων σε όλο το Ιράκ σκοτώνονται 46 άτομα και άλλα 123 τραυματίζονται.

Χιλιάδες άτομα διαδηλώνουν εναντίον των περικοπών στη Μαδρίτη και ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης.

28 Οκτωβρίου

Η ανατολική ακτή των ΗΠΑ προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τον τυφώνα Σάντι, με απολογισμό τουλάχιστον 67 νεκρούς και μεγάλες καταστροφές στην Καραϊβική.

Συλλαμβάνεται ο Έλληνας δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης έπειτα από τη δημοσίευση της λίστας με τους Έλληνες που έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

30 Οκτωβρίου

Ο τυφώνας Σάντι πλήττει την Ατλάντικ Σίτι του Νιου Τζέρσεϊ, με τις πλημμύρες να στοιχίζουν τη ζωή τουλάχιστον 29 ατόμων στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

31 Οκτωβρίου

Ξεπερνούν τους 60 οι νεκροί στις Μεσο-Ατλαντικές πολιτείες των ΗΠΑ, έπειτα από το πέρασμα του τυφώνα Σάντι.

Από πυρκαγιά εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε γαμήλιο γλέντι στη Σαουδική Αραβία, χάνουν τη ζωή τους 25 άτομα στην αυλή ενός σπιτιού στο χωριό Αλ Μπαντρ της επαρχίας Αμπκέικ.

1η Νοεμβρίου

Σε τουλάχιστον 90 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από τον τυφώνα Σάντι, που έπληξε τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

2 Νοεμβρίου

Πεθαίνει ο Λίρακ Μπέικο, Αλβανός πρώην πολιτικός κρατούμενος που αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της κυβέρνησης για την καταβολή αποζημίωσης προς τους αντιφρονούντες της εποχής του κομουνισμού.

6 Νοεμβρίου

Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις προεδρικές εκλογές. Ο Μπαράκ Ομπάμα νικά το Δημοκρατικό αντίπαλό του, Μιτ Ρόμνι και επανεκλέγεται Πρόεδρος, έχοντας κερδίσει τις κρίσιμες πολιτείες Οχάιο, Πενσιλβάνια, Βιρτζίνια και Γουισκόνσιν. (CNN)

Το Πουέρτο Ρίκο ψηφίζει υπέρ του να γίνει πολιτεία των ΗΠΑ σε δημοψήφισμα.

Η Βρετανίδα βουλευτίνα Ναντίν Ντόρις του Συντηρητικού Κόμματος τίθεται προσωρινά εκτός του κόμματος έπειτα από την απόφασή της να γίνει η πρώτη εν ενεργεία πολιτικός που εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό ριάλιτι.

7 Νοεμβρίου

Με μεγάλη συμμετοχή και για δεύτερη συνεχή ημέρα συνεχίζεται η γενική πολιτική απεργία στην Ελλάδα εναντίον της επικείμενης ψήφισης από την τρικομματική κυβέρνηση του νέου Μνημονίου. (ikypros)

Εκτεταμένα επεισόδια γίνονται στο Σύνταγμα, με συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές στη διάρκεια του συλλαλητηρίου, στο οποίο έλαβαν μέρος δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Έγιναν 103 προσαγωγές και 5 συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί και 5 πολίτες. (Τα Νέα)

Οι ψηφοφόροι στο Μέιν της πολιτείας Μέριλαντ και στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον εγκρίνουν μέτρα που θα επιτρέπουν τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, ενώ στη Μινεσότα καταψηφίζεται η τροποποίηση που αφορά τον ορισμό του γάμου ως την ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Στις πολιτείες Κολοράντο και Ουάσινγκτον εγκρίνεται η νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγία , ενώ στη Μασαχουσέτη εγκρίνει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους.

Η Σέλτικ κάνει την έκπληξη και νικά την Μπαρτσελόνα στο στάδιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κατά την αγωνιστική περίοδο 2012-13.

8 Νοεμβρίου

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ αρνείται να εγκαταλείψει τη Συρία και ορκίζεται να "ζήσει και να πεθάνει" στη χώρα.

Με οριακή πλειοψηφία η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει τα μέτρα του νέου Μνημονίου. Υπέρ ψήφισαν μόνο 153 βουλευτές, 128 ψήφισαν κατά και 18 παρών. Από το ΠΑΣΟΚ διαγράφονται 6 βουλευτές και από τη ΝΔ 1, επειδή καταψήφισαν τα μέτρα.

9 Νοεμβρίου

Παραιτείται από διευθυντής της CIA ο Ντέιβιντ Πετρέους, επικαλούμενος μια εξωσυζυγική του σχέση.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απολύει τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων Νικολάι Μακάροφ, τρεις ημέρες μετά την καθαίρεση του υπουργού Άμυνας εν μέσω ενός σκανδάλου διαφθοράς.

10 Νοεμβρίου

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναδεικνύεται επίσημα νικητής των προεδρικών εκλογών στη Φλόριντα.

Σε συντριβή ελικοπτέρου στα βουνά της Ερεκόλ στην περιοχή Περβαρί της επαρχίας Σιίρτ σκοτώνονται 17 Τούρκοι στρατιώτες. Αιτία για το δυστύχημα είναι οι καιρικές συνθήκες.

11 Νοεμβρίου

Για πρώτη φορά από το 1973 το Ισραήλ πραγματοποιεί προειδοποιητική βολή με αντιαρματικούς πυραύλους σε συριακό έδαφος, έπειτα από την έκρηξη όλμου κοντά σε θέσεις του Ισραήλ στα Υψώματα του Γκολάν.

12 Νοεμβρίου

Ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς νικά τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ 7-6 (8-6), 7-5 στον τελικό και κατακτά το απλό στους τελικούς του Παγκοσμίου Τουρ του ATP για το 2012.

13 Νοεμβρίου

Έπειτα από την εκτόξευση 150 και πλέον πυραύλων μέσα στο έδαφος του Ισραήλ κατά τις τελευταίες 4 ημέρες από τη Γάζα και τις ισραηλινές επιθέσεις, η Αίγυπτος μεσολαβεί για εκεχειρία. Αμφότεροι η Χαμάς και ο Εχούντ Μπάρακ επιδοκιμάζουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες.

Το Ισραήλ εξαπολύει επίθεση από αέρος στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Αχμέντ αλ-Τζαμπαρί, μέλος της Χαμάς.

Ο 39χρονος Καναδός Σκοτ Ράουτλεϊ γράφει ιατρική ιστορία με το να γίνει το πρώτο πρόσωπο που πιστεύεται ότι ήταν σε κατάσταση "φυτού" και ανέφερε ότι δεν αισθάνεται πλέον κανέναν πόνο.

14 Νοεμβρίου

Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε φιλικό αγώνα σκοράρει 4 γκολ και το τελευταίο μάλιστα με ανάποδο ψαλίδι από περίπου 30 μέτρα , στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Στον αγώνα η Σουηδία νίκησε την Αγγλία με 4-2.

15 Νοεμβρίου

Τρεις Ισραηλινοί πολίτες σκοτώνονται στο Κιριάτ Μαλαχί του Ισραήλ, σε παλαιστινιακές επιθέσεις με πυραύλους. Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων αυξάνεται σε τουλάχιστον 16, ανάμεσα στους οποίους και 2 παιδιά. Οι αρχές στη Γάζα αναφέρουν 150 τραυματίες από την έναρξη των επιχειρήσεων.

Ο Ζι Γινπίνγκ εκλέγεται ως Γενικός Γραμματέας του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας και επικεφαλής της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομουνιστικού Κόμματος και ο επόμενος ηγέτης της Κίνας.

16 Νοεμβρίου

Από τη σύγκρουση ενός σχολικού λεωφορείου με ένα τρένο κοντά στο Μανφαλούτ, στα νότια του Καΐρου, σκοτώνονται ο οδηγός και τουλάχιστον 50 παιδιά. Ο υπουργός Μεταφορών, Μοχάμεντ Ρασάντ αλ Ματίνι, παραιτείται στον απόηχο της τραγωδίας.

18 Νοεμβρίου

Σε ισραηλινή επίθεση σε οικία στη Γάζα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Έτοιμος για μία ευρύτερης κλίμακας επιχείρηση δηλώνει ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

19 Νοεμβρίου

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκοτώνουν 25 Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ειρηνευτικές συνομιλίες διεξάγονται στην Αίγυπτο. Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός καθώς σκοτώνονται 18 Παλαιστίνιοι από τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς το βράδυ και η Χαμάς επιτίθεται με πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία Πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη Μιανμάρ και συναντάται με τον Πρόεδρο της χώρας, Θέιν Σέιν και την αρχηγό του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία, Αούνγκ Σανγκ Σου Κίι.

20 Νοεμβρίου

Το BBC ανεβάζει στο twitter μια φωτογραφία ενός νεκρού κοριτσιού από τη Λωρίδα της Γάζας, για να αποδειχθεί ότι η φωτογραφία είχε τραβηχθεί 3 εβδομάδες νωρίτερα στη Συρία.

Η κολομβιανή τρομοκρατική οργάνωση, FARC, ανακοίνωσε ότι κηρύσσει εκεχειρία για δυο μήνες, ώστε να συζητήσουν με την κυβέρνηση στην Κούβα.

Η φωνή του Elmo στο διάσημο Sesame Street, Κέβιν Κλας, αναγκάζεται να παραιτηθεί αφού κατηγορείται για δεύτερη φορά για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικους.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, Ίβο Σαναντερ, καταδικάζεται σε 10 χρόνια φυλακή για διαφθορά και γίνεται ο πρώτος ανώτερος αξιωματούχος της χώρας που καταδικάζεται

Η Αγγλικανική Εκκλησία απορρίπτει το αίτημα των γυναικών να γίνονται επίσκοποι.

21 Νοεμβρίου

Πάνω από 160 ρουκέτες πέφτουν στο έδαφος του Ισραήλ σκοτώνοντας έναν Ισραηλινό στρατιώτη και έναν πολίτη. Από την πλευρά του, το Ισραήλ με αεροπορικές επιθέσεις σκοτώνει 31 Παλεστίνιους, μεταξύ των οποίων και πολίτες.

Στο Αλέπο την Συρίας βομβαρδίζεται ένα νοσοκομείο και σκοτώνονται 40 άτομα.

Δέχεται επίθεση με πολλαπλούς πυροβολισμούς ο Πουερτορικανός μποξέρ Έκτορ Καμάτσο και τέσσερις μέρες αργότερα πεθαίνει.

Απολύεται ο προπονητής της Τσέλσι, Ρόμπερτ Ντι Ματέο μετά την ήττα της ομάδας 0-3 από τη Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ

22 Νοεμβρίου

Έξι τρομοκρατικές επιθέσεις λαμβάνουν χώρα στο Πακιστάν μέσα σε 24 ώρες σκοτώνοντας 37 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 92.

Συλλαμβάνεται ένας 72χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εισέβαλλε σε μια εφορία και κρατώντας όμηρο απειλούσε να βάλει φωτιά στο κτήριο.

Ανακαλύπτεται ότι το νησί Σάντι που φαίνεται στους χάρτες του Google Earth στο Νότιο Ειρηνικό στην πραγματικότητα δεν υπάρχει!

23 Νοεμβρίου

Πεθαίνει ο ηθοποιός Λάρι Χάγκμαν, γνωστός και από τον ρόλο του Τζέι Αρ από την σειρά Dallas

Η μεξικανική αστυνομία συλλαμβάνει έναν από τους 10 πιο περιζήτητους καταζητούμενους του FBI, τον Joe Saenz.

Μετά την ήττα της Λάτσιο από την Τότεναμ στο Europa League οπαδοί της Λάτσιο και της Ρόμα φορώντας μάσκες και κρατώντας μαχαίρια περικυκλώνουν μια παμπ και φωνάζουν «Εβραίοι, Εβραίοι». Στη συνέχεια επιτίθενται στους φανς της Τότεναμ που βρίσκονται στην παμπ και τραυματίζουν 10.

Έξω από το Όλντ Τράφορντ αποκαλύπτεται ένα χάλκινο άγαλμα του πιο επιτυχημένου προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

24 Νοεμβρίου

Το βίντεο κλιπ του Νοτιοκορεάτη PSY «Gangnam Style» ξεπερνά τα 808 εκατ. views, στο YouTube και γίνεται το πιο επιτυχημένο στην ιστορία της ιστοσελίδας.

Οι παλαιστινιακές αρχές ανακοινώνουν ότι θα ξεθάψουν τη σορό του Γιασέρ Αραφάτ, ώστε να εξεταστεί αν ο θάνατός του το 2004 στο Παρίσι προήλθε από δηλητηρίαση.

Παραιτείται ο εκδότης της ιρλανδικής εφημερίδας Daily Star, Μάικλ Ο Κέιν, επειδή είχε δημοσιεύσει τις τόπλες φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον.

Ο Τζαμαικανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ και η Αμερικανίδα Άλισον Φέλιξ ονομάζονται οι Αθλητές της Χρονιάς στα βραβεία 2012 IAAF

25 Νοεμβρίου

112 άτομα σκοτώνονται σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ρούχων στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα

Δυο άνθρωποι σκοτώνονται και 800 μένουν άστεγοι από τις βαριές νεροποντές και τους θυελλώδεις ανέμους στην Αγγλία και την Ουαλία.

Ένας άντρας στην Τζόρτζια των ΗΠΑ πεθαίνει όταν οι υπάλληλοι ενός καταστήματος του βάζουν τρικλοποδιά και τον ρίχνουν στο έδαφος επειδή έκλεψε δυο DVD.

Η ΕΤΑ ανακοινώνει ότι είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της και να ξεκινήσει συνομιλίες με την κυβέρνηση της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ γίνεται για τρίτη φορά ο Πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 για το 2012.

26 Νοεμβρίου

Τα στρατεύματα της συριακής κυβέρνησης έριξαν βόμβα σε μια παιδική χαρά στο χωριό Ντέιρ αλ Ασάφιρ σκοτώνοντας 10 παιδιά και τραυματίζοντας άλλα 15.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι ο τυφώνας Σάντι στοίχισε στην πόλη 32 εκατ. δολάρια.

Οι επιστήμονες βρίσκουν ζωή στην λίμνη της Ανταρκτικής Vida, η οποία για χιλιάδες χρόνια είναι «σφραγισμένη» από τον έξω κόσμο με ένα παχύ στρώμα πάγου.

27 Νοεμβρίου

Τα κράτη της ευρωζώνης θα πληρώσουν δάνεια ύψους 43,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από τις 13 Δεκεμβρίου, με σκοπό τη μείωση του δημοσιονομικού χρέους της Ελλάδας.

Γίνεται η εκταφή των λειψάνων του Γιάσερ Αραφάτ στα πλαίσια της έρευνας για να βρεθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του Παλαιστίνιου ηγέτη, το Νοέμβριο του 2004.

28 Νοεμβρίου

Τουλάχιστον 54 άνθρωποι σκοτώνονται και 120 τραυματίζονται από την έκρηξη δυο αυτοκινήτων σε μια περιοχή της Δαμασκού στη Συρία.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη δεν σημειώνεται κανένα βίαιο περιστατικό ή δολοφονία

29 Νοεμβρίου

Σταματά η πρόσβαση στο ίντερνετ και οι τηλεπικοινωνίες στη Συρία .

Βομβαρδισμοί στη Σίλα και στην Καρμπάλα του Ιράκ σκοτώνουν τουλάχιστον 30 ανθρώπους και τραυματίζουν άλλους 100

Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει στην ουσία την Παλαιστίνη ως κράτος καθώς την αναβαθμιζει από «παρατηρητή» σε «κράτος παρατηρητή» με 183 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 41 ουδέτερες.

Αθωώνεται ο πρώην πρωθυπουργός και διοικητής του στρατού του Κόσοβου Ραμους Χαραντινάι για τα εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα συναντιέται για πρώτη φορά μετά τις εκλογές με τον Μιτ Ρόμνεϊ και δειπνούν στον Λευκό Οίκο.

Το MESSENGER έστειλε δεδομένα στη NASA βεβαιώνοντας σχεδόν ότι ο πλανήτης Ερμής έχει παγωμένο νερό κάτω από την επιφάνειά του.

Ο Λιονέλ Μέσι, ο Αντρές Ινιέστα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι υποψήφιοι για το βραβείο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς στα βραβεία FIFA 2012.

30 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με μια απόρρητη έκθεση της εισαγγελίας του Μεξικό που διέρρευσε αποδεικνύεται ότι περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο των καρτέλ ναρκωτικών στη χώρα.

Η NASA απορρίπτει τις φήμες που ήθελαν να έχει βρει ζωή στον Άρη, όμως το Curiosity συνεχίζει να κάνει νέες ανακαλύψεις μικρότερου σαφώς μεγέθους.

1η Δεκεμβρίου

Η Ουκρανή σκακίστρια Άννα Ουσένινα κερδίζει το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι γυναικών στο Χάντι-Μανσίσκ της Ρωσίας, επικρατώντας της Βουλγάρας Αντοανέτα Στεφάνοβα στα τάι μπρέικ του γρήγορου σκάκι.

3 Δεκεμβρίου

Ανακοινώνεται πως το πριγκιπικό ζεύγος Γουίλιαμ-Κέιτ περιμένει το πρώτο του παιδί.

4 Δεκεμβρίου

Το NATO αποστέλλει προς την Τουρκία πυραύλους τύπου Πάτριοτ για να συνδράμει τους πολίτες της σε περίπτωση που ο εμφύλιος πόλεμος επεκταθεί πέρα από τα σύνορα.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφασίζει τον αποκλεισμό της ινδικής ολυμπιακής επιτροπής εξαιτίας της κυβερνητικής εμπλοκής στην εκλογική της διαδικασία. Οι αθλητές της Ινδίας δεν θα μπορούν πλέον να λάβουν μέρος στους αγώνες με τη σημαία της Ινδίας, αλλά με τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων.

5 Δεκεμβρίου

Βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές και σε αντιπάλους του Αιγύπτιου Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ξεσπούν στο Κάιρο. (ABC Radio Australia AM)

Η ομάδα του ΝΒΑ New Orleans Hornets κάνει γνωστό ότι πρόκειται να μετονομαστούν σε Pelicans (από το εθνικό πτηνό της Λουιζιάνα) κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-14.

6 Δεκεμβρίου

Τέσσερις αθλητές που κέρδισαν μετάλλια στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα χάνουν τα μετάλλια τους, καθώς βρέθηκαν ντοπαρισμένοι.

8 Δεκεμβρίου

Στην Αίγυπτο ο Πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι ακυρώνει το διάταγμα με το οποίο είχε αποκτήσει υπερεξουσίες. Ωστόσο, το προτεινόμενο δημοψήφισμα για ένα νέο Σύνταγμα θα διεξαχθεί κανονικά στις 15 Δεκεμβρίου.

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι ανακοινώνει την επικείμενη παραίτησή του μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφιος για τέταρτη πρωθυπουργική θητεία, παρότι έχει καταδικαστεί για οικονομική απάτη.

9 Δεκεμβρίου

Ο αστέρας της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι σκοράρει 2 φορές εναντίον της Ρεάλ Μπέτις το 85ο και το 86ο του γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που πέτυχε ο Γερμανός θρύλος Γκερτ Μίλερ (85 τέρματα) το 1972.

10 Δεκεμβρίου

Οι ηγέτες της ΕΕ παραλαμβάνουν το Νόμπελ Ειρήνης για το 2012 σε τελετή στο Όσλο.

12 Δεκεμβρίου

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ στέλνει το πρώτο του μήνυμα στο Twitter χρησιμοποιώντας τον προσωπικό λογαριασμό που έχει το όνομά του.

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί επιτυχή εκτόξευση του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Kwangmyŏngsŏng-3 με σκοπό να θέσει τον πρώτο της δορυφόρο σε τροχιά. Τα Ηνωμένα Έθνηωκαταδικάζουν την ενέργεια.

13 Δεκεμβρίου

Το Eurogroup, έπειτα από δίωρη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες αποφασίζει την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.Το πρώτο τμήμα της δόσης είναι ύψους 34,4 δισ. ενώ μέχρι τέλος Μαρτίου, πρόκειται να εκταμιευθούν συνολικά 52,5 δισεκατομμύρια, ποσό από το οποίο θα καλυφθεί και το κόστος για την επαναγορά ομολόγων.

Η ομάδα του Σάο Πάολο στέφεται πρωταθλήτρια του Κόπα Σουνταμερικάνα για το 2012 έπειτα από την άρνηση της ομάδας Τίγκρε της Αργεντινής να πάρει μέρος στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού στη Βραζιλία. Η άρνηση, σύμφωνα με αυτά που ισχυρίστηκαν, οφείλεται στις απειλές εναντίον της ομάδας από υπεύθυνους ασφάλειας, στο γήπεδο του Μορουμπί.

14 Δεκεμβρίου

Ένοπλος ανοίγει πυρ σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης Νιούταουν στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά 28 άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο ίδιος. Ο δράστης είναι ο γιος νηπιαγωγού.

Ο Λιονέλ Μέσι κερδίζει τον τίτλο του παίκτη της χρονιάς από το περιοδικό World Soccer για το 2012, με δεύτερους τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Αντρές Ινιέστα. Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε επιλέγεται ως προπονητής της χρονιάς από το ίδιο περιοδικό.

15 Δεκεμβρίου

Τουλάχιστον 18 άτομα που ζητούσαν άσυλο χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο Πέλαγος, ενώ προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Στις κάλπες προσέρχονται οι Αιγύπτιοι ψηφοφόροι στο δημοψήφισμα για ένα νέο Σύνταγμα. Στην Αλεξάνδρεια έγινε γνωστό ότι έγιναν βίαιες συγκρούσεις την προηγούμενη ημέρα.

16 Δεκεμβρίου

Οι αρχές των Φιλιππινών ανακοινώνουν ότι οι νεκροί από των τυφώνα Μπόφα έχουν φτάσει τους 1.020.

Εκλογές στην Ιαπωνία με νικητή των Σίνζο Άμπε.

Η Κορίνθιανς επικρατεί 1-0 της Τσέλσι και κερδίζει το Παγκόσμιο Συλλλόγων.

17 Δεκεμβρίου

Νάρκη σκοτώνει δέκα κορίτσια σε δάσος στο Αφγανιστάν.

Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ ανακοινώνει ότι θα αφήσει τη γαλλική του υπηκοότητα και θα μετακομίσει στο Βέλγιο για να αποφύγει τους φόρους.

Εξωπραγματικές εκδηλώσεις στη Βόρεια Κορέα για τον έναν χρόνο από το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

18 Δεκεμβρίου

Στη Σανγκάη ένα τεράστιο ενυδρείο 33.5 τόνων σπάει και τραυματίζει 15 άτομα.

Γίνεται εκταφή των σορών των Ρίτσαρντ Χίκοκ και Πέρι Σμιθ, δολοφόνων που ήταν το θέμα του βιβλίου του Τρούμαν Καπότε "Cold Bloοd". Οι αρχές του Κάνσας θέλουν να πάρουν στοιχεία για να λύσουν μια παλιά υπόθεση.

Η Βασίλισσα Ελισσάβετ είναι παρούσα σε μια συνεδρίαση της Βρετανικής Βουλής. Είναι η πρώτη φορά από την εποχή της Βασίλισσας Βικτορία που ένας μονάρχης είναι παρών σε μια τέτοια συνεδρίαση.

19 Δεκεμβρίου

Ο ομαδικός βιασμός μιας γυναίκας σε ένα λεωφορείο στην Ινδία προκαλεί εθνική οργή και διαμαρτυρίες.

Το περιοδικό ΤΙΜΕ ανακοινώνει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι ο άνθρωπος της χρονιάς.

Παραιτήσεις στο ΒΒC μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον παλιό παρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ που αποδείχθηκε παιδόφιλος με δράση ακόμα και μέσω της εκπομπής του.

Σοκ στον κόσμο του ποδοσφαίρου προκαλεί η είδηση πως ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα Τίτο Βιλανόβα αποσύρεται προσωρινά για να εγχειριστεί για καρκίνο.

20 Δεκεμβρίου

Στην Κίνα συλλαμβάνονται περίπου 1000 άτομα που διαδίδουν ότι έρχεται το τέλος του κόσμου.

Ο Γιάγια Τουρέ αναδεικνύεται Αφρικάνος ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

21 Δεκεμβρίου

Διάφορες ομάδες και σέχτες περιμένουν το τέλος του κόσμου που τελικά δεν έρχεται.

Το βίντεο του Κορεάτη Psy "Gangnam Style" είναι το πρώτο στην ιστορία του youtube που φτάνει το 1 δισεκατομμύριο θεάσεις.

Στην Ουκρανία 83 άτομα πεθαίνουν από το πολικό ψύχος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώνει πως ο Τζον Κέρι θα διαδεχθεί τη Χίλαρι Κλίντον στη θέση του υπουργού εξωτερικών.

Ο Μάριο Μόντι παραιτείται από την πρωθυπουργία της Ιταλίας.

Εξετάζοντας έναν μετεωρίτη που έπεσε στην Καλιφόρνια επιστήμονες ανακοινώνουν περιέχει μερικά από τα αρχαιότερα υλικά στο Ηλιακό σύστημα.

22 Δεκεμβρίου

Ο Λιονέλ Μέσι πετυχαίνει το 91ό και τελευταίο του γκολ μέσα στο 2012.

23 Δεκεμβρίου

Η Τσέλσι διαλύει με 8-0 την Άστον Βίλα και την υποχρεώνει στην πιο οδυνηρή ήττα της ιστορίας της.

24 Δεκεμβρίου

Στην Κίνα ένα μικρό λεωφορείο που μεταφέρει 15 παιδιά ανατρέπεται. 11 παιδιά σκοτώνονται.

26 Δεκεμβρίου

Η Ρωσίκή βουλή ψηφίζει νόμο που απαγορεύει σε Αμερικάνους να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία.

28 Δεκεμβρίου

Μια 17χρονη στην Ινδία αυτοκτονεί όταν της επιβάλλεται να παντρευτεί τον βιαστή της.

Ο Τσέχος ποδοσφαιριστής Βάτσλαβ Ντρόμπνι σκοτώνεται σε ηλικία 32 ετών σε ατύχημα με έλκηθρο.

29 Δεκεμβρίου

Η 23χρονη κοπέλα που είχε βιαστεί ομαδικά στις 16 του μήνα χάνει τελικά τη μάχη και πεθαίνει.

31 Δεκεμβρίου

Ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και αλλοίωση στοιχείων.

Keywords
ημερολόγιο, ημερολόγιο, λωρίδα της γάζας, τελος του κοσμου, al jazeera, new york, daily news, ούγκο τσάβες, λανς άρμστρονγκ, τυφωνας σαντυ, βαξεβανης, sesame street, το νησι, google earth, europa league, ολυμπιακοί αγώνες, Γιωργος Παπακωνσταντινου, αιγυπτος, ηπα, κηδεία, βομβα mall, μιτ, εκλογες, isaf, ρωσία, λιβυη, διαδηλωσεις, york, news, υεμένης, closer, δουκισσα, γυμνες, pkk, bbc, panasonic, τυνησια, ιαπωνια, facebook, μμε, ματ, τσαβες, λεμπ, συμμετοχή, αθηνα, μερκελ, ελλαδα, riot, nike, νέα, εμφάνιση, γαλλια, οχάιο, cnn, δημοψηφισμα 2015, απεργια, μνημονιο, συνταγμα, συλληψεις, βουλη, ΠΑΣΟΚ, νεα δημοκρατια, cia, atp, γκολ, μιανμάρ, twitter, sesame, θεσσαλονικη, google, earth, dallas, fbi, europa, league, style, views, youtube, star, iaaf, dvd, ετα, οηε, messenger, NASA, fifa, nato, abc, radio, australia, νβα, κορεα, βρυξέλλες, οφείλεται, world, soccer, αιγαιο, ββc, δραση, σοκ, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, βιβλια, γερμανος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, ανακοινωση nasa, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια μμμ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, ομαδα διας, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, σεισμος ιαπωνια , απεργια 17 μαρτιου, αλλαγη ωρας, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, www.facebook.com, www.google.gr, www.youtube.com, απεργια ταξι, σουλτάν μπιν νάσερ φαρχάν αλ σαούντ, τραπεζα της ανατολης, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, νεκρος διαδηλωτης, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, μπερλουσκονι, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, θερινη ωρα, καιρος, δουκισσα νομικου, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, Τελετή Λήξης, φωτια, απεργια 26 σεπτεμβριου, 600 δις, νεκρος συνταγμα, αλλαγη ωρας 2012, κωστας βαξεβανης, απεργια 6 νοεμβρίου, ομπαμα, εκλογες ηπα, απεργια 8 νοεμβριου, τελη κυκλοφοριας 2013, σχεδιο αθηνα, μετεωριτης, ιταλια εκλογες, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, προξενειο ρωσιας, αστυνομικο τμημα, σιλά, ξανα, βουλευτες, βιντεο, νικητη, χωρες, ρωσία, το θεμα, αστυνομια, αφρικη, αφγανισταν, ββc, βελγιο, βουλη των ελληνων, βραζιλια, γυναικα, δανεια, δημοκρατια, δουκας, εθνικη, ετα, εφορια, ζλαταν, ηγετης, ηθοποιος, ηπα, ηττα, ηφαιστειο, θανατος, θεμα, θητεια, θρυλος, ιατρικη, ιβαν, ινδια, ιρακ, ισραηλ, ιωσηφ, κινα, κωνσταντινουπολη, λονδινο, μητερα, μμε, μπαρτσελονα, μωαμεθ, νβα, νησι, οηε, ουκρανια, ρεαλ, σουηδια, τηλεοραση, φημες, φωτογραφιες, φωτογραφια, χαρτες, ωρα, bbc, cia, dvd, earth, fbi, google earth, nike, pkk, radio, star, youtube, αγωνες, αλεξ, αλπεις, αμερικανικη πρεσβεια, ανγκελα μερκελ, ανθρωπος, αννα, αρμενια, ασαντ, ασυλο, ατλαντικ, ατομο, ατυχημα, εβδομαδες, βεγγαζη, βενεζουελα, βιλα, βιβλιοπωλεια, βιθεντε, βιρμανια, βουνα, βομβα, βορεια, βορεια κορεα, βραδυ, βρυξέλλες, γαζα, γκολ, γεγονοτα, γινει, γινεται, γινονται, γηπεδο, γλεντι, γουιλιαμ, γουατεμαλα, δασος, δευτερο, διοικητης, δυτικη, εγινε, εγκληματα, εγγραφα, εδαφος, ευρω, εκθεση, εκκλησια, εκρηξη, ελβετια, ελευθερια, εβδομαδα, εμφυλιος πολεμος, εμφυλιος, ενεργεια, ενρικε, ενυδρειο, εμφάνιση, εξι, εποχη, ερευνες, ερμης, ερχεται, εστιατορια, εταιρια, ετων, ετος, ευθυνη, ζευγος, ζωη, ζητα, κηδεία, ιδιο, εικοσι, ηλικια, ηλιακο συστημα, ιντερνετ, ηνωμενες πολιτειες, υποθεση, η φωνη, λιβερπουλ, ημιχρονο, ινδονησια, ινιεστα, οικο, ισλαμ, ιωσηφ σταλιν, καζακσταν, καουτσουκ, καταρ, κειτ μιντλετον, κειτ, κελσιου, κυβερνηση, κλοπη, κουβα, λανς άρμστρονγκ, λεωφορειο, λιονελ μεσι, λεμπ, λογο, λωρίδα της γάζας, μαγια, μαδριτη, μαροκο, ματ, μαχαιρια, μεξικο, μεσι, μηνες, μειωση, μιτ, μικρο, μοσχα, μαρια, μιανμάρ, μηνυση, μοχαμεντ, ναυτικο, νασερ, νεα υορκη, νερο, νικη, νοτια αφρικη, τζοκοβιτς, ομαδα, οδηγος, ουαλια, οικια, ολυμπιακη, ολντ τραφορντ, οσλο, ονομα, ουσια, οφείλεται, οχάιο, παιδι, παιδικη χαρα, παιδια, πακισταν, παλαιστινη, παπακωνσταντινου, παρισι, πεθανε, πεκινο, πολεμικη αεροπορια, πολιτεια, μποξερ, πουτιν, ρεκορ, ρομα, ροναλντο, ρολο, σαουδικη αραβια, σαο παολο, σαο, συγνωμη, συνεχεια, σειρα, συμβολα, συμμετοχή, συρια, σοκ, σορος, σπιτια, σπριντερ, σταλιν, σχεδιο, σχολειο, ταλιμπαν, τιτο, τυφωνας, τμημα, τουρκια, τοπλες, τοτεναμ, τονι, υπουργειο υγειας, τρενο, τρια, τριτη, τριπολη, τσελσι, τυνιδα, υεμένης, φυλακη, υπηκοοτητα, φεντερερ, φτανει, φιντελ καστρο, φορμουλα 1, φορμουλα, φημη, φωνη, φορα, χαγη, χαρα, ωρες, αντρες, αφεντικο, αλβανος, atp, australia, αυλη, closer, ενωση, επεισοδια, ετοιμη, εθνικο, europa, φυλακες, fifa, ηγετες, χωρα, υπουργειο, κοιλαδα, κοπελα, κωστας, league, λευκο, messenger, nato, νεκροι, new york, νοσοκομειο, ομαδες, ομηρο, οργη, ουγκο, panasonic, riot, sesame street, sesame, σημαια, σκοτωνει, soccer, ουασινγκτον, θεματα, θερμομετρο, θεσεις, υγειας, υλικα, views, world, γιαγια, york
Τυχαία Θέματα