Την ισοπέδωσε με Σολδάδο

23:40 23/11/2011 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE 5ος ΟΜΙΛΟΣ-5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΓΚΕΝΚ: 7-0

ΓΗΠΕΔΟ: «Μεστάγια»

Κοντά στην πρόκριση της στους «16» βρίσκεται η Βαλένθια, αφού επικράτησε με 7-0 της Γκενκ στο «Μεστάγια» με χατ-τρικ του Ρομπέρτο Σολδάδο, φθάνοντας τους οκτώ βαθμούς και πέρασε στην 2η θέση του 5ου ομίλου. Η Βαλένθια πήρε προβάδισμα στο 10' όταν ο Ερνάντες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Κόστα που σέντραρε

από τα δεξιά για τον Ζόνας, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Κέτελες. Πριν οι Βέλγοι αντιδράσουν οι γηπεδούχοι «ζευγάρωσαν» τα τέρματα τους στο 13' όταν ο Ζόνας με κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Σολδάδο, ο οποίος με δεξί πλασέ έκανε το 2-0. Η Βαλένθια απείλησε στο 22' με τον Κόστα να σουτάρει από την μικρή περιοχή και τον Κέτελες να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 24' οι Ισπανοί άγγιξαν το τρίτο γκολ όταν ο Σολδάδο τροφοδότησε τον Ζόνας που σούταρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι. Η Γκενκ παραλίγο να μειώσει στο 33' όταν ο Φαν Ντεν Μπόρε πάσαρε στον Καμούς που σούταρε από την μικρή περιοχή με τον Άλβες να αποκρούει ασταθώς, ενώ στην επαναφορά ο Φόσεν πλάσαρε άστοχα. Η Βαλένθια έκανε το 3-0 στο 36' όταν ο Μιγκέλ εκτέλεσε φάουλ με πάσα στον Ζόνας, ο οποίος γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου ο Σολδάδο με αριστερό σουτ νίκησε τον Κέτελες. Η άμυνα των Βέλγων «πελαγοδρομούσε» και οι γηπεδούχοι σκόραραν ξανά στο 39' όταν ο Ερνάντες σέντραρε από τα αριστερά για τον Σολδάδο, ο οποίος με δεξί πλασέ έκανε το 4-0 σημειώνοντας χατ-τρικ. Η Βαλένθια απείλησε στο 57' όταν ο Παρέχο εκτέλεσε φάουλ από τα 15 μέτρα, αλλά ο Κέτελες έδιωξε σε κόρνερ. Στο 68' οι Ισπανοί έκαναν το 5-0 όταν ο Ζόνας πάσαρε στον Πάμπλο Ερνάντες, ο οποίος με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Κέτελες. Ο θρίαμβος των «νυχτερίδων» ολοκληρώθηκε στο 70' όταν ο Ζόνας τροφοδότησε τον Αντούριθ που με δεξί πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 6-0. Οι «νυχτερίδες» είχαν δοκάρι στο 77' σε κεφαλιά του Σάαρ μετά από σέντρα-σουτ του Ζόνας, ενώ στο 81' ο Ζόνας τροφοδότησε τον Τίνο Κόστα, ο οποίος με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 7-0. Με το σκορ αυτό η Βαλένθια ισοφάρισε την νίκη της Γιουβέντους επί του Ολυμπιακού.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες, Ραμί, Ρουίς (46' Παρέχο), Ματιέ, Μιγκέλ, Τοπάλ, Φεγκούλι (56' Πιάτι), Ερνάντες, Κόστα, Ζόνας, Σολδάδο (65' Αντούριθ).

ΓΚΕΝΚ: Κέτελες, Φαν Ντεν Μπόρε, Νάντσον, Χάιλαντ (61' Λιμπόμπε), Τόζερ, Καμούς, Πούντιλ, Τόζερ, Ντε Μπρούιν, Μπαρντά (71' Νουαγκάνγκα), Μπουφέλ, Φόσεν (46' Σάαρ).

Keywords
Τυχαία Θέματα