Της έκλεισε το σπίτι...

21:26 14/2/2012 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE- ΦΑΣΗ ΤΩΝ 32

ΜΠΡΑΓΚΑ- ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: 0-2
Γήπεδο: Μουνισιπάλ
Μια ανάσα από την πρόκριση στους 16 του Europa League βρίσκεται η Μπεσίκτας που πέτυχε μεγάλο διπλό με 2-0 μέσα στην έδρα της περσυνής φιναλίστ, Μπράγκα.
Η Μπράγκα μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά, με την Μπεσίκτας να μένει πίσω και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα με τον Κουαρέσμα.
Παρά την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού, η Μπράγκα δεν

μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Γκονέν.
Από την άλλη, στο 16ο λεπτό ο Κουαρέσμα έκανε όμορφη κούρσα από τα αριστερά, έκοψε στο δεξί με το σουτ του να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κιμ.
Γενικότερα ο Κουαρέσμα στο πρώτο μέρος ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων των Τούρκων, που έπαιζαν μόνο από αριστερά.
Οι Πορτογάλοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο 28ο λεπτό, καθώς το απ' ευθείας φάουλ του Ούγκο Βιάνα, πέρασε μόλις, άουτ, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Έλντερ Μπαρμπόσα έκανε θέατρο προσπαθώντας να κερδίσει πέναλτι και είδε τη 2η κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.
Τελικά στ 37ο λεπτό η Μπεσίκτας έφτασε στο γκολ. Ο Φερνάντες εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, και ο Σίβοκ αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή, έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Κιμ.
Με παίκτης παραπάνω η Μπεσίκτας πίεσε και στην επανάληψη και στο 58ο λεπτό, ο Φερνάντες έκανε υπέροχη μπαλιά στον Σιμάο, ο οποίος από κοντά πλάσαρε τον Κιμ κι έκανε το 2-0.
Από εκεί και πέρα, Μπεσίκτας δεν είχε λόγω να ρίσκαρε και οπισθοχώρησε με την Μπράγκα να προσπαθεί να πετύχει το γκολ αλλά με ανορθόδοξο τρόπο.
Πολλές σέντρες και λάθος μπαλιές, από τους γηπεδούχους, με τους Τούρκους να προσπαθούν να παγώσουν τον ρυθμό και να τα καταφέρνουν μέχρι τα τέλος.
ΜΠΡΑΓΚΑ: Κιμ, Έβερτον, Μιγκέλ Λόπες (74' Σέζαρ), Ντουγκλάο, Σαλίνο, Κουστόδιο (69' Αμορίμ), Βιάνα, Μοσορό (46' Καρλάο),Έλντερ Μπαρμπόσα, Λίμα, Άλαν.
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Γκονέν, Τοραμάν, Σίβοκ, Εγκεμέν, Καϊχάν (88' Νταγκ), Φερνάντες, Κουαρέσμα (66' Αλμέιδα), Κάβλακ, Ουισάλ, Σιμάο, Ερνστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα