Το μπέρδεμα με την τιμωρία της ΑΕΚ

14:23 13/2/2012 - Πηγή: AEK365

Απόλυτα σωστή ήταν η διευκρίνηση που προχώρησε σήμερα ο Ανδρέας Δημητρέλος σχετικά με την πιθανή τιμωρία που θα επιβληθεί στην ΑΕΚ από την UEFA. Σύμφωνα, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ αν η ΑΕΚ φτάσει στον... πάτο, τότε η UEFA θα αποκλείσει την ΑΕΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

για μία χρονιά και όχι για τρεις. Συγκεκριμένα, ο Ελβετός πειθαρχικός επιθεωρητής, Ζαν Σαμουέλ Λεμπά μιλάει για αποκλεισμό για τα επόμενα τρία χρόνια με τη διευκρίνιση ότι η ποινή θα εκτιθεί την πρώτη σεζόν μέσα στην επόμενη τριετία που η ΑΕΚ θα έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της συμμετοχή.

Το γαλλικό κείμενο μάλιστα της έκθεσης του Λεμπά που είναι και το original (γραμμένο στη μητρική γλώσσα του Ελβετού δικηγόρου που εδρεύει στη Λοζάνη) είναι πιο ξεκάθαρο από την αγγλική μετάφραση που τα... μπερδεύει στη διατύπωση.

«Η ομάδα της ΑΕΚ αποκλείεται από την επόμενη χρονικά ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA στην οποία θα προκριθεί στη διάρκεια των επόμενων τριών σεζόν» αναφέρεται στο δια ταύτα του Ζαν Λεμπά και στην τελευταία σελίδα της εισήγησής του στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι η διατύπωση του Ελβετού δικηγόρου δεν είναι όπως στα αντίστοιχα ελληνικά δικόγραφα... «εισηγούμαι την τιμωρία ενός έτους» αλλά θεωρεί δεδομένη την τιμωρία γράφοντας ότι «AEK Αthenes est exclu pour la prochaine competition UEFA», δηλαδή ότι «η ΑΕΚ έχει τιμωρηθεί για την επόμενη διοργάνωση της UEFA».

Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι θεωρητικά. Και κακώς τα... συζητάμε! Έχουμε φτάσει όμως σε αυτό το σημείο. Για την ΑΕΚ δεν αλλάζει πολλά αν τιμωρηθεί μία ή τρεις χρονιές από την Ευρώπη. Το πλήγμα σε όλα τα επίπεδα θα είναι τεράστιο. Και όλα αυτά πρέπει να μείνουν μόνο σε συζητήσεις. Να κάνουν οι μέτοχοι το χρέος τους και να μην τα βιώσουμε και στην πράξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα