Υπεύθυνη η αστυνομία για την τραγωδία στην Αίγυπτο

13:58 13/2/2012 - Πηγή: AEK365

Η αιγυπτιακή αστυνομία είναι η βασική υπεύθυνη για την τραγωδία που συνέβη την 1η Φεβρουαρίου στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ και στοίχισε τη ζωή σε 74 ανθρώπους.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η επιτροπή του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου με έρευνά της. Σύμφωνα με την έρευνα και όπως γράφει η εφημερίδα Al-Ahram η αστυνομία υποβάθμισε τη σοβαρότητα των επεισοδίων, ακόμα και όταν φίλαθλοι άρχισαν να εγκαταλείπουν φοβισμένοι το γήπεδο, επισημαίνει.

«Η κοινοβουλευτική ερευνητική επιτροπή αποδίδει ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής ευθύνης στις δυνάμεις ασφαλείας» τονίζει η εφημερίδα.

Αστυνομικοί και άντρες των δυνάμεων ασφαλείας στις εισόδους του σταδίου κατηγορούνται, επίσης, ότι δεν έκαναν έλεγχο για όπλα στους οπαδούς και ακόμα ότι επέτρεψαν σε πολλούς να μπουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο. Οι δυνάμεις ασφαλείας κατηγορούνται ότι έμειναν απαθείς απέναντι στις βιαιότητες.

Εκατοντάδες υποστηρικτές της ομάδας Αλ-Μάσρι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στους οπαδούς της Αλ-Αχλί μετά το τέλος του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα