Το Φέργκιουσον στις φλόγες (ΦΩΤΟ)

11:54 25/11/2014 - Πηγή: AEK365

Τουλάχιστον δέκα επιχειρήσεις έχουν τυλιχτεί στις φλόγες στο Φέργκιουσον του Μιζούρι κατά τη διάρκεια των ταραχών που ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση της απόφασης σώματος ενόρκων να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον που σκότωσε τον άοπλο μαύρο νεαρό Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη συγκριτικά με αυτήν του καλοκαιριού. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Λούις ανακοίνωσε ότι αστυνομικές δυνάμεις έχουν γίνει στόχος πυρών κι έκανε λόγο για περισσότερους από 150 πυροβολισμούς που ακούστηκαν στη διάρκεια

της νύχτας. Ο αρχηγός της αστυνομίας πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 29 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί, αλλά δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος.

Παράλληλα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε προσωρινή απαγόρευση πτήσεων επάνω από την περιοχή του Φέργκιουσον.

Νωρίτερα, αστυνομικός δέχτηκε πυροβολισμό και τραυματίστηκε στο προάστιο του Σεντ Λούις Γιουνιβέρσιτι Σίτι, κοντά στο Φέργκιουσον, αν και δεν είναι σαφές ότι το περιστατικό συνδέεται με τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει μετά την απόφαση του σώματος των ενόρκων στην υπόθεση Μάικλ Μπράουν.

Ο αστυνομικός πυροβολήθηκε στο χέρι υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και αναζητείται ο δράστης, σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της αστυνομίας του Σεντ Λούις στο Twitter.

Την ίδια ώρα από το Σιάτλ μέχρι τη Νέα Υόρκη και από το Σικάγο μέχρι το Λος Αντζελες, χιλιάδες Αμερικανοί κατέβηκαν στους δρόμους.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Τάιμς σκουέρ της Νέας Υόρκης κρατώντας μαύρα πανό που έγραφαν «ο ρατσισμός σκοτώνει», «δεν θα μείνουμε σιωπηλοί». «Χωρίς Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει Ειρήνη», φώναζε το πλήθος που μεγάλωνε καθώς περνούσε η ώρα παραβάλλοντας την αστυνομία με την Κου Κλουξ Κλαν.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο κέντρο της Νέας Υόρκης, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε επάνω από την περιοχή.

Διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στη Βοστόνη, το Λος Αντζελες, τη Φιλαδέλφεια, το Ντένβερ, το Σιάτλ, το Οκλαντ, όπου οι διαδηλωτές απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο, στο Σικάγο και το Σολτ Λέικ Σίτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα