Το ΟΑΚΑ που «σαπίζει» (ΦΩΤΟ)

12:23 18/5/2012 - Πηγή: AEK365

Η εφημερίδα "GOAL NEWS" πραγματοποίησε έρευνα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και τα αποτελέσματα είναι τραγικά με τον γενικό συντονιστή διευθυντή του Σταδίου να υποστηρίζει πως οι εγκαταστάσεις γερνάνε και δεν υπάρχουν κονδύλια για την συντήρης τους.
Από την έρευνα της εφημερίδας προέκυψε πως οι εγκαταστάσεις για τις οποίες πληρώθηκαν τόσα πολλά χρήματα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων έχουν

αρχίσει να σκουριάζουν και το στέγαστρο του Καλατράβα δεν αποτελεί εξαίρεση.
Η χρηματοδότηση για το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας από την Πολιτεία είναι ελάχιστη, λόγω Κρίσης, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η συντήρηση των μεταλλικών εγκαταστάσεων και έτσι η φθορά και η σκουριά είναι εμφανής με γυμνό μάτι.
Υπογραμμίζεται πως παρατηρείται και μεγάλη απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια καθώς το 2009 το ΟΑΚΑ εισέπραξε 2.3 εκ. ευρώ και το 2011 μόλις 1.06 εκ. ευρώ.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "GOAL NEWS", ο γενικός συντονιστής διευθυντής του ΟΑΚΑ, Βασίλης Κάκκος τόνισε: "Eμείς δεν μπορούμε να εκτελέσουμε μεγάλης κλίμακας έργα συντήρησης γιατί δεν έχουμε το προσωπικό για τέτοιες εργασίες ούτε και τα χρήματα. Tο μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι κάποιες μικροπαρεμβάσεις και με τη συνεργασία των υπαλλήλων έχουμε καταφέρει να είναι ανοιχτά και λειτουργικά όλα τα γήπεδα του OAKA. Aπό τα στάδια πρέπει να απομακρυνθούν κάποια μεταλλικά συστήματα, αλλά αυτό δεν είναι δική μας δουλειά, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται. Aυτά τοποθετήθηκαν για τις ανάγκες των Oλυμπιακών Aγώνων και σχεδόν οκτώ χρόνια μετά δεν έχουν ξηλωθεί. Προς το παρόν δεν είναι επικίνδυνα, μπορεί να γίνουν όμως στο μέλλον...".
Αξίζει αν σημειωθεί πως το πρόβλημα έχει εντοπιστεί από το 2009, είχε ανακοινωθεί πως θα δοθούν 6 εκ. ευρώ για την συντήρηση των εγκαταστάσεων αλλά τρία χρόνια μετά ακόμα να γίνει διαγωνισμός για να ανατεθεί σε εταιρεία το έργο της συντήρησης.
Τον προβληματισμό τους για την κατάσταση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ εκφράζουν και οι εργαζόμενοι του Σταδίου με έναν εξ αυτών να δηλώνει: "Tα σίδερα σκουριάζουν χωρίς συντήρηση και δεν αποκλείεται κάποια στιγμή ένα μεταλλικό κομμάτι να ξεκολλήσει και να τραυματίσει κάποιον φίλαθλο. Mε αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να παίζεις. Εμείς έχουμε εντοπίσει και υποδείξει πού πρέπει να γίνει συντήρηση, αλλά άλλοι αποφασίζουν για τα έργα... Mία λάμπα καίγεται και για να την αντικαταστήσουμε, αν δεν υπάρχει διαθέσιμη στην αποθήκη, μπορεί να περάσουν και έξι μήνες μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός και να ολοκληρωθεί η προμήθεια...".
Μέσα σε όλα αυτά έχουν παρατηρηθεί και κρούσματα κλοπών καθώς οι νυχτοφύλακες είναι ελάχιστοι ενώ δεν αρκούν ένα ή δυο αυτοκίνητα για βραδινές περιπολίες. Aπό τους χώρους του OAKA έχουν κλαπεί από καλώδια χαλκού και ψυγεία μέχρι και ένα άγαλμα που είχε τοποθετηθεί μπροστά από το ποδηλατοδρόμιο!
Zημιές προκαλούνται και από τη συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού και της AEK που χρησιμοποιούν για έδρα τους το OAKA, αλλά αυτές επιβαρύνουν τις ομάδες. Kάποιες απ' αυτές οι δύο ΠAE κ
Keywords
Τυχαία Θέματα