Το σκεπτικό της «καμπάνας» στον ΠΑΟ

09:07 23/3/2012 - Πηγή: AEK365

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League παρέλειψε την λήψη μέτρων για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και την εν γένει τήρηση της τάξης και για αυτό του επιβλήθηκε η "βαριά" τιμωρία της αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, δυο βαθμών από το επόμενο και τιμωρία της έδρας για τέσσερις αγωνιστικές. Επιπλέον χάνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

στα χαρτιά με 3-0 και καλείται να πληρώσει πρόστιμο 252.500 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην ανάλυση της ποινής, ο Παναθηναϊκός χάνει το ντέρμπι με σκορ 3-0 διότι, σύμφωνα με την πειθαρχική Επιτροπή, το υπάρχον σκορ θα πρέπει να διατηρείται σε ανάλογες περιπτώσεις μόνο αν είναι πάνω από 3-0 που προβλέπει ο κανονισμός.
Ο Παναθηναϊκός κρίθηκε υπαίτιος για την διακοπή του αγώνα και για αυτό του αφαιρέθηκαν συνολικά πέντε βαθμοί, τρεις από το φετινό πρωτάθλημα και δυο από το επόμενο.
Όσο για την τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, η συγκεκριμένη ποινή επιβλήθηκε "για κατ'εξακολούθηση εκτεταμένα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου και για κατ'εξακολούθηση εκτεταμένα επεισόδια στις κερκίδες". Επιπλέον η ποινή τεσσάρων αγωνιστικών επιβλήθηκε "για κατ' εξακολούθηση ρίψη εντός του κυρίως χώρου του γηπέδου αντικειμένων, πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών και εν γένει εύφλεκτων υλικών που είχαν ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα".

Ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση η οποία θα εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα, παρόλα αυτά η ΠΑΕ δεν θα γλιτώσει την αφαίρεση των βαθμών και μπορεί να ελπίζει μόνο σε μείωση της τιμωρίας των τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Δείτε το σκεπτικό της απόφασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα