Τόμσεν: Χρειάζονται νέα άτομα στο Δημόσιο

12:22 15/4/2013 - Πηγή: AEK365

Στο συνέδριο του Economist, ο Πολ Τόμσεν αφού επιβεβαίωσε την συμφωνία της Τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, αναφερόμενος στην δημόσια διοίκηση σημείωσε πως «οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι ανεπιτυχείς» και πρόσθεσε ότι «χρειάζεσαι νέα άτομα για να έχεις έναν αποδοτικό δημόσιο τομέα. Δε θα υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας. Θα υπάρξει αντικατάσταση προσώπων με νέα.

Η κυβέρνηση κάνει πολύ αποφασισμένα αυτή την προσπάθεια».
Ο επικεφαλής της Τρόικας σημείωσε πως «η Ελλάδα έχει διανύσει μια μεγάλη απόσταση» ενώ για τις απολύσεις στο Δημόσιο τόνισε: «Δεν έχουν υπάρξει αναγκαστικές απολύσεις στο δημόσιο. Πρέπει να εξισορροπήσουμε αυτό που συμβαίνει στο δημόσιο με αυτό που συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα. Τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν, η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό και λαμβάνει μέτρα».
Ο Πολ Τόμσεν εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία του ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι καλύτερος για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους και θα πετύχει σύντομα πρωτογενές πλεόνασμα», τόνισε.
«Θα δούμε σταδιακά ανάκαμψη τους επόμενους 12-18 μήνες» δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Πολ Τόμσεν.
«Τα 50 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης αποτελούν τη βάση για την υπόθεση εργασίας ότι οι τράπεζες αργά αλλά σταθερά θα διευρύνουν τους ισολογισμούς τους. Δε θέλουμε στεγνές τράπεζες» είπε ο κ. Τόμσεν εμμένοντας στην άποψή του ότι η Ελλάδα πρέπει να προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα