Τον σκότωσε για πέντε ντοματιές!

13:37 9/4/2013 - Πηγή: AEK365

Την Τρίτη ο 67χρονος ομογενής στην Αυστραλία Περικλής Παπαδόπουλος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11.5 ετών γιατί το 2011 σκότωσε τον 72χρονο ομογενή, Αντώνη Μιρτσόπουλο, μετά από καυγά των δυο αντρών για πέντε ντοματιές!.
Ο 67χρονος ομογενής θα πρέπει να περάσει εννέα χρόνια στη φυλακή για να έχει δικαίωμα να υποβάλει έφεση για πρόωρη αποφυλάκιση.
Ο δράστης φύτεψε πέντε ντοματιές στον κήπο του Μιρτσόπουλου, στο Κλάιτον της Μελβούρνης και όταν το θύμα του ζήτησε τον λόγο τσακώθηκαν και πάνω στη φιλονικία τους τον σκότωσε, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.
Η δικαστής Μπέτι Κινγκ

είπε ότι η απόφαση του Παπαδόπουλου να φυτέψει ντοματιές στον κήπο που είχε ετοιμάσει ο Μιρτσόπουλος ήταν προκλητική. «Και οι δυο φαίνεται πως ήσασταν δυο στριφνά γεροντάκια, με διάθεση ο ένας να κάνει την ζωή του άλλου δύσκολη. Αλλά να επιτρέψετε αυτή η εχθρότητα να φτάσει στο σημείο του θανάτου του Μιρτσόπουλου είναι απαράδεκτο» είπε η δικαστής.
Στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως ο Παπαδόπουλος είχε σκοτώσει την ξαδέλφη του στην Ελλάδα «για ασήμαντη αφορμή» και είχε καταδικαστεί. Είχε μείνει στη φυλακή από το 1992 έως το 2008.
Η δικαστής Κινγκ τον χαρακτήρισε επικίνδυνο για την κοινωνία. «Είσαι 67 χρονών και έχεις σκοτώσει δυο ανθρώπους, σε ξεχωριστά επεισόδια για ασήμαντο λόγο» ανάφερε στον Π. Παπαδόπουλο, η δικαστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα