«Του χρόνου η εξαργύρωση»

10:57 27/3/2012 - Πηγή: AEK365

Σε περίπτωση που κατακτήσει το κυπριακό πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ θα καταφέρει να εξαργυρώσει την πολύ καλή του παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ με μια πιο εύκολη πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλόγικής διοργάνωσης την επόμενη σεζόν όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της κυπριακής ομάδας, Φοίβος Ερωτοκρίτου.

Ακολουθούν αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
-

Το παιχνίδι με τη Ρεάλ αποτελεί γιορτή ή ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να κάνει την έκπληξη;
"Πρώτα από όλα είναι γιορτή, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Μόνο να κερδίσουμε. Παίζουμε με μια από τις δυο καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Μια ομάδα από μια χώρα 800.000 κατοίκων, όσο ένα προάστιο της Αθήνας, έφτασε μέχρι εδώ. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα αλλά η πρόκριση είναι πολύ δύσκολη".
- Μέχρι που φτάνουν τα όνειρά σας για τον ΑΠΟΕΛ;
"Να μπορούμε να κερδίζουμε το κυπριακό πρωτάθλημα, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο. Τους βαθμούς που πήραμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, εάν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, θα τους εξαργυρώσουμε του χρόνου με μια πιο εύκολη πρόκριση στους ομίλους".

- Ύστερα από αυτή την επιτυχία, πού θα φτάσει ο πήχης τις επόμενες χρονιές;
"Η προσδοκία του κόσμου έχει ανεβάσει τον πήχη αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε σε... κυπριακά δεδομένα και να είμαστε δυο φορές προσεκτικοί. Ιδιαίτερα τώρα με την κρίση πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην διαχείριση της κατάστασης".
- Πώς μπορεί μία ομάδα 9 εκατ. ευρώ να φτάνει τόσο ψηλά; Ποιος είναι το μυστικό;
"Ο προπονητής της ομάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχει χτίσει την ομάδα και από αυτόν εξαρτάται ποιος έρχεται και ποιος φεύγει. Αγαπάει τον ΑΠΟΕΛ και την δουλειά του. Κατόρθωσε να κάνει τους παίκτες να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό, ενώ ο κορμός της ομάδας είναι αρκετά χρόνια μαζί. Όλα δουλεύουν σαν μια οικογένεια. Αυτό που έχει συμβεί στον ΑΠΟΕΛ δεν διδάσκεται στα πανεπιστήμια. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σταθερή διοίκηση και προπονητής και αυτό έχει συμβάλει στις επιτυχίες".
- Ο ΑΠΟΕΛ στήριξε την Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Πώς το αποφασίσατε;
"Όλη η Κύπρος αποφάσισε να βοηθήσει. Όταν είδαμε σκηνές απόρων ανθρώπων σε συσσίτια κλπ ράγισε η καρδιά μας. Είμαστε και εμείς Έλληνες και η Ελλάδα μας βοήθησε στο παρελθόν άρα ήταν υποχρέωση μας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας. Ελπίζω, σύντομα η Ελλάδα να καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση".

Keywords
Τυχαία Θέματα