Τρεις Χρυσές Σφαίρες για τον «Αρτίστα»

07:56 16/1/2012 - Πηγή: AEK365

Τα ξημερώματα στο Μπέβερλι Χιλς πραγματοποιήθηκε η 69η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ με την ταινία "The Artist" να επιβεβαιώνει τα προγνωστικά και να βραβεύεται με τρεις Χρυσές Σφαίρες στις έξι κατηγορίες που ήταν υποψήφια η βωβή και ασπρόμαυρη ταινία του Μισέλ Χαζαναβίσιους.

Συγκεκριμένα, απέσπασε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ, Χρυσή Σφαίρα μουσικής και Χρυσή Σφαίρα Α' ανδρικού ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ για την ερμηνεία του Ζαν Ντιζαρντέν.

Περά του "Αρτίστα"

ξεχώρισε και η ταινία "The Descendants" του, ελληνικής καταγωγής, Αλεξάντερ Πέιν η οποία βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Δράμα, ενώ την τρίτη του Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του κέρδισε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Κατά τα άλλα, Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Μάρτιν Σκορσέζε για την ταινία "Hugo" ενώ Χρυσή Σφαίρα Σεναρίου απονεμήθηκε στον Γούντι Άλεν για την ταινία "Midnight in Paris". Η Μέριλ Στριπ κατέκτησε την 8η Χρυσή Σφαίρα της καριέρας της για την ερμηνεία της ως Μάργκαρετ Θάτσερ στην ταινία "The Iron Lady" με την ηθοποιό κατά την βράβευση της να απονέμει τα εύσημα στις συνυποψήφιες της Βαϊόλα Ντέιβις, Τίλντα Σουίντον και Γκλεν Γκλόουζ.

Το αντίστοιχο βραβείο για την ερμηνεία της σε κωμωδία/μιούζικαλ κέρδισε η Μισέλ Ουίλιαμς για το "A Week With Marilyn". Σε Κρίστοφερ Πλάμερ (Begginers) και Ακτίβια Σπένσερ (The Help) οι Χρυσές Σφαίρες Β' ανδρικού και Β' γυναικείου ρόλου, αντίστοιχα. Χωρίς εκπλήξεις στις κατηγορίες ταινίας animated (The Adventures of Tintin) και ξενόγλωσσης ταινίας (A Seperation). Όσον αφορά στις σειρές ξεχώρισε το Homeland. Βραβείο για τον Ματ ΛεΜπλανκ, το γνωστό μας Τζόι από «Τα Φιλαράκια», έπειτα από τέσσερις υποψηφιότητες.

Από τις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς, η βράβευση του Μόργκαν Φρίμαν με το "Cecil B. DeMille" για την συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο με τον ηθοποιό να καταχειροκροτείται από τους παρευρισκόμενους στο Beverly Hilton Hotel. Ο Μπραντ Πιτ εκτός από την Ατζελίνα Τζολί συνοδευόταν και από ένα... μπαστούνι λόγω κάποιου τραυματισμού στο πόδι του ο οποίος τον ανάγκασε να το χρησιμοποιεί για στήριξη, όπως εξήγησε. Πάντως την παράσταση στο κόκκινο χαλί πέραν των εντυπωσιακών φορεμάτων και των αιθέριων υπάρξεων έκλεψε ο «Σκύλος» από την ταινία "The Artist" ή αλλιώς ο Uggie όπως είναι το όνομα του 9χρονου τζακ ράσελ τεριέ.

Καλύτερη ταινία-Δράμα
The Descendants-Αλεξάντερ Πέιν
Καλύτερη ανδρική ερμηνεία-Δράμα
Τζόρτζ Κλούνεϊ- The Descendants
Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία-Δράμα
Μέριλ Στριπ-The Iron Lady
Kαλύτερη ταινία-Κωμωδία ή Μιούζικαλ
The Artist-Μισέλ Χαζαναβίσιους
Καλύτερη ανδρική ερμηνεία-Κωμωδία ή Μιούζικαλ
Ζαν Ντιζαρντέν-The Artist
Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία-Κωμωδία ή Μιούζικαλ
Μισέλ Ουίλιαμς-My Week With Marilyn
Καλύτερη animated ταινία
The Adventures Of Tintin
Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία

Keywords
Τυχαία Θέματα