Τριγμοί στην ΔΗΜΑΡ: Ο Κουβέλης εισηγήθηκε αποχώρηση των υπουργών

12:47 21/6/2013 - Πηγή: AEK365

Από τις 11:35 βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς με σκοπό την λήψη των τελικών αποφάσεων έπειτα από το χθεσινό διαζύγιο του κόμματος από τον κυβερνητικό συνασπισμό λόγω ΕΡΤ.
Το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος είναι βαρύ και, σύμφωνα με πηγές της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης

εισηγήθηκε την απόσυρση από την κυβέρνηση των υπουργών που αποτέλεσαν επιλογή του κόμματος.
Πριν την συνεδρίαση, κορυφαία στελέχη του κόμματος διεφώνησαν ανοικτά με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ. Την άποψή του ότι η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση, να συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες και να μην παραιτηθεί κανένας από τους υπουργούς της, εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο Mega διαφοροποιήθηκε από τη στάση του Φώτη Κουβέλη και υποστήριξε ότι «το θέμα της ΕΡΤ δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, το ζήτημα είναι η αναδιοργάνωση και η ανακατανομή του δημοσίου τομέα ώστε να καταστεί εργαλείο ανάπτυξης».
Υπογράμμισε ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα αποφασιστεί η διάταξη των δυνάμεων της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε πως σέβεται τον Φώτη Κουβέλη και δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα.
«Με την χθεσινή εξέλιξη είμαι αρκετά ανήσυχος και για την πορεία των πραγμάτων της χώρας και για τη Δημοκρατική Αριστερά και για τα δύσκολα που έρχονται», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο βουλευτής του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου Γρηγόρης Ψαριανός. Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να έχουμε μία κοινή στάση, όλοι οι βουλευτές και όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, θα ήθελα όμως να είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που ήταν χθες το βράδυ. Από την κατάληξη, γιατί ξεκίνησε αλλιώς».

Από την πλευρά του ο Δ. Χατζησωκράτης, ανέφερε μιλώντας στο ίδιο κανάλι ότι η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση σημειώνοντας πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί. Όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζησωκράτης μιλώντας στον Αnt1, τα όργανα του κόμματος που συγκαλούνται σε λίγο θα αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή το κόμμα έναντι της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα