«Χτίζουμε τη νέα δυναστεία με Πεδουλάκη»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ότι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει με τον Αργύρη Πεδουλάκη στο τιμόνι του, μίλησε για τη σεζόν που τελείωσε και για το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.
Την απολογιστική συνέντευξη Τύπου της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς, που χάρισε στον Σύλλογο ένα παλικαρίσιο νταμπλ, παραχώρησαν σήμερα Παρασκευή 21/06, οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Αργύρης Πεδουλάκης. Ομοίως έθεσαν επί τάπητος το σχεδιασμό για τη νέα
χρονιά της ομάδας.

Αναλυτικά:

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ευχαριστώ πολύ που ήρθατε. Θα κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς και το νέο πλάνο για την επόμενη. Πέρσι τέτοια εποχή στο υπερωκεάνειο έμειναν τρεις άνθρωποι. Ο Φραγκίσκος, ο Μάνος και εγώ. Και στο αγωνιστικό κομμάτι ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής. Επρεπε να δούμε τι θα κάνουμε με λιγότερες δυνατότες, έχοντας μεγάλη αφμισβήτηση από φίλους και εχθρούς. Κανονικά έπρεπε να έρθω με δημοσιεύματα.

Για τον Πεδουλάκη:

Έγραφαν για τρόμο με Αργύρη, έβαζαν Χ στους παίκτες, έκαναν δημοψηφίσματα για το ποιος κατέστρεψε τον Παναθηναϊκό. Χαίρομαι που όλους αυτούς δεν τους βλέπω εδώ, γιατί προφανώς δεν έχουν αυτά που χρειάζονται. Θα έχουν κατεβάσει και τους καθρέφτες. Ο Αργύρης όχι μόνο μας δικαίωσε, αλλά αν υπήρχε το μπάτζετ των προηγούμενων ετών θα είχε κάνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Του λέω ότι θα ήθελα να είμαστε μαζί για μια 5ετία, να φτιάξουμε το νέο Παναθηναϊκό,
για να κάνουμε τους Παναθηναϊκούς να είναι με το χαμόγελο στα χείλη».

Για τα λάθη και τη στήριξη:

Κάναμε λάθη, φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, διορθώσαμε τις αστοχίες και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Υπήρχαν άνθρωποι που μου σταθήκαν. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, όμως θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος παρά τα προβλήματα στάθηκε δίπλα μου συνέχεια και με συμβούλευε καθημερινά.

Χρησιμοποιώντας την κληρονομιά της προηγούμενης χρονιάς θα δουλεύουμε για το καλό του Παναθηναϊκού 25 ώρες το 24ωρο. Αυτό είναι το συστατικό που θας φέρει επιτυχίες. Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη για τον κόσμο που δυσκολεύτηκε στους 2 αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Ηταν πολύ δύσκολο να τους συγκρατήσουμε, αλλά από το δεύτερο τελικό με τον Ολυμπιακό δείξαμε ότι θα κάουμε ότι γίνεται για να μην υπάρξουν ανάλογα γεγονότα στο μέλλον.

Το στοίχημα του κόσμου το κερδίσαμε. Ηρθαν και οι κούπες που είναι ευπρόσδεκτες και περιμένουμε από τον κόσμο να είναι δίπλα μας από το ξεκίνημα της νέας σεζόν με τα διαρκείας του και όποιον άλλο τρόπο μπορεί».

Αργύρης Πεδουλάκης: «Τελείωσε μια χρονιά με ένα μεγάλο στοίχημα που είχαμε από την αρχή και δεν ήταν άλλο από την καταξίωση. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι εδώ. Εχει κερδηθεί αυτό το στοίχημα και συνεχίζουμε. Ξεκινήσαμε πολύ δύσκολα τη χρονιά. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μου έκαναν την τιμή να με διαλέξουν, θέλαμε να κρατήσουμε τα πολιτισμικά στοιχεία, να υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα, αλληλεγγυή, αλληλοσεβασμός.

Και στο αγωνιστικό τμήμα, φάνηκε και στο παρκέ ότι κοιτάμε να κερδίσουμε το στοίχημα του κόσμου. Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια είχε μείνει πίσω στο ελληνικό στοιχείο. Από την μέση της χρονιάς αυτό το αλλάζουμε. Αυτό θα μας βοηθήσει στη διαδρομή. Είναι πολύ καλό για τον κόσμο μας. Και για όσους προσπάθησαν. Τα δεδομένα είναι δύσκολα και γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια στο οικονομικό κομμάτι. Δεν θέλαμε να ξεφύγουμε στο μπάτζετ. Είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν και τα παραδείγματα του ποδοσφαίρου. Στο μέλλον αυτό θα το πληρώσεις. Εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε και τις πιο νέες ηλικίες. Οποιος αξίζει θα έρθει στην ομάδα.Ευχαριστώ τους πρεσβύτερους που δημιουργήσαμε αυτόν τον σύλλογο.

Δώσανε το μεγαλύτερο brand name στην Ευρώπη. Ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω, τον Μάνο και το Φράγκι που με βοήθησαν και περάσαμε τα πάντα, το σταφ και όλους τους συνεργάτες μου, τον κόσμο μας που ήταν από την αρχή της χρονιάς δίπλα μας. Υπήρχαν αμφισβητίες. Είναι λογικό, όλα είχαν αλλάξει, εκτός από τον κόσμο που έχει πολύ μεγάλη δυναμική και αυτό είναι κάτι το οποίο κερδίσαμε».

«Με Πεδουλάκη τη νέα δυναστεία»

Δ. Γιαννακόπουλος: «Από την πρώτη στιγμή ένιωθα όμορφα όταν μπήκα στην ομάδα. Είχα τον Μάνο και τον Φραγκίσκο δίπλα μου. Ένιωθα ότι υπάρχει ο κόσμος χρόνια δίπλα στην ομάδα. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Αργύρη και είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν χτίζεις κάτι να μην σου έρθουν όλα δεξιά απ' την αρχή. Αλλά πιστεύοντας στις επιλογές μας στο τέλος δικαιωθήκαμε. Δεν θα μπορούσε ο Πεδουλάκης να μην συνεχίσει. Είναι απόλυτα επιτυχημένος. Διαβάζω ότι θα γυρίσει ο Ομπράντοβιτς. Είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη. Εμείς έχουμε το δεύτερο καλύτερο και με αυτόν θα χτίσουμε την νέα δυναστεία».

Α. Πεδουλάκης: «Το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου αισθανόμενο ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε μια κρίσιμη χρονιά ηταν δίπλα μας. Ενα άλλο κομμάτι λειτούργησε με το συναίσθημα και ακόμα λιγότεροι προσπάθησαν να περάσουν το όριο της αυστηρής κριτικής. Εφτασε στο σημείο να γελοιοποιήσει το πρόσωπό μου. Το καταλαβαίνω. Γίνεται παντού. Ήταν η δουλειά τους. Είχαν συμφέροντα οικονομικά οι άνθρωποι και το αντιμετώπισαν έτσι. Οταν χάνεται ένα κομμάτι που είναι βιοποριστικό για εσένα, είναι θέμα αρχών. Αλλοι πάνε με ψευδώνυμα. Είναι θέμα δουλειάς. Εγώ δεν ασχολήθηκα με αυτό. Δεν με ακούμπησε ποτέ. Με ενόχλησε και το είπα στον Μάνο, μετά το παιχνίδι με την Μάλαγα, όταν πήγαν να "χτυπήσουν" την ομάδα. Στο πρόσωπό μου δεν με ενδιαφέρει. Οταν χτυπάνε την ομάδα θα με ενοχλεί».

Για την ποινή του Ολυμπιακού:

Δ. Γιαννακόπουλος: «Βγήκε η ποινή για τον Ολυμπιακό αλλά να δούμε και το ΑΣΕΑΔ. Μπορεί το καλοκαίρι να ακούσουμε περίεργα. Το 2010 δεν ολοκληρώθηκε το ματς, στον τελικό του Κυπέλλου δεν πήγαν για την απονομή, φέτος δεν τελείωσε ξανά. Για το καλό του μπάσκετ θα έπρεπε να γίνει αυτή η τιμωρία. Ελπίζω ότι δεν θα πέσει και θα φάνε και μια ακόμα αγωνιστική όπως ορίζουν οι κανονισμοί αφού υπάρχει υποτροπή».

Για τη νέα σεζόν:

«Έχουμε ήδη αρχίσει να συζητάμε για τη νέα χρονιά.Θέλουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ομάδα, με περισσότερους Ελληνες. Ακόμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αριθμούς».

Για την αντιπαράθεση με τον Ολυμπιακό και την εκτόνωση της έντασης:

«Εχω κάνει πολλές προσπάθειες φέτος. Στην ΕΦΙΠ είπα στους νομικούς συμβούλους του Ολυμπιακού ότι δε θέλω να υπάρχει πόλεμος. Δεν έχω βρει ανταπόκριση σε καμία από τις κινήσεις μου. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει την διάθεσή του».

Για την Ευρωλίγκα και τη συνάντηση με Μπερτομέου:

«Στη συνάντηση με τον κ. Μπερτομέου συζητήσαμε όλες τις θέσεις του Παναθηναϊκού. Οτιδήποτε θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιο προς το σύλλογο. Για διαιτησίες και εξοντωτικές τιμωρίες. Θέλω να πιστεύω ότι η σχέση μας φτιάχνει. Η Ευρωλίγκα έχει καταλάβει τα λάθη της. Αποδείξαμε ότι έχουμε κάνει ότι είναι αθρωπίνως δυνατό με την Μπαρτσελόνα. Με την Μπαρτσελόνα η αγαπή του κόσμου ήταν πιο δυνατή από όλα. Οπως είπε ο Μπερτομέου το αντιμετώπισε και ο ίδιος το 2007. Κανένας δεν μπόρεσε να κρατήσει τον κόσμο έξω απ' το γήπεδο τότε. Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η Αστυνομία, ούτε οι σεκιούριτι.Ο Παναθηναϊκός θα εισπράτει το σεβασμό που πρέπει να εισπράττει».

Πεδουλάκης για το σχεδιασμό της ομάδας:

«Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι να αγωνιζόμαστε σε κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Να μας κρίνετε αυστηρά, αλλά στο τέλος. Εμείς δεν έχουμε δημιουργήσει ακόμα την ομάδα μας και για να βάλεις στόχους πρέπει να δεις τι ομάδα έχεις. Θα πάμε με την τεχνογνωσία και τη δουλειά να καλύψουμε κάποια πράγματα που με την οικονομική κατάσταση δεν μπορούμε πλέον να έχουμε. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μείνει ψηλά. Για όλα τα νέα παιχνίδια χρειάζεται χρόνος, καθώς μπαίνουν στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Στις μεταγραφές φέτος θα είναι διαφορετικά γιατί πέρυσι ήταν δύσκολο να πείσουμε ακόμα και τα δικά μας παιδιά. Ούτε φέτος ψωνίζουμε από το πάνω ράφι καθώς πλέον δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτες όπως ήταν παλιά ο Σάρας. Θα ψάξουμε άτομα όπως ο Λάσμε και ο Γκιστ που να μπορούν να αντέξουν την πίεση. Έχουμε παραδείγματα που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Ο Αλβέρτης είχε νοοτροπία πρωταθλητή και μπορούσε να ανταποκριθεί πάντα. Άλλα παιδιά που είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες ίσως να μην μπορούν στον Παναθηναϊκό. Για τον Λάσμε δεν έχουμε κάτι νεότερο. Περιμένουμε να απαντήσει ο Στεφάν, έχοντας δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για να κάνει και η ομάδα το πλάνο της. Τα δύο παιδιά είναι φερέλπιδες αλλά δεν χρειάζεται να τους τρελάνουμε. Είναι ώριμα να κάνουν το επόμενο βήμα και έχουν ταλέντο. Το θέμα είναι να ενσωματωθούν στον Παναθηναϊκό και χρειάζονται πίστωση χρόνο, όπως ο Καλάθης την πρώτη χρόνια που ήρθε στον Παναθηναϊκό. Στην Ευρωλίγκα είναι διαφορετικά τα πράγματα αλλά είναι δύο παιδιά που έχουν το ταλέντο και θέλουμε να τους βοηθήσουμε».

Πεδουλάκης για τα μονοετή συμβόλαια που υπέγραψε πέρυσι ο Παναθηναϊκός:

«Πέρυσι τρέχαμε να φτιάξουμε ομάδα, ο Γκιστ δεν ήθελε να έρθει γιατί πίστευε πως θα πτωχεύσουμε και ο Λάσμε ήρθε τελευταία στιγμή. Πέρυσι δεν ήθελε να έρθει κανένας. Εμεις ψάχναμε τους παίκτες για να φτιάξουμε ομάδα. Σπάνια όμως μιλάμε για ένα χρόνο. Δεν μπορούμε να ξοδεύουμε τα χρήματα που δίναμε παλιά, αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε και συμβόλαια ενός έτους και θα το δείτε στις ανακοινώσεις αυτό».

Γιαννακόπουλος για τις σκέψεις του το περασμένο καλοκαίρι, όταν άκουγε περί διάλυσης:

«Σας είπα έκαναν λάθος. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Οι σκέψεις ήταν έπρεπε να πάμε καλά, ασχέτως τι έγραφαν. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ευρώπης, έπρεπε να τον διατηρήσουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Ο λόγος που αναφέρθηκα σε δημοσιεύματα είναι για να ξέρει ο κόσμος σε ενδεχόμενο νέου λάθους, γιατί άνθρωποι είμαστε, από ποιους διαβάζουν και τι, ποιοι τα γράφουν, ποιοι είναι αυτοί που μας βάζουν τρικλοποδιές και μπανανόφλουδες».

Πεδουλάκης για την αποχώρηση του Τσαρτσαρή και τον Αντώνη Φώτση:

«Ο Φώτσης δεν έχει ανακοινωθεί, επομένως δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Για τον Κώστα, πιστεύω πως πήρε μια εξαιρετική απόφαση που θέλει κότσια και δείχνει το μυαλό και το ποιος είναι ο Κώστας. Σαν προπονητής όμως αν μπορούσα θα τον... επιστράτευα. Το να κάνεις πρωταθλητισμό είναι πολύ δύσκολο και είναι για το Κώστα και τον Δημήτρη που έμειναν στην ομάδα. Η προηγούμενη Εθνική που τους είχε ήταν από τις καλύτερες. Είναι δύσκολο να βρεις παίκτες που βάζουν την ομάδα πάνω από τους παίκτες. Ακόμα και στο τέλος της καριέρας του αυτό είπε... Ευχαρίστησε τον κόσμο που ήταν κοντά στην ομάδα».

Γιαννακόπουλος για τα χτυπήματα κάτω απ' τη μέση:

«Σε όλους τους τομείς της ζωής υπάρχουν χτυπήματα κάτω απ' τη μέση. Ζητήσαμε απ' την Πολιτεία να μην υπάρχουν σκιές στο μπάσκετ. Είπαμε πως θα συνεισφέρουμε οικονομικά. Αυτή είναι η θέση του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός, διορθώστε με αν κάνω λάθος, δεν τοποθετήθηκε. Μόνο κ. Μπαρτζώκας το έκανε προς τιμήν του. Ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρος σ' αυτό το θέμα».

Γιαννακόπουλος για τον Κώστα Τσαρτσαρή κι αν σχεδιάζει να του προσφέρει θέση στην ομάδα:

«Κατ' αρχήν, προσπαθούμε να τον κάνουμε να αλλάξει την απόφαση. Το ιδανικό θα ήταν να συνεχίσει στην οικογένεια του Παναθηναϊκού ως αθλητής. Η πόρτα του Παναθηναϊκού είναι πάντα ανοιχτή. Θα τον αφήσουμε να ξεκουραστεί, να αποφορτιστεί από το βάρος και την κούραση τόσων χρόνων πρωταθλητισμού. Άνθρωποι σαν τον Κώστα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι, γιατί σίγουρα έχουν να προσφέρουν».

Γιαννακόπουλος για την πρώτη ατάκα του πατέρα του, Παύλου, μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος:

«Το double τα καταφέραμε όλοι μαζί. Εμένα δεν ήταν η πρώτη χρονιά μου. Πάντα ήμουν κοντά στην ομάδα. Έχω πάρει πολλά μαθήματα, πολλές βοήθειες απ' την εμπειρία των 25-27 χρόνων, που είναι ο πατέρας μου στον Παναθηναϊκό. Όσο για την πρώτη ατάκα του, μου είπε "Καλά τελείωσε το Πρωτάθλημα τόσο νωρίς; 3-0 τον γαύρο; Είναι αλήθεια;».

Γιαννακόπουλος για την ανανέωση του Δημήτρη Διαμαντίδη:

«Ο Διαμαντίδης είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας παίκτης κι ο καλύτερος άνθρωπος στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Εξυπακούεται πως θέλουμε να συνεχίσει μαζί μας. Αν δεν υπάρχει ο Δημήτρης, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Πιστεύω είναι θέμα ημερών κι αυτό το θέμα να κλείσει».
Keywords
νέα, ευχαριστώ πολύ, παναθηναικος, επρεπε, ολυμπιακος, ψευδώνυμα, καλοκαιρι, double, κινηση στους δρομους, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, θανασης γιαννακοπουλος, ολυμπιακοί αγώνες, τελος του κοσμου, ξανα, το στοιχημα, το θεμα, αστυνομια, βημα, δουλεια, εθνικη, θεμα, μπαρτσελονα, μπασκετ, παιχνιδια, περιεργα, πιεση, τα νεα, αγαπη, αγωνες, αξιζει, αλβερτης, αλληλεγγυη, ανθρωπος, γεγονοτα, γινει, γινεται, γηπεδο, δευτερο, δειτε, δειχνει, δωσει, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εμειναν, εποχη, επρεπε, ετων, ευρωπη, ζωης, υπηρχαν, κλιμα, λαθη, λαθος, μανο, μυαλο, νοοτροπια, ξεκινημα, ομαδα, παντα, οικογενεια, ομπραντοβιτς, παιδια, παμε, πολιτεια, προβληματα, πορτα, πρωταγωνιστες, σεζον, σεκιουριτι, σιγουρα, συνεχεια, σκεψεις, τιμωρια, τιμη, τμημα, χαμογελο, χρονος, ψευδώνυμα, ομορφα, ωρες, double, δημητρης, ειπαμε, φωτσης, ιδανικο, κομματι, κωστας, μεινει, ομαδες, παυλος, παιχνιδι, θελω να, θεσεις
Τυχαία Θέματα