Τρόικα: Διώξτε τώρα 10.000 δημόσιους υπαλλήλους

09:18 1/4/2013 - Πηγή: AEK365

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται στην Αθήνα κλιμάκιο της Τρόικας με τους εκπροσώπους των δανειστών να έρχονται με άγριες διαθέσεις που αφορούν κυρίως το δημόσιο τομέα.
Συγκεκριμένα, η Τρόικα δεν πιέζει πια τόσο για μαζικές απολύσεις προκειμένου να μειωθεί ταχύτερα ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, αφού και τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν πως ο αριθμός τους υποχωρεί

ήδη σταδιακά σε ανεκτά επίπεδα. Εντοπίζει όμως τώρα πρόβλημα στην ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς αποχωρούν κατά κύματα ικανά στελέχη της κρατικής διοίκησης, ενώ μένουν στις θέσεις τους, σαν καταφύγιο από την κρίση, ανεπαρκείς και μη προσοντούχοι υπάλληλοι.
Με το σκεπτικό αυτό, η Τρόικα έρχεται προετοιμασμένη για να πιέσει για αύξηση του αριθμού των υπό άμεση απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, πάνω ίσως και από τις 7.000, που έχει τεθεί στις συζητήσεις με τους δανειστές. Στόχος τους είναι να απομακρυνθούν τουλάχιστον 10.000 υπάλληλοι και όχι μόνο όσοι ελέγχονται ως επίορκοι ή για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα (αυτοί άλλωστε δεν ξεπερνούν ούτε τις 3.000 όλοι κι όλοι). Στη θέση τους θέλει να προσληφθούν ισάριθμοι νέοι και προσοντούχοι υπάλληλοι, με πτυχία και όρεξη για δουλειά, αλλά με τον μισθό των 700 ευρώ του νεοδιόριστου και χωρίς να ανατραπεί ο κανόνας 1:5 για τις προσλήψεις.
Σε αντάλλαγμα, η Τρόικα φαίνεται να αποδέχεται ρύθμιση χρεών έως και σε 48 δόσεις, για οφειλές σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Όλα όμως θα πρέπει να έχουν κλείσει το αργότερο έως τις 12 Απριλίου, δηλαδή έως τη συνεδρίαση του Eurogroup στο Δουβλίνο, οπότε και έχει προγραμματιστεί η συζήτηση για την έγκριση των επόμενων δόσεων για την Ελλάδα, συνολικού ύψους 8,8 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα