Τσάμπιονς Λιγκ: Preview 5ης αγωνιστικής

08:20 26/11/2013 - Πηγή: AEK365

5ος Όμιλος

ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΤΣΕΛΣΙ
Γήπεδο: St Jacob Park, Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Ένας βαθμός αρκεί στην Τσέλσι για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση της στους "16" ενώ με νίκη η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κατακτά την πρώτη θέση. Όσο για την Βασιλεία, που στην πρεμιέρα κέρδισε την Τσέλσι μέσα στο Λονδίνο, θέλει νίκη δική της και παράλληλα να μην κερδίσει η Σάλκε στο άλλο παιχνίδι για να βρεθεί δεύτερη. Αλλιώς, αν χάσει και η Σάλκε κερδίσει τότε θα αποκλειστεί.
Ο Μαρσέλο Ντίας και ο Μπεχράντ Σαφάρι είναι οι

δυο απόντες για την Βασιλεία με την Τσέλσι να μην υπολογίζει στον Φαν Χίνκελ.

ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ-ΣΑΛΚΕ
Γήπεδο: Arena Nationala, Διαιτητής: Μπας Νιχούις (Ολλανδία)
Για την Στεάουα Βουκουρεστίου η νίκη κόντρα στην Σάλκε είναι μονόδρομος αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Αν η Βασιλεία πάρει καλύτερο αποτέλεσμα στο ματς με την Τσέλσι τότε η ρουμανική ομάδα θα βρεθεί στην τέταρτη θέση. Όσο για την Σάλκε, αν κερδίσει και παράλληλα η Βασιλεία χάσει από την Τσέλσι εξασφαλίζει την δεύτερη θέση.
Η Στεάουα δεν υπολογίζει στους Φίλιπ και Παντίλι ενώ από την άλλη μεριά πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα για την Σάλκε που δεν έχει στην διάθεση της τους Χούντελααρ, Παπαδόπουλο, Χέγκερ, Ομπάσι, Χίλντεμπραντ, Γκορέτσκα.

1.Τσέλσι 9 (11-2)

2.Σάλκε 6 (4-6)

3.Βασιλεία 5 (4-4)

4.Στεάουα Βουκουρεστίου 2 (2-9)

6ος Όμιλος

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΑΡΣΕΪΓ (NOVASPORTS 7)
Γήπεδο: Emirates, Διαιτητής: Αντόνιο Λαχόι (Ισπανία)
Η Άρσεναλ κόντρα στην Μαρσέιγ θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που θα πάρει η Μπορούσια Ντόρτμουντ κόντρα στην Νάπολι προκειμένου να προκριθεί στους "16". Αν όμως η Ντόρτμουντ κερδίσει την Νάπολι, η Άρσεναλ δεν έχει εξασφαλισμένη την πρόκριση ακόμα και αν κερδίσει. Η Μαρσέιγ διεκδικεί μόνο το εισιτήριο για το Europa League.
Ποντόλσκι, Τσάμπερλεϊν, Ντιαμπί δεν είναι στην διάθεση του Βενγκέρ ενώ από την Μαρσέιγ θα λείψουν ο Αντρέ Αγιού και ο Φανί.

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΝΑΠΟΛΙ (NOVASPORTS 2)
Γήπεδο: Signal Iduna Park, Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
Την νίκη που θα της χαρίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση μια αγωνιστική πριν το φινάλε της φάσης των ομίλων θα ψάξει η Νάπολι στην Βεστφαλία κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Μάλιστα στην ιταλική ομάδα θα αρκεί και μια ισοπαλία υπό την προϋπόθεση η Άρσεναλ να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα κόντρα στην Μαρσέιγ. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ με ήττα μένει εκτός των "16" εκτός και αν η Άρσεναλ χάσει. Επίσης η Ντόρτμουντ αποκλείεται με ισοπαλία αν η Άρσεναλ κερδίσει.
Πολλά τα προβλήματα για την Ντόρτμουντ με τον Γιούργκεν Κλοπ να μην υπολογίζει στους Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσες και Γκουντογκάν. Μεγάλη απώλεια για την Νάπολι ο τραυματίας Χάμσικ.

1.Άρσεναλ 9 (6-3)

2.Νάπολι 9 (7-6)

3.Ντόρτμουντ 6 (6-4)

4.Μαρσέιγ 0 (4-10)


7ος Όμιλος

ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (19:00, NOVASPORTS 2)
Γήπεδο: Stadion Petrovski, Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)
Η Ατλέτικο έχει ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου και άρα η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι αυτή που "καίγεται" για την νίκη καθώς σε περίπτωση που πάρει τους τρεις βαθμούς και παράλληλα η Πόρτο δεν κερδίσει την Αούστρια Βιέννης τότε θα πάρει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε επέλεξε να ξεκουράσει τους Ντιέγκο Κόστα, Φιλίπε Λούις, Βίγια, Γκοντίν, Μέντες και Αρντά ενώ η Ζενίτ έχει ξανά στην διάθεση της τον Μαλαφέεφ.

ΠΟΡΤΟ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ
Γήπεδο: Dragao, Διαιτητής: Οβίδιου Χάτεγκαν (Ρουμανία)
Η Πόρτο βρίσκεται ένα πόντο πίσω από την δεύτερη Ζενίτ οπότε θέλει οπωσδήποτε να κερδίσει την Αούστρια Βιέννης και παράλληλα η πρωταθλήτρια Ρωσίας να μην κερδίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας θα μείνουν οριστικά εκτός της φάσης των "16" αν χάσουν και παράλληλα η Ζενίτ κερδίσει. Πάντως, ούτε η Αούστρια Βιέννης είναι αδιάφορη μιας και με νίκη διατηρεί ελπίδες για Europa League.
Η Πόρτο δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα σε αντίθεση με την Αούστρια Βιέννης από την οποία θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Χόζινερ και Ράμσεμπνερ.

1.Ατλέτικο Μαδρίτης 12 (12-2)

2.Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 5 (3-4)

3.Πόρτο 4 (3-4)

4.Αούστρια Βιέννης 1 (0-8)

8ος Όμιλος

ΣΕΛΤΙΚ-ΜΙΛΑΝ (NOVASPORTS 3)
Γήπεδο: Celtic Park, Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
Οι δυο ομάδες θέλουν οπωσδήποτε την νίκη με την Σέλτικ να μένει εκτός σε περίπτωση ήττας ή και ακόμα ισοπαλίας αν ο Άγιαξ κερδίσει την Μπαρτσελόνα. Η Μίλαν θα περάσει στην επόμενη φάση αν φύγει νικήτρια από την Γλασκώβη και την ίδια στιγμή χάσει ο Άγιαξ.
Οι πρωταθλητές Σκωτίας θα παραταχθούν χωρίς τον Μάθιους και τον Μουγιοκολό ενώ η Μίλαν δεν υπολογίζει στους Ελ Σαραουΐ, Πατσίνι, Ντε Σίλιο, Αμέλια και Τζακάρντο.

ΑΓΙΑΞ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (NOVASPORTS 1)
Γήπεδο: Amsterdam Arena, Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσέχια)
Ένας βαθμός είναι αρκετός για την Μπαρτσελόνα προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμα και στην περίπτωση που η Μίλαν δεν κερδίσει την Σέλτικ. Ο Άγιαξ διατηρεί ελπίδες για την δεύτερη θέση αλλά αν χάσει και παράλληλα η Μίλαν κερδίσει τότε οι ελπίδες του μηδενίζονται.
Πάρα πολλές απουσίες για την Μπαρτσελόνα που δεν υπολογίζει στους Μέσι, Βαλντές, Αντριάνο, Αλέξις Σάντσες, Άλμπα, Άλβες, Τέγιο, Ντος Σάντος, Αφελάι και Κουένκα. Ο Άγιαξ θα παίξει χωρίς Μπόγια, Σίγκθορσον και Ντε Γιόνγκ.

1.Μπαρτσελόνα 10 (9-2)

2.Μίλαν 5 (5-5)

3.Άγιαξ 4 (3-7)

4.Σέλτικ 3 (2-5)

Keywords
Τυχαία Θέματα